Ölünün arkasından ağlanır mı?
Ölünün arkasından ağlanır mı?
Ziyaretçi
Ölünün Arkasından Ağlanır Mı?
Sual: Ölünün arkasından Kur an okumak Ölünün arkasından okunan fatiha ölünün arkasından ağlanabilir mi? ölünün arkasından aglamak.
Ölümü Temenni Etmeyin Ölünün Arkasından Kendinizi Paralamayın
Bir vatandaşın Ölünün arkasından ağlanır mı? şeklindeki soruyu da cevaplandıran Kurul, ölümün acı bir olay olduğunu, insanın da acıklı.
Arkasından Ağlanan Ölünün Durumu
Arkasından ağlanan ölü şu şartlarda azap görür. a. Yaşarken ölülerin arkasından ağlamayı alışkanlık haline getirdiyse. b. Ailesine arkasından ağlamalarını.
Ölünün Arkasından Ağlanır Mı?
Ölünün arkasından ağlamanın dinimizce sakıncası var mıdır?
Ölmüş Bir Yakınımızın Arkasından Veya Mezarının Başında Sesli
Ölüye ağlamak adeti, eskiden beri cahil insanlar arasında revaç bulmuş, arkasından veya mezarının başında sesli ağlamak günah mıdır.
Ölenin Arkasından Ağlamak Caiz Mi?
Ölen kişinin arkasından ağlanabilir dinen bunda hiçbir sakınca yoktur. Ölünün arkasından ağlamak caiz olmakla beraber yüksek sesle ağlamak, bağırıp.
Ölümlerde Sesli Ağlamak
Ölenin arkasından sesli olarak ağlanması halinde merhûma azab olacağı Siz de mi ağlıyorsunuz ya Resûlallah? diye hayretle sorunca, şöyle cevap almıştır: ?
Ölünün Arkasından Ağlanır Mı?
Ölüm üzücü zor bir olay, insanoğlu da üzücü olaylar karşısında üzüntüsünü gösteren bir mahluktur. Bununla beraber, ölüm nedeniyle bir.
Ölüye Ağıt Yakmak
Arkasından koparılan feryat ve yakılan ağıt sebebiyle ölüye kabrinde azab olunur. Bir rivayette Tirmizî, Cenaiz 23 ölüye ağlandığı sürece denilmektedir. ey kendisine dayandığımız, ey efendimiz vs. diye onu övmeye başladılar mı,.
Cevap Gönder:
Misafir Kullanıcı tarafından yazılan
Ölüm acı bir olay, insan da acıklı olaylar karşısında acısını yansıtan bir varlıktır. Dolayısıyla, ölüm sebebiyle bir insanın üzülmesi, hüzünlenmesi, kederli bir hal alması normaldir. Hatta acısını açığa vurup sessizce ağlaması ve gözyaşı dökmesinde bir sakınca yoktur. Peygamberimiz (s.a.s.) de oğlu İbrahim’in, kızının ve kızının çocuğunun vefatlarında bizzat gözlerinden yaşlar akıtarak ağlamış; kendisine, ağlamayı yasakladıkları hatırlatılınca, bunun yasak olan ağlama şekli olmayıp, gözyaşı dökmekle Allah’ın azap etmeyeceğini, ancak mübarek diline işaret ederek onunla azab edeceğini belirtmiş ve; "Muhakkak ki ölü, ehlinin üzerine bağırıp çağırmasıyla azap duyar." (Buhari, Cenaiz, 43) buyurarak ağlamakta mahzur olmadığını, ancak dille Allah’ın takdirine dil uzatmanın ve cahiliye döneminde olduğu gibi yaka-paça yırtarak ağlamanın doğru olmadığını beyan etmiştir. Nitekim onun, oğlu küçük İbrahim’in vefatında gözlerinden yaşlar akıtması, sonra da; "Göz ağlar, kalp üzülür, fakat Rabbimizin razı olmayacağı söz söylemeyiz." (Buhari, Cenaiz, 32, 42, 43) buyurması bu konuda müminler için açık bir örneklik teşkil eder.bu yoruma cevap yazıyorsunuz...
Bu Soruya Gelen Cevaplar:
Misafir KullanıcıÖlüm acı bir olay, insan da acıklı olaylar karşısında acısını yansıtan bir varlıktır. Dolayısıyla, ölüm sebebiyle bir insanın üzülmesi, hüzünlenmesi, kederli bir hal alması normaldir. Hatta acısını açığa vurup sessizce ağlaması ve gözyaşı dökmesinde bir sakınca yoktur. Peygamberimiz (s.a.s.) de oğlu İbrahim’in, kızının ve kızının çocuğunun vefatlarında bizzat gözlerinden yaşlar akıtarak ağlamış; kendisine, ağlamayı yasakladıkları hatırlatılınca, bunun yasak olan ağlama şekli olmayıp, gözyaşı dökmekle Allah’ın azap etmeyeceğini, ancak mübarek diline işaret ederek onunla azab edeceğini belirtmiş ve; "Muhakkak ki ölü, ehlinin üzerine bağırıp çağırmasıyla azap duyar." (Buhari, Cenaiz, 43) buyurarak ağlamakta mahzur olmadığını, ancak dille Allah’ın takdirine dil uzatmanın ve cahiliye döneminde olduğu gibi yaka-paça yırtarak ağlamanın doğru olmadığını beyan etmiştir. Nitekim onun, oğlu küçük İbrahim’in vefatında gözlerinden yaşlar akıtması, sonra da; "Göz ağlar, kalp üzülür, fakat Rabbimizin razı olmayacağı söz söylemeyiz." (Buhari, Cenaiz, 32, 42, 43) buyurması bu konuda müminler için açık bir örneklik teşkil eder.14 Şubat 2015 - 08:10:36
Son Sorular:
2783 Gün 9 Saat 48 dk. önce soruldu
Ceylan Ahıgül sordu
3352 Gün 23 Saat 59 dk. önce soruldu
ece çakır sordu
3383 Gün 14 Saat 41 dk. önce soruldu
Erhan Yiğit sordu
3393 Gün 12 Saat 22 dk. önce soruldu
cansu sordu
3397 Gün 7 Saat 41 dk. önce soruldu
mustafa 224 sordu
3405 Gün 6 Saat 47 dk. önce soruldu
emre sordu
3408 Gün 8 Saat 32 dk. önce soruldu
berkay sordu
3412 Gün 2 Saat 50 dk. önce soruldu
ali sordu
3414 Gün 10 Saat 32 dk. önce soruldu
canan sordu
3414 Gün 17 Saat 1 dk. önce soruldu
Şükrü Kum sordu
3419 Gün 2 Saat 44 dk. önce soruldu
Meltem Akar sordu
3426 Gün 9 Saat 57 dk. önce soruldu
Ali Kurtulmuş sordu
3431 Gün 6 Saat 38 dk. önce soruldu
hakan sordu
3435 Gün 7 Saat 14 dk. önce soruldu
arda sordu
3437 Gün 4 Saat 35 dk. önce soruldu
Kerem sordu