Bir malın taksitli olarak birden fazla fiyatla satışa sunulması caiz midir?
Bir malın taksitli olarak birden fazla fiyatla satışa sunulması caiz midir?
Ziyaretçi
Emlakçılık Helal Mi
5 Diyanet e göre, bir malın peşin olarak alınıp satılması caiz olduğu gibi, vadeli Bir malın taksit sayısına göre, farklı fiyatlarla satışa sunulmasının da caiz BİR MALIN TAKSİTLİ OLARAK BİRDEN FAZLA FİYATLA SATIŞA.
Alışveriş
Bir malın taksitli olarak birden fazla fiyatla satışa sunulması caiz midir? Para peşin, mal vadeli selem olarak yapılan satım akdi caiz midir? Alış-veriş akdi hangi.
Diyanet'e Göre Bir Malın Peşin Olarak Alınıp Satılması Caiz Olduğu
5 Bir malın taksit sayısına göre, farklı fiyatlarla satışa sunulmasının da caiz BİR MALIN VADELİ OLARAK SATIŞI CAİZ MİDİR? BİR MALIN TAKSİTLİ OLARAK BİRDEN FAZLA FİYATLA SATIŞA SUNULMASI CAİZ MİDİR?.
Diyanet Fetva Verdi
Diyanet ten Bir malın taksitli olarak birden fazla fiyatla satışa sunulması caiz midir? sorusuna da yanıt geldi. Bir malın taksit sayısına göre, farklı fiyatlarla satışa.
Taksitli Satışlarda Birden Fazla Fiyatla Satış Caiz Mi?
5 Din İşleri Yüksek Kurulu, Bir malın taksitli olarak birden fazla fiyatla satışa sunulması caiz midir? sorusuna cevap verdi.
Diyanet'ten Ekonomi Fetvası
4 gün önce Malın Vadeli Olarak Farklı Fiyatlarla Satışa Açılması Caiz Midir? Diyanet ten Bir malın taksitli olarak birden fazla fiyatla satışa sunulması caiz.
Vatandaştan Fitre Şikayeti!
5 Diyanet ten Bir malın taksitli olarak birden fazla fiyatla satışa sunulması caiz midir? sorusuna ise Taksit sayısına göre, farklı fiyatlarla satışa.
İslam Ticaret Hukuku Sorular
Vadeli satış, tek ödeme şeklinde olabileceği gibi, taksitli olarak da yapılabilir. Bir malın Bir malın taksitli olarak birden fazla fiyatla satışa sunulması caiz midir?
Wsj Diyanet İşleri'ne Faiz Sorusu Oranı Yüzde 22 Arttı
4 Sorulan sorular arasında Kredi kartı ile altın almak caiz mi? Bir malın taksitli olarak birden fazla fiyatla satışa sunulması caiz midir?
Güncel Birkaç Soruya Verilen Cevaplar
Bir malı peşin olarak satmak caiz olduğu gibi, vadeli ya da taksitle satmak da caizdir. Peşin veya çeşitli vadelere göre taksitlendirilerek satışa sunulan bir malın , Söz konusu fazlalık gerçekte alışverişe semene/ fiyata dahil olup yapılan işlem de dinen caizdir. Bir kimsenin birden fazla asli vatanı olabilir.
Cevap Gönder:
Misafir Kullanıcı tarafından yazılan
Bir malın taksit sayısına göre, farklı fiyatlarla satışa sunulması caizdir. Mesela bir mal, peşin fiyatı bin liradan, altı ay vadeli fiyatı bin beş yüz liradan, bir yıl vadeli fiyatı da iki bin liradan olmak üzere değişik fiyat seçenekleriyle satışa sunulsa, müşteri de bu seçeneklerden birini tercih edip kabul etse yapılan bu alış-veriş caiz olur. Zira bu uygulamada satıcı, akitten önce peşin ya da farklı vadelere göre değişik ödeme seçenekleri ile malın fiyatını belirlemekte, alıcı da bunlardan birisini tercih edip kabul etmektedir. Böylece akit esnasında malın fiyatı taraflarca kesin olarak belirlenmiş olmaktadır. Ancak, alıcı seçeneklerden birisini seçip kabul etmeden, "tamam aldım" der ve bu şekilde birbirlerinden ayrılırlarsa, akitte semen (fiyat) belirlenmediği için bu satış fasit olur (Serahsi, el-Mebsut, Beyrut, 1993, XIII, 7, 8; XIV, 36; İbn Abidin, Reddü’l-muhtar, IV, 526).bu yoruma cevap yazıyorsunuz...
Bu Soruya Gelen Cevaplar:
Misafir KullanıcıBir malın taksit sayısına göre, farklı fiyatlarla satışa sunulması caizdir. Mesela bir mal, peşin fiyatı bin liradan, altı ay vadeli fiyatı bin beş yüz liradan, bir yıl vadeli fiyatı da iki bin liradan olmak üzere değişik fiyat seçenekleriyle satışa sunulsa, müşteri de bu seçeneklerden birini tercih edip kabul etse yapılan bu alış-veriş caiz olur. Zira bu uygulamada satıcı, akitten önce peşin ya da farklı vadelere göre değişik ödeme seçenekleri ile malın fiyatını belirlemekte, alıcı da bunlardan birisini tercih edip kabul etmektedir. Böylece akit esnasında malın fiyatı taraflarca kesin olarak belirlenmiş olmaktadır. Ancak, alıcı seçeneklerden birisini seçip kabul etmeden, "tamam aldım" der ve bu şekilde birbirlerinden ayrılırlarsa, akitte semen (fiyat) belirlenmediği için bu satış fasit olur (Serahsi, el-Mebsut, Beyrut, 1993, XIII, 7, 8; XIV, 36; İbn Abidin, Reddü’l-muhtar, IV, 526).14 Şubat 2015 - 08:10:30
Son Sorular:
2781 Gün 21 Saat 8 dk. önce soruldu
Ceylan Ahıgül sordu
3351 Gün 11 Saat 19 dk. önce soruldu
ece çakır sordu
3382 Gün 2 Saat 0 dk. önce soruldu
Erhan Yiğit sordu
3391 Gün 23 Saat 42 dk. önce soruldu
cansu sordu
3395 Gün 19 Saat 1 dk. önce soruldu
mustafa 224 sordu
3403 Gün 18 Saat 6 dk. önce soruldu
emre sordu
3406 Gün 19 Saat 52 dk. önce soruldu
berkay sordu
3410 Gün 14 Saat 10 dk. önce soruldu
ali sordu
3412 Gün 21 Saat 51 dk. önce soruldu
canan sordu
3413 Gün 4 Saat 21 dk. önce soruldu
Şükrü Kum sordu
3417 Gün 14 Saat 3 dk. önce soruldu
Meltem Akar sordu
3424 Gün 21 Saat 16 dk. önce soruldu
Ali Kurtulmuş sordu
3429 Gün 17 Saat 57 dk. önce soruldu
hakan sordu
3433 Gün 18 Saat 33 dk. önce soruldu
arda sordu
3435 Gün 15 Saat 55 dk. önce soruldu
Kerem sordu