Sarımsak nedir?
Sarımsak hakkında bilgi alabilirmiyim?
Koray Candan
Sarımsağın Faydaları Nedir
Sarımsağın Faydaları nedir 98 » SARIMSAĞIN FAYDALARI HAKKINDA Latince adı Allium Sativum olan sarımsak, yüzyıllardan beri bütün dünyada hem .
Sarımsağın Faydaları
Tansiyon: Sarımsağa kokusunu veren alliin adlı bileşen, damarların daralmasına ve dolayısıyla kan basıncının yükselmesine neden olan anjyotensin 2 adlı.
Sarımsak
Başlığın diğer anlamları için Sarımsak anlam ayrımı sayfasına bakınız. oranda kükürt bileşikleri bulunması bir takım alerjik reaksiyonlara neden olabilir.
Sarımsağın Faydaları Ve Zararları Nelerdir? Sarımsak Hangi
18. yüzyılda Fransa da insanlar, Avrupa da birçok insanın ölümüne neden olan veba hastalığından koruyacağına inanarak şarap ile karıştırarak ezilmiş sarımsak .
Sarımsağın Faydaları Ve Zararları
Bu da nefesin ve derinin kokmasına neden oluyor. Uzmanlar, bununla birlikte, aşırı tüketildiğinde kanı incelttiği için sarımsak ve sarımsaklı besin takviyelerinin.
Sarımsak Nedir Ve Faydaları Nelerdir
İlk olarak Hindistan da yetişmeye başlayan sarımsağın insanlık tarihi kadar eski bir geçmişi vardır. Sümerlerin ve Mısırlıların sarımsağı bildiği ve ilaç olarak.
Sarımsağın Faydaları & Sarımsak Tansiyonu Düşürür Mü?
Aşağıdaki makalemde sarımsağın özellikleri, faydaları ve neden diyetimizden eksik etmememiz gerektiğini vurgulamaya çalışacağım.
Sarımsak Sarmısak Nelere İyi Gelir Faydaları Neler
Sarımsak Hangi Hastalıklara İyi Gelir? Sarımsak Hangi Sağlık Sorunlarında Faydalıdır? Öncelikle sarımsağın içinde neler hangi maddeler var onu yazalım.
Sarımsak Ve Allicin Nedir Nasıl Kullnılır Nelere Faydaladır
Allicin nedir? Allicin zararlı saldırılara karşı sarımsağın savunma mekanizmasıdır diyebiliriz. Sarımsak bitkisi taneleri dış kabuklar soyulduktan sonra herhangi bir.
Sızıntı Dergisi
Sarımsak bitkisinin gövdesi, yeşilimtırak; çiçekleri beyaz veya pembedir. Otsu kültür bitkilerinden olan sarımsağın Latince ismi Allium sativum L.dir.
Cevap Gönder:
Selin İnanlı tarafından yazılan
Sarımsak (alluim sativum), soğan gibi zambakgiller (liliacecie) ailesindendir. Dünyanın bütün iklim ve topraklarında yetişen yaklaşık 300 çeşidi vardır. İyi kalite sarımsak, germanyum ve selenyumdan zengin topraklarda yetişir. Sarımsak, çeşitli sülfür bileşikleri, pek çok amino asit, germanyum, selenyum, kalsiyum, bakır , demir, potasyum, magnezyum,çinko gibi mineraller yanında, A, B, C vitaminlerini de içerir. sarımsağın yapısındaki allisin gibi sülfürlü bileşiklerin sülfidril enziminin oluşumunu bloke ederek engellediği böylece tümör oluşumunu önlediği ileri sürülmektedir. Antitümör etki germanyum ve selenyum ile desteklenmektedir. Sarımsakta allisin, alliin ve ajoenin gibi, antibiyotik, antimikotik ve antiviral etki gösteren bileşikler olduğu bildirilmektedir. Sarımsaktaki antihipertansif etkinin bileşimindeki germanyum ve selenyumdan ileri geldiği bildirilmektedir. Sarımsağın, bileşimindeki dialil disülfür nedeniyle hipolipemik (kolesterol ve trigiliserit düşürücü) etkisi olduğuna dair çalışmalar vardır. Bir önemli etkisi de antikoagülan etkidir. Bileşimindeki ajoenin etkisiyle trombositlerin damar içinde pıhtılaşmasını engelleyen bu etki, atherosklerotik hastalıklar için önem taşır. Ancak aşırı tüketimden kaçınılmalıdır. bu yoruma cevap yazıyorsunuz...
Bu Soruya Gelen Cevaplar:
Selin İnanlıSarımsak (alluim sativum), soğan gibi zambakgiller (liliacecie) ailesindendir. Dünyanın bütün iklim ve topraklarında yetişen yaklaşık 300 çeşidi vardır. İyi kalite sarımsak, germanyum ve selenyumdan zengin topraklarda yetişir. Sarımsak, çeşitli sülfür bileşikleri, pek çok amino asit, germanyum, selenyum, kalsiyum, bakır , demir, potasyum, magnezyum,çinko gibi mineraller yanında, A, B, C vitaminlerini de içerir. sarımsağın yapısındaki allisin gibi sülfürlü bileşiklerin sülfidril enziminin oluşumunu bloke ederek engellediği böylece tümör oluşumunu önlediği ileri sürülmektedir. Antitümör etki germanyum ve selenyum ile desteklenmektedir. Sarımsakta allisin, alliin ve ajoenin gibi, antibiyotik, antimikotik ve antiviral etki gösteren bileşikler olduğu bildirilmektedir. Sarımsaktaki antihipertansif etkinin bileşimindeki germanyum ve selenyumdan ileri geldiği bildirilmektedir. Sarımsağın, bileşimindeki dialil disülfür nedeniyle hipolipemik (kolesterol ve trigiliserit düşürücü) etkisi olduğuna dair çalışmalar vardır. Bir önemli etkisi de antikoagülan etkidir. Bileşimindeki ajoenin etkisiyle trombositlerin damar içinde pıhtılaşmasını engelleyen bu etki, atherosklerotik hastalıklar için önem taşır. Ancak aşırı tüketimden kaçınılmalıdır. 29 Haziran 2015 - 12:53:15
Son Sorular:
2801 Gün 17 Saat 57 dk. önce soruldu
Ceylan Ahıgül sordu
3371 Gün 8 Saat 8 dk. önce soruldu
ece çakır sordu
3401 Gün 22 Saat 50 dk. önce soruldu
Erhan Yiğit sordu
3411 Gün 20 Saat 32 dk. önce soruldu
cansu sordu
3415 Gün 15 Saat 51 dk. önce soruldu
mustafa 224 sordu
3423 Gün 14 Saat 56 dk. önce soruldu
emre sordu
3426 Gün 16 Saat 42 dk. önce soruldu
berkay sordu
3430 Gün 11 Saat 0 dk. önce soruldu
ali sordu
3432 Gün 18 Saat 41 dk. önce soruldu
canan sordu
3433 Gün 1 Saat 11 dk. önce soruldu
Şükrü Kum sordu
3437 Gün 10 Saat 53 dk. önce soruldu
Meltem Akar sordu
3444 Gün 18 Saat 6 dk. önce soruldu
Ali Kurtulmuş sordu
3449 Gün 14 Saat 47 dk. önce soruldu
hakan sordu
3453 Gün 15 Saat 23 dk. önce soruldu
arda sordu
3455 Gün 12 Saat 44 dk. önce soruldu
Kerem sordu