Hutbede Türkçe dua edilebilir mi?
Hutbede Türkçe dua edilebilir mi?
Ziyaretçi
Hutbe Okunurken Dinlemek Ve Amin Dememek Mi Gerekir? Hutbe
Yani hutbe sadece dinlenmeli salavat da olsa getirilmemeli mi? Ancak açıktan dua ettiği zaman cemaat amin diyecekse bunu gizli yapar. bir önceki cumaya kadar olan günahları bağışlanır ve buna üç gün de ilave edilir.
Cuma Ve Bayram Namazı
Cuma namazında hutbeye yetişemeyen kimsenin namazı geçerli midir? Hutbede yapılan duaya amin denilebilir mi? Hutbede Türkçe dua edilebilir mi?
Hutbe Esnasındaki Dualara Amin Denilir Mi?
Ancak açıktan dua ettiği gümüzdeki imamların hutbede Türkçe dua etmesi gibi! Kerahatle eda edilmiş olunur demektedir. İfade gayet açık değil mi?
Hutbede Türkçe Dua Edilebilir Mi?
Duanın belli bir dilde yapılması şart değildir. Çünkü dua kulun, Yaradanına yönelmesi, ona yalvarması ve ondan istemesidir. Dolayısıyla kişinin.
Diyanet Cuma Hutbesinde Yüksek Sesle Amin Demeyin
Hutbede yapılan duaya amin denilebilir mi? Ancak hutbede dua edilir veya Hz. Peygamber in ismi zikredilirse kendi işitebileceği bir sesle.
Cuma Hutbesinde Türkçe Dua Etmek Meselesi...
cuma hutbelerinde 2.hutbede türkçe dua edilecekAllahım islama ve sünnet mi ? eger bunlardan biri degilse bir ibadet eda edilirken amin.
Cuma Hutbesi Arapça Ve Türkçe Okunuşları
Bazı kardeşlerimiz, imamın cuma hutbesindeki duasının aslının olup olmadığını, imam dua etse bile cemaatin bu duaya katılıp katılmayacağını.
Cuma Hutbesinde Dua Edilir Mi? 07/05/2012
İmam hutbeyi bitirdikten sonra bazı ayet ve dualar okur. o esnada arada Türkçe şu duayı ediyor Bu dua önceden sesli ve Türkçe olarak okunmazdı. El-edille Sual: Hutbeye çıkarken yüksek sesle dua okumak bid at mi?
Cevap Gönder:
Misafir Kullanıcı tarafından yazılan
Duanın belli bir dilde yapılması şart değildir. Çünkü dua kulun, Yaradanına yönelmesi, ona yalvarması ve ondan istemesidir. Dolayısıyla kişinin ne istediğini bilecek şekilde kendi diliyle dua etmesinde hiçbir sakınca yoktur. Ancak Kur’an-ı Kerim’de yer alan veya Hz. Peygamber’den gelen duaların mümkün olduğunca kendi asli şekilleriyle yapılması daha uygundur. Bu itibarla hutbe dualarının da asli biçimleriyle yapılmasına gayret edilmelidir. Bununla birlikte ikinci hutbenin sonunda, cemaatin anlayabileceği bir başka dilde dua yapılmasının önünde de bir engel bulunmamaktadır.bu yoruma cevap yazıyorsunuz...
Bu Soruya Gelen Cevaplar:
Misafir KullanıcıDuanın belli bir dilde yapılması şart değildir. Çünkü dua kulun, Yaradanına yönelmesi, ona yalvarması ve ondan istemesidir. Dolayısıyla kişinin ne istediğini bilecek şekilde kendi diliyle dua etmesinde hiçbir sakınca yoktur. Ancak Kur’an-ı Kerim’de yer alan veya Hz. Peygamber’den gelen duaların mümkün olduğunca kendi asli şekilleriyle yapılması daha uygundur. Bu itibarla hutbe dualarının da asli biçimleriyle yapılmasına gayret edilmelidir. Bununla birlikte ikinci hutbenin sonunda, cemaatin anlayabileceği bir başka dilde dua yapılmasının önünde de bir engel bulunmamaktadır.14 Şubat 2015 - 08:08:13
Son Sorular:
2779 Gün 4 Saat 40 dk. önce soruldu
Ceylan Ahıgül sordu
3348 Gün 18 Saat 51 dk. önce soruldu
ece çakır sordu
3379 Gün 9 Saat 33 dk. önce soruldu
Erhan Yiğit sordu
3389 Gün 7 Saat 14 dk. önce soruldu
cansu sordu
3393 Gün 2 Saat 33 dk. önce soruldu
mustafa 224 sordu
3401 Gün 1 Saat 39 dk. önce soruldu
emre sordu
3404 Gün 3 Saat 24 dk. önce soruldu
berkay sordu
3407 Gün 21 Saat 42 dk. önce soruldu
ali sordu
3410 Gün 5 Saat 24 dk. önce soruldu
canan sordu
3410 Gün 11 Saat 53 dk. önce soruldu
Şükrü Kum sordu
3414 Gün 21 Saat 36 dk. önce soruldu
Meltem Akar sordu
3422 Gün 4 Saat 49 dk. önce soruldu
Ali Kurtulmuş sordu
3427 Gün 1 Saat 30 dk. önce soruldu
hakan sordu
3431 Gün 2 Saat 6 dk. önce soruldu
arda sordu
3432 Gün 23 Saat 27 dk. önce soruldu
Kerem sordu