Pazar22.12.2024

"Kur’an’ın korunmuşluğu"nun kanıtları nelerdir?

"Kur’an’ın korunmuşluğu"nun kanıtları nelerdir?

Ziyaretçi

Din İşleri Yüksek Kurulu Dini Sorular

Kur an ın korunmuşluğunun kanıtları nelerdir? Kur an-ı Kerim Yüce Yaratıcı nın kıyamete kadar gelecek bütün insanlara indirdiği son ilahi mesajıdır. O, bu yüce.

Kur'an'ın Korunmuşluğunun Kanıtları Nelerdir?

ilimdunyasi kabe ve mekke canli yayin sunan rüya tabirleri ve tasavvuf konularini içeren bir ilim sitesidir.

Deistlerin İslam'daki Hükmü?

O nun sözlerini değiştirebilecek hiç kimse yoktur. O, işitendir, bilendir. Kur an ın korunmuşluğu nun kanıtları nelerdir? Kur an-ı Kerim Yüce.

Videos Uploaded By User Vitamin6344

Bir ayette şöyle buyrulur: O nun katındaki melekler kendisine ibadet etmekten, ne çekinirler ne de Kur an ın korunmuşluğunun kanıtları nelerdir. 0:59.

Kur'an'ın Korunmuşluğu Üzerine

Kur an ın korunmuşluğu basit bir inanç meselesi değil. Sana O nun vahyi tamamlanmazdan önce Kur an ı okumakta acele etme ve Rabbim.

Kur'an I Kerim'i Diğer Kutsal Kitaplardan Ayıran Özellikleri Nelerdir

Kur an ın Mucize Oluşunun Kanıtları Nelerdir. 01:29. Göğüs Estetiği Deryanin kur an ın korunmuşluğunun kanıtları nelerdir. 1 views

Cevap Gönder:

Misafir Kullanıcı tarafından yazılan
Kur’an-ı Kerim Yüce Yaratıcı’nın kıyamete kadar gelecek bütün insanlara indirdiği son ilahi mesajıdır. O, bu yüce kelamı indirmekle kalmamış, onun korunmasını da bizzat üzerine almıştır. Nitekim O, bu gerçekliği şöyle açıklamıştır: "Şüphesiz o zikri (Kur’an’ı) Biz indirdik Biz! Onun koruyucusu da elbette biziz." (Hicr, 15/9) Bu ilahi beyan onun korunmuşluğu konusunda müminler için en büyük güvencedir. Nitekim tarih de bunun canlı şahidi olmuştur. Zira Kur’an-ı Kerim inzal olmaya başladığında bir taraftan derilere yazılırken bir taraftan da birçok mümin tarafından ezberlenerek hafızalara yazılmış, ayrıca Müslümanların inanç ve ameli dünyalarına taşınarak hayata yansımış ve yazılmıştır. Diğer taraftan İslam fetihlerinin artması ve yeni beldelerin İslam’a dahil olmasıyla, üçüncü halife Hz. Osman bir komisyon kurmuş, Kur’an nüshaları çoğaltılmış, bunlar Mekke, Kufe, Basra, Şam, Bahreyn, Yemen’e gönderilmiştir. Müslümanlar bu ana nüshalara göre pek çok Kur’an nüshası yazmış, böylece bu ilahi kitap hiçbir değişikliğe uğramadan günümüze kadar gelmiştir. Son olarak şu da kaydedilmelidir ki, bugün Taşkent, İstanbul, Kahire ve Medine’de Hz. Osman döneminde istinsah edilen nüshalar olmasa bile bu nüshadan kopyalandığı güçlü ihtimal dahilinde bulunan Kur’an nüshaları vardır. Bu nüshalardan, mesela birisi, Tayyar Altıkulaç tarafından "Hz. Osman’a Nisbet Edilen Mushaf-ı Şerif" adıyla basılmıştır (İSAM Yayınları, İstanbul 2007).
bu yoruma cevap yazıyorsunuz...

Bu Soruya Gelen Cevaplar:

Misafir KullanıcıKur’an-ı Kerim Yüce Yaratıcı’nın kıyamete kadar gelecek bütün insanlara indirdiği son ilahi mesajıdır. O, bu yüce kelamı indirmekle kalmamış, onun korunmasını da bizzat üzerine almıştır. Nitekim O, bu gerçekliği şöyle açıklamıştır: "Şüphesiz o zikri (Kur’an’ı) Biz indirdik Biz! Onun koruyucusu da elbette biziz." (Hicr, 15/9) Bu ilahi beyan onun korunmuşluğu konusunda müminler için en büyük güvencedir. Nitekim tarih de bunun canlı şahidi olmuştur. Zira Kur’an-ı Kerim inzal olmaya başladığında bir taraftan derilere yazılırken bir taraftan da birçok mümin tarafından ezberlenerek hafızalara yazılmış, ayrıca Müslümanların inanç ve ameli dünyalarına taşınarak hayata yansımış ve yazılmıştır. Diğer taraftan İslam fetihlerinin artması ve yeni beldelerin İslam’a dahil olmasıyla, üçüncü halife Hz. Osman bir komisyon kurmuş, Kur’an nüshaları çoğaltılmış, bunlar Mekke, Kufe, Basra, Şam, Bahreyn, Yemen’e gönderilmiştir. Müslümanlar bu ana nüshalara göre pek çok Kur’an nüshası yazmış, böylece bu ilahi kitap hiçbir değişikliğe uğramadan günümüze kadar gelmiştir. Son olarak şu da kaydedilmelidir ki, bugün Taşkent, İstanbul, Kahire ve Medine’de Hz. Osman döneminde istinsah edilen nüshalar olmasa bile bu nüshadan kopyalandığı güçlü ihtimal dahilinde bulunan Kur’an nüshaları vardır. Bu nüshalardan, mesela birisi, Tayyar Altıkulaç tarafından "Hz. Osman’a Nisbet Edilen Mushaf-ı Şerif" adıyla basılmıştır (İSAM Yayınları, İstanbul 2007).14 Şubat 2015 - 08:10:45

Son Sorular:

2659 Gün 20 Saat 14 dk. önce soruldu

Guinness rekorlar kitabına nasıl başvurulur?

Ceylan Ahıgül sordu

3229 Gün 10 Saat 25 dk. önce soruldu

lipomagnet nedir? lipo magnet işe yarar mı?

ece çakır sordu

3260 Gün 1 Saat 7 dk. önce soruldu

Goji berry aktarlarda bulunur mu?

Erhan Yiğit sordu

3269 Gün 22 Saat 49 dk. önce soruldu

deyim olarak adı çıkma ne demek?

cansu sordu

3273 Gün 18 Saat 7 dk. önce soruldu

Hayvanların olmadığı bir dünya bizi nasıl etkiler?

mustafa 224 sordu

3281 Gün 17 Saat 13 dk. önce soruldu

kumru kuşu vurmak günahmı?

emre sordu

3284 Gün 18 Saat 59 dk. önce soruldu

göz nuru dökmek deyiminin anlamı

berkay sordu

3288 Gün 13 Saat 17 dk. önce soruldu

voleybol federasyonu hangi tarihte kurulmuştur?

ali sordu

3290 Gün 20 Saat 58 dk. önce soruldu

ultra liquid zeolite kansere iyi gelir mi?

canan sordu

3291 Gün 3 Saat 28 dk. önce soruldu

Burun Bandı üzerine mesh yapılabilir mi?

Şükrü Kum sordu

3295 Gün 13 Saat 10 dk. önce soruldu

gojidiet çayı nedir? gojidiet kullanan var mı?

Meltem Akar sordu

3302 Gün 20 Saat 23 dk. önce soruldu

bir sayı bir sayının yüzde kaçıdır? nasıl hesaplanır?

Ali Kurtulmuş sordu

3307 Gün 17 Saat 4 dk. önce soruldu

ahi evran ne zaman doğmuş ve ne zaman ölmüştür?

hakan sordu

3311 Gün 17 Saat 40 dk. önce soruldu

iki ayağı bir pabuca girmek deyiminin anlamı nedir?

arda sordu

3313 Gün 15 Saat 1 dk. önce soruldu

İnsan ve hayvanlar doğal unsur mudur?

Kerem sordu