Kredi kartı ile altın satışı caiz midir?
Kredi kartı ile altın satışı caiz midir?
Ziyaretçi
Diyanet Kredi Kartıyla Altın Satılmaz
Din İşleri Yüksek Kurulu, bir esnafın Kredi kartı ile altın satışı caiz midir? sorusunu değerlendirdi. Kredi kartı ile altın satışının caiz olmadığına.
Kredi Kartı İle Altın Almak Caiz Midir?
Kartsız veya kredi kartına taksit yaptırarak altın almak kesinlikle caiz değildir. Çünkü sarf yani altın veya döviz bozdurma işlemlerinde yed bi yed yani her iki.
Standart Sorularda Ara
Kredi kartı ile yapılan alışverişlerde bankanın yaptığı hizmet karşılığında işyeri sahiplerinden komisyon alması faiz olur mu Kredi kartı ile altın satışı caiz midir?
Kredi Kartı İle Taksitli Altın Satın Almak Caiz Mi?
Altını veresiye satmak-almak caiz değildir. Peygamberimiz altın alım satımının peşin olmasını ve altının derhal teslim alınmasını şart.
Altın Satışında Alışverişinde Kredi Kartı Vade Taksit Caiz Midir
Kağıt para, semen ve para olmakla beraber, altın ve gümüş hükmünde olup olmadığı hakkında ihtilaf vardır. Şafiî mezhebine mensup bir çok.
Nakit Paraya Sıkıştığımızda Kredi Kartı İle Altın Alıp Bunu Hemen Geri
diyenlere göre, altını kredi kartıyla satmak da caiz olur.1. 2. Altın satın alıp Altın satışında alışverişinde kredi kartı, vade, taksit caiz midir?
Kredi Kartıyla Altın Alıp
İnternetten Altın Alınıp Satmak Kredi Kartıyla Bağış Kredi Kartıyla Faize Bulaşmak . Fıstık Alıp Kışın Fiyatlar Yükseldiğinde Satmak Caiz mi?
Kredi Kartı İle Altın Satışı Caiz Midir?
Kredi kartı ile yapılacak altın işlemleri için diyanetin açık yorumu bulunmaktadır eğer ödeme yaptığınızda banka parayı işletmeden ve ay sonu direk kuyumcuya.
Kredi Kartı İle Altın Almak Caiz Midir
3 Kredi Kartı İle Altın Almak Caiz midir Mumsema Dinimizde merak edilen konulardan biride Kredi kartı ile Altın alımı yapmak caiz midir?
Cevap Gönder:
Misafir Kullanıcı tarafından yazılan
Altın, gümüş, döviz, TL vb. para cinsinden olan şeylerin birbirleriyle değiştirilmesine sarf denir. Sarf akdinde bedellerin peşin olması gerekir. Aksi takdirde yani, bedellerden birinin veresiye olması halinde yapılan işlem faize (nesie ribasına) dönüşür. Buna göre altının, vade farkı uygulanmasa bile veresiye olarak satılması faiz olacağından caiz değildir. Konuyla ilgili olarak Hz. Peygamber (s.a.s.) şöyle buyurmaktadır: "Altına karşılık altın, gümüşe karşılık gümüş, buğdaya karşılık buğday, arpaya karşılık arpa, hurmaya karşılık hurma, tuza karşılık tuz; cinsi cinsine birbirine eşit ve peşin olarak satılır. Malların sınıfları değişirse peşin olmak şartıyla istediğiniz gibi satın. " (Buhari, Büyu’, 74-82; Müslim, Müsakat, 79-104; Tirmizi, Büyu’, 23).
Altının kredi kartıyla satışı konusunda farklı görüşler ileri sürülebilir. Kart sahibi olan kurumun (bankanın), kredi kartı ile yapılan satıştan doğan borcu, anında peşin (online) olarak kuyumcunun hesabına yatırması halinde, yapılan alış-verişin sahih olacağı, dolayısıyla burada nesie (veresiye) ribasının söz konusu olmayacağı söylenebilir. Altın bedelinin anında satıcının hesabına geçilmeyip daha sonra ödenmesi durumunda yukarda belirtilen, sarf akdi şartına riayet edilmediği ve altının para ile veresiye satışı söz konusu olduğu için caiz olmaz.bu yoruma cevap yazıyorsunuz...
Bu Soruya Gelen Cevaplar:
Misafir KullanıcıAltın, gümüş, döviz, TL vb. para cinsinden olan şeylerin birbirleriyle değiştirilmesine sarf denir. Sarf akdinde bedellerin peşin olması gerekir. Aksi takdirde yani, bedellerden birinin veresiye olması halinde yapılan işlem faize (nesie ribasına) dönüşür. Buna göre altının, vade farkı uygulanmasa bile veresiye olarak satılması faiz olacağından caiz değildir. Konuyla ilgili olarak Hz. Peygamber (s.a.s.) şöyle buyurmaktadır: "Altına karşılık altın, gümüşe karşılık gümüş, buğdaya karşılık buğday, arpaya karşılık arpa, hurmaya karşılık hurma, tuza karşılık tuz; cinsi cinsine birbirine eşit ve peşin olarak satılır. Malların sınıfları değişirse peşin olmak şartıyla istediğiniz gibi satın. " (Buhari, Büyu’, 74-82; Müslim, Müsakat, 79-104; Tirmizi, Büyu’, 23).
Altının kredi kartıyla satışı konusunda farklı görüşler ileri sürülebilir. Kart sahibi olan kurumun (bankanın), kredi kartı ile yapılan satıştan doğan borcu, anında peşin (online) olarak kuyumcunun hesabına yatırması halinde, yapılan alış-verişin sahih olacağı, dolayısıyla burada nesie (veresiye) ribasının söz konusu olmayacağı söylenebilir. Altın bedelinin anında satıcının hesabına geçilmeyip daha sonra ödenmesi durumunda yukarda belirtilen, sarf akdi şartına riayet edilmediği ve altının para ile veresiye satışı söz konusu olduğu için caiz olmaz.14 Şubat 2015 - 08:07:44
Son Sorular:
2876 Gün 14 Saat 57 dk. önce soruldu
Ceylan Ahıgül sordu
3446 Gün 5 Saat 8 dk. önce soruldu
ece çakır sordu
3476 Gün 19 Saat 50 dk. önce soruldu
Erhan Yiğit sordu
3486 Gün 17 Saat 31 dk. önce soruldu
cansu sordu
3490 Gün 12 Saat 50 dk. önce soruldu
mustafa 224 sordu
3498 Gün 11 Saat 56 dk. önce soruldu
emre sordu
3501 Gün 13 Saat 41 dk. önce soruldu
berkay sordu
3505 Gün 7 Saat 59 dk. önce soruldu
ali sordu
3507 Gün 15 Saat 41 dk. önce soruldu
canan sordu
3507 Gün 22 Saat 10 dk. önce soruldu
Şükrü Kum sordu
3512 Gün 7 Saat 53 dk. önce soruldu
Meltem Akar sordu
3519 Gün 15 Saat 6 dk. önce soruldu
Ali Kurtulmuş sordu
3524 Gün 11 Saat 47 dk. önce soruldu
hakan sordu
3528 Gün 12 Saat 22 dk. önce soruldu
arda sordu
3530 Gün 9 Saat 44 dk. önce soruldu
Kerem sordu