Namazdan sonra camide cemaatin musafaha yapması bidat midir?
Namazdan sonra camide cemaatin musafaha yapması bidat midir?
Ziyaretçi
Namazdan Sonra Camide Cemaatin Musafaha Yapması Bidat Midir?
Ancak namazdan sonra cami içinde veya dışında musafaha yapmayı cemaatle namazın ayrılmaz bir unsuru gibi algılayarak topluca yapılan bir.
Namazlardan Sonra Camide Musafaha Yapmanın Hükmü Nedir?
Fakat vakit namazlardan sonra cemaatin cami içinde sıraya girerek Sabah Ve İkindi Namazlarından Sonra Musafaha Yapmak Caiz Midir? Mubah olan bidatlerden birisi de sabah ve ikindi namazlarından sonra tokalaşmaktır. Binaenaleyh namazdan sonra musafaha her halükarda mekruhtur ve.
Din İşleri Yüksek Kurulu Dini Sorular
NAMAZ
Cevap Gönder:
Misafir Kullanıcı tarafından yazılan
Musafaha; bir tür hoşgörü, dostluk ve barış ifadesi olarak tokalaşma şeklinde yapılan bir muaşeret şeklidir. Hz. Peygamber bu uygulamaya büyük önem vermiş (Buhari, İsti’zan, 27; Ebu Davud, Edeb, 156) ve "birbiriyle karşılaşan iki müslüman el sıkıştığında, daha oradan ayrılmadan günahları affedilir" (Ebu Davud, Edeb, 156). buyurmak suretiyle musafaha etmeye teşvik etmiştir.
Müslümanlar arasında dostluk, hoşgörü ve kaynaşmaya vesile olması hasebiyle namaz sonrasında musafaha yapmakta dinen bir sakınca yoktur (İbn Abidin, Reddü’l-muhtar, VI, 381). Ancak namazdan sonra cami içinde veya dışında musafaha yapmayı cemaatle namazın ayrılmaz bir unsuru gibi algılayarak topluca yapılan bir merasim haline getirmek uygun değildir.
bu yoruma cevap yazıyorsunuz...
Bu Soruya Gelen Cevaplar:
Misafir KullanıcıMusafaha; bir tür hoşgörü, dostluk ve barış ifadesi olarak tokalaşma şeklinde yapılan bir muaşeret şeklidir. Hz. Peygamber bu uygulamaya büyük önem vermiş (Buhari, İsti’zan, 27; Ebu Davud, Edeb, 156) ve "birbiriyle karşılaşan iki müslüman el sıkıştığında, daha oradan ayrılmadan günahları affedilir" (Ebu Davud, Edeb, 156). buyurmak suretiyle musafaha etmeye teşvik etmiştir.
Müslümanlar arasında dostluk, hoşgörü ve kaynaşmaya vesile olması hasebiyle namaz sonrasında musafaha yapmakta dinen bir sakınca yoktur (İbn Abidin, Reddü’l-muhtar, VI, 381). Ancak namazdan sonra cami içinde veya dışında musafaha yapmayı cemaatle namazın ayrılmaz bir unsuru gibi algılayarak topluca yapılan bir merasim haline getirmek uygun değildir.
14 Şubat 2015 - 08:08:17
Son Sorular:
2827 Gün 14 Saat 53 dk. önce soruldu
Ceylan Ahıgül sordu
3397 Gün 5 Saat 4 dk. önce soruldu
ece çakır sordu
3427 Gün 19 Saat 46 dk. önce soruldu
Erhan Yiğit sordu
3437 Gün 17 Saat 27 dk. önce soruldu
cansu sordu
3441 Gün 12 Saat 46 dk. önce soruldu
mustafa 224 sordu
3449 Gün 11 Saat 52 dk. önce soruldu
emre sordu
3452 Gün 13 Saat 38 dk. önce soruldu
berkay sordu
3456 Gün 7 Saat 56 dk. önce soruldu
ali sordu
3458 Gün 15 Saat 37 dk. önce soruldu
canan sordu
3458 Gün 22 Saat 7 dk. önce soruldu
Şükrü Kum sordu
3463 Gün 7 Saat 49 dk. önce soruldu
Meltem Akar sordu
3470 Gün 15 Saat 2 dk. önce soruldu
Ali Kurtulmuş sordu
3475 Gün 11 Saat 43 dk. önce soruldu
hakan sordu
3479 Gün 12 Saat 19 dk. önce soruldu
arda sordu
3481 Gün 9 Saat 40 dk. önce soruldu
Kerem sordu