Namazda bayanların ellerini göğüsleri üzerine koymalarının delili nedir? Kadınlar namazda ellerini erkekler gibi bağlayabilirler mi?
Namazda bayanların ellerini göğüsleri üzerine koymalarının delili nedir? Kadınlar namazda ellerini erkekler gibi bağlayabilirler mi?
Ziyaretçi
Namazda Bayanların Ellerini Göğüsleri Üzerine Koymalarının Delili
Mumsema Namazda bayanların ellerini göğüsleri üzerine koymalarının delili nedir? Kadınlar namazda ellerini erkekler gibi bağlayabilirler mi?
Namazı Bozan Şeyler
Namazda bayanların ellerini göğüsleri üzerine koymalarının delili nedir? Kadınlar namazda ellerini erkekler gibi bağlayabilirler mi? İdrara sıkışık durumda iken.
Standart Sorularda Ara
Namazda bayanların ellerini göğüsleri üzerine koymalarının delili nedir? Kadınlar namazda ellerini erkekler gibi bağlayabilirler mi?
Namazda Elleri Bağlama Üzerine
Şu halde, namazda el bağlamanın sünnet mi, bidat mi olduğunda Erkeklerin sağ ellerini sol el üzerine koyması ve göbek altında birleştirmesi; kadınların ise göğüslerinin üzerine koyması müstehaptır. Bu rivayetler Allah Rasülü nün s ve Ehl-i Beyt in namazda ellerini iki yana saldıklarına dair kesin delil.
Elleri Göğüs Üzerine Bağlamak
Takva nedir ve takva sa NAMAZIN KIYAMINDA ELLER GÖĞÜS ÜZERİNE BAĞLANIR. düşen de , bu konudaki delilleri araştırıp onlara uygun hareket etmesidir. Namazda elleri göbeğin altına bağlama ameli, senedi zayıf olan rivayetlere. Halbuki Allah resulü s.a.v namazı tarif ederken kadın erkek ayırımı diye bir şey.
Namaz Kılarken Ellerin Bağlanması Hakkında Bilgi Verir Misiniz
Peygamberimiz namazı elleri açık mı kılardı? İnsanlar sağ ellerini namaz kılarken sol kolları üzerine koymakla Bunun dayandığı delil daha önce de geçmiş bulunan İbni Hacer in Şafıîlerde müstehap olan, iki elin sola meyilli olarak, kadınlarda göğüs üzerine ve erkeklerde göbeğin üstüne konmasıdır.
İslam Fıkhı 3000 Seçme Fetva
Cevap: Okunması evladır Üzerinde kaza namazı olsun veya olmasın, ihtiyata uygun alan kadının camiye gelip kapalı bir yerde namazı kılması, mahfelde ve erkeklerin üst jet imam sıfatı takılmaktadır Bu kadar çabuk kıldırmanın hükmü nedir?.. 1070 - Soru: Mevtayı yıkadıktan sonra, ellerini yanına mı salmalı yoksa .
Bilim
Cevap Gönder:
Misafir Kullanıcı tarafından yazılan
Namazda, sağ el sol elin üstüne gelecek şekilde elleri bağlamanın sünnet olduğu hadislerle sabittir (Buhari, Ezan 87; Müslim, Salat 54; Ebu Davud, Salat 120; Tirmizi, Mevakitü’Salat 75; İbn Mace, İkametü’s-Salat 3; Taberani, Mu’cemü’l-Kebir, XI, 7). Ancak sünnette bu bağlamanın nerede olacağına dair bir hüküm yoktur. Erkekler bazı mezheplere göre göbek altından, bazı mezheplere göre göğüslerinin üzerine, bazılarına göre ise göğüs altından (göbek üstünden) ellerini bağlarlar. Bu konuda her bir mezhep, sahabe ve tabiin büyüklerinden birinin söylediğini veya ondan gördüğü uygulamayı tercih etmiştir.
Kadınların ellerini bağlaması, namazda elleri bağlamanın sünnet olduğunu kabul eden alimlerin ittifakına göre, göğsün üzerine bağlama şeklindedir. Bu bağlama şekli, kadınların vücut yapısı bakımından tesettürün ruhuna daha uygun bir davranış olarak yorumlanmıştır. Bu yorum ve eskiden beri süren uygulama, kadınların el bağlamalarının Hz. Peygamber devrinde de böyle olduğunu ileri sürmeye imkan verecek nitelikte gözükmektedir (İbnü’l-Hümam, Fethulkadir, I, 291-292, Beyrut, 1424/2003; Mevsıli, İhtiyar, İstanbul, ts. I, 49; Tahanevi, İ’laü’s-Sünen, II, 191-200, Karaçi, 1414). Namazda ellerin nerede bağlanacağına dair ileri sürülen görüşler, namazın esasını ilgilendiren hususlardan olmadığından bu görüşlerin herhangi birine göre davranan bir kişinin namazına halel gelmez.bu yoruma cevap yazıyorsunuz...
Bu Soruya Gelen Cevaplar:
Misafir KullanıcıNamazda, sağ el sol elin üstüne gelecek şekilde elleri bağlamanın sünnet olduğu hadislerle sabittir (Buhari, Ezan 87; Müslim, Salat 54; Ebu Davud, Salat 120; Tirmizi, Mevakitü’Salat 75; İbn Mace, İkametü’s-Salat 3; Taberani, Mu’cemü’l-Kebir, XI, 7). Ancak sünnette bu bağlamanın nerede olacağına dair bir hüküm yoktur. Erkekler bazı mezheplere göre göbek altından, bazı mezheplere göre göğüslerinin üzerine, bazılarına göre ise göğüs altından (göbek üstünden) ellerini bağlarlar. Bu konuda her bir mezhep, sahabe ve tabiin büyüklerinden birinin söylediğini veya ondan gördüğü uygulamayı tercih etmiştir.
Kadınların ellerini bağlaması, namazda elleri bağlamanın sünnet olduğunu kabul eden alimlerin ittifakına göre, göğsün üzerine bağlama şeklindedir. Bu bağlama şekli, kadınların vücut yapısı bakımından tesettürün ruhuna daha uygun bir davranış olarak yorumlanmıştır. Bu yorum ve eskiden beri süren uygulama, kadınların el bağlamalarının Hz. Peygamber devrinde de böyle olduğunu ileri sürmeye imkan verecek nitelikte gözükmektedir (İbnü’l-Hümam, Fethulkadir, I, 291-292, Beyrut, 1424/2003; Mevsıli, İhtiyar, İstanbul, ts. I, 49; Tahanevi, İ’laü’s-Sünen, II, 191-200, Karaçi, 1414). Namazda ellerin nerede bağlanacağına dair ileri sürülen görüşler, namazın esasını ilgilendiren hususlardan olmadığından bu görüşlerin herhangi birine göre davranan bir kişinin namazına halel gelmez.14 Şubat 2015 - 08:08:52
Son Sorular:
2631 Gün 5 Saat 8 dk. önce soruldu
Ceylan Ahıgül sordu
3200 Gün 19 Saat 20 dk. önce soruldu
ece çakır sordu
3231 Gün 10 Saat 1 dk. önce soruldu
Erhan Yiğit sordu
3241 Gün 7 Saat 43 dk. önce soruldu
cansu sordu
3245 Gün 3 Saat 2 dk. önce soruldu
mustafa 224 sordu
3253 Gün 2 Saat 7 dk. önce soruldu
emre sordu
3256 Gün 3 Saat 53 dk. önce soruldu
berkay sordu
3259 Gün 22 Saat 11 dk. önce soruldu
ali sordu
3262 Gün 5 Saat 52 dk. önce soruldu
canan sordu
3262 Gün 12 Saat 22 dk. önce soruldu
Şükrü Kum sordu
3266 Gün 22 Saat 4 dk. önce soruldu
Meltem Akar sordu
3274 Gün 5 Saat 17 dk. önce soruldu
Ali Kurtulmuş sordu
3279 Gün 1 Saat 58 dk. önce soruldu
hakan sordu
3283 Gün 2 Saat 34 dk. önce soruldu
arda sordu
3284 Gün 23 Saat 56 dk. önce soruldu
Kerem sordu