Hacer-i esved’e dokunamamak hac veya umrenin eksikliğine sebep olur mu?
Hacer-i esved’e dokunamamak hac veya umrenin eksikliğine sebep olur mu?
Ziyaretçi
Din İşleri Yüksek Kurulu Dini Sorular
Hacer-i esved e dokunamamak hac veya umrenin eksikliğine sebep olur mu? Tavaf mahalli tenha olur ve Hacer-i Esved e yaklaşmak mümkünse öpülür;.
Tavaf Ve Sa'y
Tavaf namazını kılmadan birkaç defa tavaf yapmak doğru olur mu? Umre Hacer-i esved e dokunamamak hac veya umrenin eksikliğine sebep olur mu?
Hacer
Sual: Hacer-i Esved e dokunamamak hac veya umrenin eksikliğine sebep olur mu? ? Alakalı Yazılar Hacer-İ Esved Ne Demektir? Hacer-i.
Umre Rehberi
Hacer-i Esved e dokunamamak ise hiç bir surette tavafta bir eksikliğe sebep olmaz. İmkan bulup Kabe yi gören veya umre yapan kişiye hac farz olur mu?
Hacer
Soru Metni Hacer-i Esved e dokunamamak hac veya umrenin eksikliğine sebep olur mu? Cevap Tavafa başlarken, her şavtın başında ve sa ye başlarken.
Timeline Photos
Hacer-i Esved e Dokunamamak Hac Veya Umrenin Eksikliğine Sebep Olur mu?
Bir Soru Bir Cevap
Hacer-i esved e dokunamamak hac veya umrenin eksikliğine sebep İmkan bulup Kabe yi gören veya umre yapan kişiye hac farz olur mu?
Hacer
Hacer-i esved e dokunamamak hac veya umrenin eksikliğine sebep olur mu? 18, Nisan, 2014 Hac, Umre kategorisinde dininsan 26,230 puan tarafından.
Son Etiketlenen Sorular Hacer
Tavaf mahalli tenha olur ve Hacer-i Esved e yaklaşmak mümkünse öpülür; Dokunamamak Hac veya Umrenin Eksikliğine Sebep Olur mu?
Cevap Gönder:
Misafir Kullanıcı tarafından yazılan
Tavafa başlarken, her şavtın başında ve sa’ye başlarken Hacer-i Esved’i istilam etmek (selamlamak) sünnettir. Tavaf mahalli tenha olur ve Hacer-i Esved’e yaklaşmak mümkünse öpülür; öpme imkanı bulunamaması halinde bu sünnet uzaktan eller kaldırılıp, "Bismillahi Allahuekber" denilerek selamlamakla yerine getirilmiş olur (İbn Abidin, Reddu’l-muhtar, II, 166). Hacer-i Esved’e dokunamamak ise hiç bir surette tavafta bir eksikliğe sebep olmaz.
İzdiham olması halinde Hacer-i esvedi öpmek için başkalarına eziyet etmek, kadın erkek karışık halde bulunmak ise caiz değildir.bu yoruma cevap yazıyorsunuz...
Bu Soruya Gelen Cevaplar:
Misafir KullanıcıTavafa başlarken, her şavtın başında ve sa’ye başlarken Hacer-i Esved’i istilam etmek (selamlamak) sünnettir. Tavaf mahalli tenha olur ve Hacer-i Esved’e yaklaşmak mümkünse öpülür; öpme imkanı bulunamaması halinde bu sünnet uzaktan eller kaldırılıp, "Bismillahi Allahuekber" denilerek selamlamakla yerine getirilmiş olur (İbn Abidin, Reddu’l-muhtar, II, 166). Hacer-i Esved’e dokunamamak ise hiç bir surette tavafta bir eksikliğe sebep olmaz.
İzdiham olması halinde Hacer-i esvedi öpmek için başkalarına eziyet etmek, kadın erkek karışık halde bulunmak ise caiz değildir.14 Şubat 2015 - 08:05:30
Son Sorular:
2826 Gün 9 Saat 41 dk. önce soruldu
Ceylan Ahıgül sordu
3395 Gün 23 Saat 52 dk. önce soruldu
ece çakır sordu
3426 Gün 14 Saat 34 dk. önce soruldu
Erhan Yiğit sordu
3436 Gün 12 Saat 15 dk. önce soruldu
cansu sordu
3440 Gün 7 Saat 34 dk. önce soruldu
mustafa 224 sordu
3448 Gün 6 Saat 40 dk. önce soruldu
emre sordu
3451 Gün 8 Saat 26 dk. önce soruldu
berkay sordu
3455 Gün 2 Saat 44 dk. önce soruldu
ali sordu
3457 Gün 10 Saat 25 dk. önce soruldu
canan sordu
3457 Gün 16 Saat 55 dk. önce soruldu
Şükrü Kum sordu
3462 Gün 2 Saat 37 dk. önce soruldu
Meltem Akar sordu
3469 Gün 9 Saat 50 dk. önce soruldu
Ali Kurtulmuş sordu
3474 Gün 6 Saat 31 dk. önce soruldu
hakan sordu
3478 Gün 7 Saat 7 dk. önce soruldu
arda sordu
3480 Gün 4 Saat 28 dk. önce soruldu
Kerem sordu