Kemik erimesi nedir? Kemik erimesine neler iyi gelir?
Kemik erimesi nedir? Nasıl korunmalıdır?
Sedef Alkış
Kemik Erimesine Ne İyi Gelir?
Üzüm Çekirdeği Özütü: Flavonoit tipi bileşenler açısından zengin olup oksidatif hasarı önleyici özelliğinin yanında, kemik erimesine neden olan.
Kemik Erimesinin Osteoporoz Nedenleri Belirtileri Ve Tedavisi
Kemik erimesi Osteoporoz belirtileri nelerdir ve tedavisi nasıl yapılır. Çok ilerlemiş osteoporoz hastalarında kemik ağrıları ve kemiklerde hassasiyet meydana gelebilir. Kemik mineral yoğunluğu ne kadar düşükse kırık riskinin o kadar Açıkçası yaşlılar süt içerlerse iyi olur ancak günlük hayatta bunun.
Kemik Erimesini Önleyen 10 Yiyecek Foto Galerisi 1. Resim
HDP barajı aşamazsa ne olacak ? Kemik erimesi; kemik doku yoğunluğunun azalması, dayanıklığının azalması Kemik erimesini önleyen 10 yiyeceği merak ediyorsanız haberin devamını okuyun. Hangi kansere hangi bitki iyi geliyor.
Kemik Erimesinde Beslenme
Kemik erimesinden korunmak için neler yemeliyiz? Kemik erimesi Kemik erimesini önleyen ve tedavide iyi gelen yiyecek ve içecekler: - Kemikler için en.
Kemik Erimesini Önleyen Besinler
3 kemik erimesinin belirtileri nelerdir ? kemik erimesi neden olur Öncelikle belirtmek gerekir ki kemik erimesi çoğunlukla hiçbir belirti ve şikayete neden olmaz, yani Kemik erimesi genellikle çok ileri aşamalara geldiğinde ve yaş çok erimesine iyi gelen besinler, kemik erimesine iyi gelen yiyecekler,.
Kemik Erimesi Osteoporoz İçin Şifalı Bitkiler
Halk arasında kemik erimesi olarak bilinen Osteoporoz, daha çok menepoz maranki bitki uzman? , kemik erimesine ne iyi gelir , kemik erimesine hangi bitki iyi.
Kemik Erimesine Yakalanmamak İçin
Kemik erimesini engellemek için nasıl beslenmek gerekir? Kemik yoğunluğu testi nedir? Kimler kemik Günlük egzersizler neler olmalı? Kemik yoğunluğu ne.
Cevap Gönder:
Sena Ayaz tarafından yazılan
Kemik erimesi tıpta osteoporoz olarak adlandırılmaktadır. Osteoporoz kemiklerden kalsiyum kaybının artması sonucunda kemiklerin dayanıklılığının azalması ve kolaylıkla kırılabilmesi durumudur. Kemikte kalsiyum birikimi 30 yaşına kadar devam etmektedir. Bu yaşta maksimum kemik yoğunluğu oluşur. Bundan sonra kemik kaybı başlar. Genelde kadınların kemik mineral yoğunluğu erkeklerden daha düşüktür. Kemik kaybı menopoz döneminde daha da hızlanır. Menopozdan sonraki kemik kaybının esas nedeni östrojen yetersizliğidir. Osteoporozdan korunmak için beslenmemizde aşağıdaki hususlara dikkat edilmelidir. Her yaş döneminde yeterli kalsiyum tüketilmelidir. Her gün yetişkin bireylerin 2 porsiyon, çocukların, adölesan dönemi gençlerin, gebe ve emzikli kadınlarla menopoz sonrası kadınların 3-4 porsiyon süt ve süt ürünü tüketmeleri gerekir. Bir orta boy su bardağı (200 cc) süt veya yoğurt veya iki kibrit kutusu büyüklüğünde peynir bir porsiyondur. Kalsiyum için en iyi kaynak süt ve süt ürünleridir. Bunun dışında balıklar koyu yeşil yapraklı sebzeler tam tahıl ürünleri, pekmez, zenginleştirilmiş besinler ve kuru baklagillerde kalsiyum sağlar. Ancak bu besinlerden sağlanan kalsiyumun vücutta kullanımı süte göre daha sınırlıdır. D vitamini ihtiyacı yeterince karşılanmalıdır. Güneş ışınları D vitamininin ön öğesini aktif hale getirdiğinden güneş ışınlarından uygun şekilde ve düzenli olarak yararlanılmalıdır. Kış aylarında öğlen saatleri yaz aylarında ise kuşluk ve ikindi saatlerinde güneşlenilmelidir. Yemeklere aşırı tuz eklemekten ve tuzlanmış besinleri aşırı tüketmekten sakınılmalıdır. Çünkü aşırı tuz idrarla kalsiyum atılımını arttırmaktadır. Sigara ve alkolden uzak durulmalı düzenli fiziksel aktivitede bulunulmalıdır. Fiziksel aktivite gençlik döneminde kemik kütlesini arttırır yaşlılıkta ise kemik kaybını önler. Haftada en az 2-3 kez 45 dakika yürüyüş yapılmalıdır. Aşırı kafein tüketiminden kaçınılması gerektiğinden kafein içeren çay, kahve ve kolalı içeceklerin tüketimi sınırlandırılmalıdır.bu yoruma cevap yazıyorsunuz...
Bu Soruya Gelen Cevaplar:
Sena AyazKemik erimesi tıpta osteoporoz olarak adlandırılmaktadır. Osteoporoz kemiklerden kalsiyum kaybının artması sonucunda kemiklerin dayanıklılığının azalması ve kolaylıkla kırılabilmesi durumudur. Kemikte kalsiyum birikimi 30 yaşına kadar devam etmektedir. Bu yaşta maksimum kemik yoğunluğu oluşur. Bundan sonra kemik kaybı başlar. Genelde kadınların kemik mineral yoğunluğu erkeklerden daha düşüktür. Kemik kaybı menopoz döneminde daha da hızlanır. Menopozdan sonraki kemik kaybının esas nedeni östrojen yetersizliğidir. Osteoporozdan korunmak için beslenmemizde aşağıdaki hususlara dikkat edilmelidir. Her yaş döneminde yeterli kalsiyum tüketilmelidir. Her gün yetişkin bireylerin 2 porsiyon, çocukların, adölesan dönemi gençlerin, gebe ve emzikli kadınlarla menopoz sonrası kadınların 3-4 porsiyon süt ve süt ürünü tüketmeleri gerekir. Bir orta boy su bardağı (200 cc) süt veya yoğurt veya iki kibrit kutusu büyüklüğünde peynir bir porsiyondur. Kalsiyum için en iyi kaynak süt ve süt ürünleridir. Bunun dışında balıklar koyu yeşil yapraklı sebzeler tam tahıl ürünleri, pekmez, zenginleştirilmiş besinler ve kuru baklagillerde kalsiyum sağlar. Ancak bu besinlerden sağlanan kalsiyumun vücutta kullanımı süte göre daha sınırlıdır. D vitamini ihtiyacı yeterince karşılanmalıdır. Güneş ışınları D vitamininin ön öğesini aktif hale getirdiğinden güneş ışınlarından uygun şekilde ve düzenli olarak yararlanılmalıdır. Kış aylarında öğlen saatleri yaz aylarında ise kuşluk ve ikindi saatlerinde güneşlenilmelidir. Yemeklere aşırı tuz eklemekten ve tuzlanmış besinleri aşırı tüketmekten sakınılmalıdır. Çünkü aşırı tuz idrarla kalsiyum atılımını arttırmaktadır. Sigara ve alkolden uzak durulmalı düzenli fiziksel aktivitede bulunulmalıdır. Fiziksel aktivite gençlik döneminde kemik kütlesini arttırır yaşlılıkta ise kemik kaybını önler. Haftada en az 2-3 kez 45 dakika yürüyüş yapılmalıdır. Aşırı kafein tüketiminden kaçınılması gerektiğinden kafein içeren çay, kahve ve kolalı içeceklerin tüketimi sınırlandırılmalıdır.23 Nisan 2015 - 04:39:07
Son Sorular:
2623 Gün 12 Saat 53 dk. önce soruldu
Ceylan Ahıgül sordu
3193 Gün 3 Saat 4 dk. önce soruldu
ece çakır sordu
3223 Gün 17 Saat 46 dk. önce soruldu
Erhan Yiğit sordu
3233 Gün 15 Saat 27 dk. önce soruldu
cansu sordu
3237 Gün 10 Saat 46 dk. önce soruldu
mustafa 224 sordu
3245 Gün 9 Saat 52 dk. önce soruldu
emre sordu
3248 Gün 11 Saat 38 dk. önce soruldu
berkay sordu
3252 Gün 5 Saat 56 dk. önce soruldu
ali sordu
3254 Gün 13 Saat 37 dk. önce soruldu
canan sordu
3254 Gün 20 Saat 7 dk. önce soruldu
Şükrü Kum sordu
3259 Gün 5 Saat 49 dk. önce soruldu
Meltem Akar sordu
3266 Gün 13 Saat 2 dk. önce soruldu
Ali Kurtulmuş sordu
3271 Gün 9 Saat 43 dk. önce soruldu
hakan sordu
3275 Gün 10 Saat 19 dk. önce soruldu
arda sordu
3277 Gün 7 Saat 40 dk. önce soruldu
Kerem sordu