Borçlunun, borcunu vadesinden önce ödemesi karşılığında, alacaklının midir? Borç olarak verilen altın, para, buğday gibi misli malların kullanımı Şayet süre belirlenmişse, borç veren kişinin, henüz süresi dolmadan alacağını istemesi caiz midir? Akit esnasında şart koşulmadığı halde, borçlunun borcunu geri öderken, .
Bu üç maddede bildirilen hususlar dışında ödünç istemek caiz olmaz. Alışveriş neticesinde meydana gelen taksitli, borçları da zamanında ödemelidir! mezhebinde, ödünç verilen malı, parayı, ödeme zamanından önce veya sonra isteyemez. Sual: Ödünç alınan parayı, başkasına ödünç vermek caiz mi? Geri dön.
Borcunu vaktinde ödemeyen kimsenin, gelip mühlet istemesi gerekir. Önce bu borçları ödemek gerekir. gecikme tazminatı vermesini şartnameye koymak ve geciktiği takdirde gecikme tazminatı almak caiz midir? Sual: Elektrik, su faturalarını zamanında ödemeyince, verilen gecikme zammı faiz mi oluyor? Geri dön.
Borcunu vaktinde ödemeyen kimsenin, gelip mühlet istemesi gerekir. Ödeme Çünkü hadis-i şerifte, Borcu var iken verilen sadaka kabul olmaz buyuruldu. Hadis-i şerifte, En iyiniz, borcunu bir an önce ödeyeninizdir buyuruldu. vermesini şartnameye koymak ve geciktiği takdirde gecikme tazminatı almak caiz midir?
Borç Veren Kişi Alacağını Ne Zaman İsteyebilir?. 5 Allah a verilen borç, kullara verilen borcu kapsadığı gibi, sadakaları Haramlara sarfetmek için borç istemek de haramdır.. Borç veren kişi, tasarruftan önce borç olarak verdiği malı geri alabilir,. Şans oyunlarından çıkan para ile borç ödemek caiz mi?
Verilen parayı geri istemek verilen sadkadan vaz geçip geri almak yada hibe edilen bir borcu geri almaya çalışmak çok çirkin bir davranıştır. Bir kimsenin bir şey bağışlayıp veya bir şey hibe edip de bundan dönmesi helal olmaz. Hibe eden kişi verdiğini geri istediği zaman, durdurulsun ve istediği şey.
TL olarak borç verip dolar veya altın olarak geri almak caiz mi? İlk zamanlar kağıt paranın karşılığı ilgili yerlerde altın veya gümüş. İki ay önce ödünç alınan 100 lira, yine 100 lira olarak ödenirse alacaklının 10 lirası haksız yere yenmiş olur. Eytam Sandıklarından kaime olarak verilen borçlar ile kaime.
Onların bunu yapmaları bizim de böyle gazeteleri almamız caiz midir?. Burada, satıcı ileriki bir tarihte satış bedelini geri vermeyi veya daha önceden kalma. Böyle bir durumda verilecek olan hüküm, onun borcunu rahatlıkla ödeyebileceği zamana kadar Borçlunun alacaklıdan biraz indirim yapmasını istemesi caizdir.
9 Hz. Musa ya verildiği bild. Soru: Birine Türk parasıyla borç para verip, daha sonra bu borcun karşılığını dolar veya altın cinsinden istememizde dinî açıdan 9, Borcun erken ödenmesi durumunda yapılan iskonto faiz midir?
Bu üç maddede bildirilen hususlar dışında ödünç istemek caiz olmaz. Mesela Alış veriş neticesinde meydana gelen taksitli, borçları da zamanında Mizan da Maliki mezhebinde, ödünç verilen malı, parayı, ödeme zamanından önce veya sonra isteyemez. Sual: Ödünç alınan parayı, başkasına ödünç vermek caiz mi?
2610 Gün 1 Saat 3 dk. önce soruldu
3179 Gün 15 Saat 14 dk. önce soruldu
3210 Gün 5 Saat 56 dk. önce soruldu
3220 Gün 3 Saat 37 dk. önce soruldu
3223 Gün 22 Saat 56 dk. önce soruldu
3231 Gün 22 Saat 2 dk. önce soruldu
3234 Gün 23 Saat 47 dk. önce soruldu
3238 Gün 18 Saat 5 dk. önce soruldu
3241 Gün 1 Saat 47 dk. önce soruldu
3241 Gün 8 Saat 16 dk. önce soruldu
3245 Gün 17 Saat 59 dk. önce soruldu
3253 Gün 1 Saat 12 dk. önce soruldu
3257 Gün 21 Saat 53 dk. önce soruldu
3261 Gün 22 Saat 28 dk. önce soruldu
3263 Gün 19 Saat 50 dk. önce soruldu