"Tarikat" ne demektir?
"Tarikat" ne demektir?
Ziyaretçi
Tarikat
Tarikat. Vikipedi, özgür ansiklopedi. Atla: kullan, ara Tarikat tasavvuf için yol, mezhep ise şeriat için yol demektir. Tarikat keşfe ve ilhama dayanırken,.
Tarikat Nedir?
O insan bulundu mu herşey bulundu demektir. Yeter ki onu kendimize rehber ve imam edelim. Tarikat Hz. Mevlana ya göre kanlı bir yoldur. Orada can vermek.
Tarikat Ne Demektir?
Muhakkak tarikat; Hz. Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem in sünnetine sımsıkı bağlanmak, Hz. Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem in.
Tarıkat Ne Demektır
Çünkü şeriat, İslam demektir. Tarikat, şeriattan ayrı bir şey olursa dalalet olur. Ancak fıkıh ayrı tasavvuf ayrıdır denilebilir. Zira tasavvuf, şeriatın bir bölümünün adı.
Tarikat Ve Tarikatçılık
Şu anda hak tarikat olsa bile, bir tarikata girmek gerekmez. Sapık tarikatçiler Gerekmez demek, lüzum yok mu demek, yoksa farz değil mi demektir? CEVAP
Tarikat Nedir? Dinimizdeki Yeri Nedir? Herhangi Bir
Tarikatların ne olduğunu kamil manada anlamak için ilk önce şeriatin ne olduğunu bilmek gerekir. Allah ın c.c. şeriatini tam manasıyla içine sindirmiş bir insan,.
Tarikat Nedir? Tarikat Ne Zaman?
TARİKAT nedir? Anlamı nedir? TARİKAT için tıklayın.
Tarikat Nedir?
Tarîkatı kabul etmek istemeyen bazı kimselerin, Hz. Peygamber devrinde tarikat mı vardı? şeklindeki soruları, bir cerbezeden ibarettir. Zira.
Mehmed Kırkıncı
Mutasavvıflar, tasavvufu kendi meşreplerine göre farklı şekillerde tarif etmişlerdir. Onlardan bazıları aşağıda takdim edilmiştir. Tasavvuf, farz ve.
Cevap Gönder:
Misafir Kullanıcı tarafından yazılan
Sözlükte yol, hal ve gidiş, kat, tabaka gibi anlamlara gelen tarikat, bir tasavvuf kavramı olarak, Hakk’a ulaşmak için tutulan, bir takım kuralları bulunan yol demektir. Mutasavvıflara göre tüm insanlar, hatta bütün yaratıkların alıp verdiği nefesler sayısınca Allah’a giden yol vardır. İlk devirde sufiler, kendilerinden daha deneyimli durumda olanlardan faydalanmakla birlikte, bugün bildiğimiz şekliyle teknik anlamda tarikat kurmamışlar, herbiri kendine göre bir yol tutmuştu. Bunlar, görüşlerini ve manevi tecrübelerini sohbet yoluyla çevresinde bulunanlara aktarıyorlardu. Bugünkü anlamda tarikatlar (organize tasavvuf hareketi), yaklaşık VI/XII. yüzyılda ortaya çıkmaya başlamış ve daha sonra da müesseseleşmiştir. Buna göre şeyh adı verilen bir öğretmen gözetiminde, mü’ridin (manevi arınmayı isteyen), Allah’a ulaşma konusunda takip ettiği usule veya metoda tarikat adı verilir. Tarikatlar genel olarak üçe ayrılır: Tarik-i ahyar, ibadet ve takva yoluna ağırlık veren tarikat; tarik-i ebrar, çile çekerek ve nefse karşı savaşarak Hakk’a ve kurtuluşa ulaşmayı amaçlayan tarikat; tarik-i şuttar, aşk ve vecd ile kurtuluşa erişmeyi amaçlayan tarikat.
Tarikatlar zamanla çeşitli kollara ayrılarak sayıları artmıştır. Tarikatların bir kısmı zikri, gizli (sessizce) kalp ile, bir kısmı da açıktan dil ile yapmaktadır. Tarikatlar, kurucusu olan şeyhlerin adlarıyla anılırlar. Mesela, Hacı Bayram Veli’nin kurduğu tarikata Bayramıyye, Hacı Bektaş Veli’ninkine Bektaşiyye denilir.bu yoruma cevap yazıyorsunuz...
Bu Soruya Gelen Cevaplar:
Misafir KullanıcıSözlükte yol, hal ve gidiş, kat, tabaka gibi anlamlara gelen tarikat, bir tasavvuf kavramı olarak, Hakk’a ulaşmak için tutulan, bir takım kuralları bulunan yol demektir. Mutasavvıflara göre tüm insanlar, hatta bütün yaratıkların alıp verdiği nefesler sayısınca Allah’a giden yol vardır. İlk devirde sufiler, kendilerinden daha deneyimli durumda olanlardan faydalanmakla birlikte, bugün bildiğimiz şekliyle teknik anlamda tarikat kurmamışlar, herbiri kendine göre bir yol tutmuştu. Bunlar, görüşlerini ve manevi tecrübelerini sohbet yoluyla çevresinde bulunanlara aktarıyorlardu. Bugünkü anlamda tarikatlar (organize tasavvuf hareketi), yaklaşık VI/XII. yüzyılda ortaya çıkmaya başlamış ve daha sonra da müesseseleşmiştir. Buna göre şeyh adı verilen bir öğretmen gözetiminde, mü’ridin (manevi arınmayı isteyen), Allah’a ulaşma konusunda takip ettiği usule veya metoda tarikat adı verilir. Tarikatlar genel olarak üçe ayrılır: Tarik-i ahyar, ibadet ve takva yoluna ağırlık veren tarikat; tarik-i ebrar, çile çekerek ve nefse karşı savaşarak Hakk’a ve kurtuluşa ulaşmayı amaçlayan tarikat; tarik-i şuttar, aşk ve vecd ile kurtuluşa erişmeyi amaçlayan tarikat.
Tarikatlar zamanla çeşitli kollara ayrılarak sayıları artmıştır. Tarikatların bir kısmı zikri, gizli (sessizce) kalp ile, bir kısmı da açıktan dil ile yapmaktadır. Tarikatlar, kurucusu olan şeyhlerin adlarıyla anılırlar. Mesela, Hacı Bayram Veli’nin kurduğu tarikata Bayramıyye, Hacı Bektaş Veli’ninkine Bektaşiyye denilir.14 Şubat 2015 - 08:07:32
Son Sorular:
2782 Gün 5 Saat 3 dk. önce soruldu
Ceylan Ahıgül sordu
3351 Gün 19 Saat 14 dk. önce soruldu
ece çakır sordu
3382 Gün 9 Saat 56 dk. önce soruldu
Erhan Yiğit sordu
3392 Gün 7 Saat 37 dk. önce soruldu
cansu sordu
3396 Gün 2 Saat 56 dk. önce soruldu
mustafa 224 sordu
3404 Gün 2 Saat 2 dk. önce soruldu
emre sordu
3407 Gün 3 Saat 47 dk. önce soruldu
berkay sordu
3410 Gün 22 Saat 5 dk. önce soruldu
ali sordu
3413 Gün 5 Saat 46 dk. önce soruldu
canan sordu
3413 Gün 12 Saat 16 dk. önce soruldu
Şükrü Kum sordu
3417 Gün 21 Saat 59 dk. önce soruldu
Meltem Akar sordu
3425 Gün 5 Saat 11 dk. önce soruldu
Ali Kurtulmuş sordu
3430 Gün 1 Saat 52 dk. önce soruldu
hakan sordu
3434 Gün 2 Saat 28 dk. önce soruldu
arda sordu
3435 Gün 23 Saat 50 dk. önce soruldu
Kerem sordu