Yasakların psikolojik etkisi
Yasaklar merak uyandırarak insanlar üzerinde ters bir etki yapabilir mi?
Şenay Basan
Yasakların Psikolojik Etkisi
Yasakların psikolojik etkisi nasıl olur? Yasaklar psikolojiyi nasıl etkiler? İnsanlık tarihinde yasakların bireysel psikolojiye etkisi nedir?
Yasakların Psikolojik Etkisi
Yasakların Psikolojik Etkisi. yasaklarin-psikolojik-etkisi Yurtdışı eğitim danışmanlığı, kariyer danışmanlığı ve psikolojik danışmanlık başvurusunda bulunmak.
Yasakların Psikolojik Etkisi
Bu iki resimden biri çok çekici birine ait, diğeri ise, Yasakların Psikolojik Etkisiortalama çekicilikte birine ait. Bu ana grupta da manipulasyona göre katılımcılar.
Ailenin Öğrenci Üzerindeki Baskısı Ve Psikolojik Etkisi
oysa ki öğrencinin ailesinin yakınlarının psikolojik baskısı altında kalmaları öğrenclieri psikolojik olarak stres yaşamasına öğrencinin kendisine konan yasakların.
Psikoloji Üzerine
Yasakların Psikolojik Etkisi Aslında herşey bir yasakla başladı. İyiliğin ve kötülüğün bilgisini taşıyan ağaçtan, yasak meyveyi yiyen Adem ve.
Renklerin Psikolojik Etkileri Nelerdir
Renklerin psikolojik etkileri, insanın zihinsel aktivitelerini, fiziksel tehlike ve yasakların belirtilmesinde kırmızının, dikkat, uyarı amaçlı olarak.
Sigara
Uçaktan iner inmez sigarasını yakmak ister ve eğer yasak v.s bir engelle karşılaşırsa canı sıkılır, ve Bağımlılıkta fiziksel-psikolojik faktörlerin kombine etkisi.
Dünyalılar
. delinmesiyle başlar. Dolayısıyla yasaklar, insanın varoluş sürecinin başlangıç. http://dunyalilar.org/yasaklarin-psikolojik-etkisi.html · Yasakların Psikolojik.
İşte Yasağın Etkisi!
9 Gazetevatan » Gündem » İşte yasağın etkisi! ortamı, sigara içme şekilleri gibi koşulların kırılması için psikolojik destek sağlıyoruz. En son.
Tatilin Çocuk Psikolojisine Etkisi Büyük Çocuk Psikolojisi Çocukla
Tatilin çocuk psikolojisine etkisi büyük sık yaptıkları bir diğer hata da; çocuklara televizyon, futbol oynama, bilgisayar yasakları getirmeleridir.
Cevap Gönder:
Tuğrul Güneş tarafından yazılan
Bazen yasak tam tersine bir etki yapar. Yasakladıkça insanlar üstüne giderler. Dolayısıyla bir şeyin yasaklanabilmesi için bir takım şartların oluşması gerekiyor ki, devletlerin veya toplumların bu şartların oluştuğuna karar vermeleri gerekiyor. Asıl önemlisi, zaten kişiler merak etmişlerse ve siz onu yasaklamışsanız, o kişiler bunu daha fazla merak etmeye başlayacaktır. Bu durumda daha fazla yaygınlaşmasını sağlamış olursunuz. Bu yüzden yasal düzenlemeler, genelde davranışlardan sonra gelişir. Önce insanlar tiryaki olurlar, sonra yasal düzenlemelerle o tiryakilik yasaklanmış olur. Önemli olan yasaklarla veya dış baskılarla insanların herhangi bir davranıştan vazgeçmeleri değil, kendi içsel dirençleriyle bundan vazgeçmeleridir. Eğer insanlar kendi içsel dinamikleriyle bağımlıktan kurtulmayı başarabilirlerse, bağımlı olmayabilirler. Sırf yasal zorunluluktan dolayı bağımlı olduğu bir maddeyi veya davranışı bırakan kişi, bir süre sonra başka bir maddeye bağımlılık geliştirebilir. Bağımlılıktan kurtulmanın yolu içsel direnci geliştirmektir, içsel dinamikleri harekete geçirmektir. Bu yüzden yasal düzenlemeler ancak içsel dinamikleri harekete geçirebildikleri ölçüde sağlıklıdır ve doğru bir davranış olur.bu yoruma cevap yazıyorsunuz...
Bu Soruya Gelen Cevaplar:
Tuğrul GüneşBazen yasak tam tersine bir etki yapar. Yasakladıkça insanlar üstüne giderler. Dolayısıyla bir şeyin yasaklanabilmesi için bir takım şartların oluşması gerekiyor ki, devletlerin veya toplumların bu şartların oluştuğuna karar vermeleri gerekiyor. Asıl önemlisi, zaten kişiler merak etmişlerse ve siz onu yasaklamışsanız, o kişiler bunu daha fazla merak etmeye başlayacaktır. Bu durumda daha fazla yaygınlaşmasını sağlamış olursunuz. Bu yüzden yasal düzenlemeler, genelde davranışlardan sonra gelişir. Önce insanlar tiryaki olurlar, sonra yasal düzenlemelerle o tiryakilik yasaklanmış olur. Önemli olan yasaklarla veya dış baskılarla insanların herhangi bir davranıştan vazgeçmeleri değil, kendi içsel dirençleriyle bundan vazgeçmeleridir. Eğer insanlar kendi içsel dinamikleriyle bağımlıktan kurtulmayı başarabilirlerse, bağımlı olmayabilirler. Sırf yasal zorunluluktan dolayı bağımlı olduğu bir maddeyi veya davranışı bırakan kişi, bir süre sonra başka bir maddeye bağımlılık geliştirebilir. Bağımlılıktan kurtulmanın yolu içsel direnci geliştirmektir, içsel dinamikleri harekete geçirmektir. Bu yüzden yasal düzenlemeler ancak içsel dinamikleri harekete geçirebildikleri ölçüde sağlıklıdır ve doğru bir davranış olur.05 Mayıs 2015 - 09:29:51
Son Sorular:
2780 Gün 4 Saat 58 dk. önce soruldu
Ceylan Ahıgül sordu
3349 Gün 19 Saat 9 dk. önce soruldu
ece çakır sordu
3380 Gün 9 Saat 51 dk. önce soruldu
Erhan Yiğit sordu
3390 Gün 7 Saat 32 dk. önce soruldu
cansu sordu
3394 Gün 2 Saat 51 dk. önce soruldu
mustafa 224 sordu
3402 Gün 1 Saat 57 dk. önce soruldu
emre sordu
3405 Gün 3 Saat 42 dk. önce soruldu
berkay sordu
3408 Gün 22 Saat 0 dk. önce soruldu
ali sordu
3411 Gün 5 Saat 42 dk. önce soruldu
canan sordu
3411 Gün 12 Saat 11 dk. önce soruldu
Şükrü Kum sordu
3415 Gün 21 Saat 54 dk. önce soruldu
Meltem Akar sordu
3423 Gün 5 Saat 7 dk. önce soruldu
Ali Kurtulmuş sordu
3428 Gün 1 Saat 48 dk. önce soruldu
hakan sordu
3432 Gün 2 Saat 24 dk. önce soruldu
arda sordu
3433 Gün 23 Saat 45 dk. önce soruldu
Kerem sordu