Sütanne ve sütbabaya zekat verilir mi?
Sütanne ve sütbabaya zekat verilir mi?
Ziyaretçi
Süt Anne Ve Süt Babaya Zekat Verilir Mi?
222. Buna göre bir kimse süt anne ve süt babasına zekat verebilir. Sütanne ve sütbaba ise kişinin bakmakla yükümlü olduğu kimselerden.
Süt Anne Ve Süt Babaya Zekat Verilir Mi?
Süt emmekle bir hısımlık doğarsa da, bununla nafaka, miras, şahitliğin reddi, nikah ve mal velayeti gibi diğer nesep hükümleri doğmaz.
Süt Anne Ve Süt Babaya Zekat Verilir Mi?
Süt emmekle bir hısımlık doğarsa da, bununla nafaka, miras, şahitliğin reddi, nikah ve mal velayeti gibi diğer nesep hükümleri doğmaz. Süt hısımlığı, nasslarda.
Süt Anne Ve Süt Babaya Zekat Verilir Mi?
Süt anne ve süt babaya zekat verilir mi? nbeceren alim. fakir ve muhtaçsa verilir. fakir ve muhtaçsa verilir. Kaydet. Kapat. 3 yıl önce. 0, 0. Kapat. Dükkandaki .
Süt Anne Ve Süt Babaya Zekat Verilir Mi?
Buna göre bir kimse süt anne ve süt babasına zekat verebilir. Yazar Admin - Mayıs Zekat vermenin belirli bir zamanı var mıdır? Borsada hisse.
Süt Anne Ve Süt Babaya Zekat Verilir Mi?
Süt emmekle bir hısımlık doğarsa da, bununla nafaka, miras, şahitliğin reddi, nikah ve mal velayeti gibi diğer nesep hükümleri doğmaz. Süt hısımlığı, nasslarda.
Din İşleri Yüksek Kurulu Dini Sorular
ZEKAT VE SADAKA
Cevap Gönder:
Misafir Kullanıcı tarafından yazılan
Usul ve furua yani anne, baba dede ve ninelerle, çocuk ve torunlara zekat verilmez (Mevsıli, el-İhtiyar, I, 122). Çünkü kişi bakmakla yükümlü olduğu bu kimselere zekat verecek olsa verdiği zekat dolaylı yoldan kendisine dönmüş olacaktır. Oysa zekat veren, verdiği zekattan hiçbir maddi menfaat beklememeli ve ondan yararlanmamalıdır. Ayrıca bu durumda, zekat olarak verilen malın ihtiyaç sahibinin mülkiyetine geçirilmiş olması şartı da ihlal edilmiş olur.
Sütanne ve sütbaba ise kişinin bakmakla yükümlü olduğu kimselerden olmadığı için onlara zekat verilebilir.bu yoruma cevap yazıyorsunuz...
Bu Soruya Gelen Cevaplar:
Misafir KullanıcıUsul ve furua yani anne, baba dede ve ninelerle, çocuk ve torunlara zekat verilmez (Mevsıli, el-İhtiyar, I, 122). Çünkü kişi bakmakla yükümlü olduğu bu kimselere zekat verecek olsa verdiği zekat dolaylı yoldan kendisine dönmüş olacaktır. Oysa zekat veren, verdiği zekattan hiçbir maddi menfaat beklememeli ve ondan yararlanmamalıdır. Ayrıca bu durumda, zekat olarak verilen malın ihtiyaç sahibinin mülkiyetine geçirilmiş olması şartı da ihlal edilmiş olur.
Sütanne ve sütbaba ise kişinin bakmakla yükümlü olduğu kimselerden olmadığı için onlara zekat verilebilir.14 Şubat 2015 - 08:06:14
Son Sorular:
2801 Gün 23 Saat 32 dk. önce soruldu
Ceylan Ahıgül sordu
3371 Gün 13 Saat 43 dk. önce soruldu
ece çakır sordu
3402 Gün 4 Saat 25 dk. önce soruldu
Erhan Yiğit sordu
3412 Gün 2 Saat 7 dk. önce soruldu
cansu sordu
3415 Gün 21 Saat 26 dk. önce soruldu
mustafa 224 sordu
3423 Gün 20 Saat 31 dk. önce soruldu
emre sordu
3426 Gün 22 Saat 17 dk. önce soruldu
berkay sordu
3430 Gün 16 Saat 35 dk. önce soruldu
ali sordu
3433 Gün 0 Saat 16 dk. önce soruldu
canan sordu
3433 Gün 6 Saat 46 dk. önce soruldu
Şükrü Kum sordu
3437 Gün 16 Saat 28 dk. önce soruldu
Meltem Akar sordu
3444 Gün 23 Saat 41 dk. önce soruldu
Ali Kurtulmuş sordu
3449 Gün 20 Saat 22 dk. önce soruldu
hakan sordu
3453 Gün 20 Saat 58 dk. önce soruldu
arda sordu
3455 Gün 18 Saat 19 dk. önce soruldu
Kerem sordu