Kanser nedir?
Kanser hakkında bilgi alabilirmiyim?
Olgaç Ergenlik
Kanser Nedir
KANSER NEDİR? Buna karşın kanser hücreleri, bu bilinci kaybeder, kontrolsüz bölünmeye başlar ve Kanser hücreleriyle pembe, lenfositlerin sarı savaşı.
Kanser Nedir
Tedavi edilmez ise ciddi rahatsızlıklara, hatta ölüme dahi neden olabilir. Kanseri anlamak için normal hücrelerin nasıl kansere dönüştüğünü bilmek faydalı.
Kanser Nedir?
KANSER NEDİR? İnsan vücudunda doku ve organlarda gelişen tümörler; iyi huylu selim veya kötü huylu habis olabilir. Habis tümörler kaynak aldıkları.
Kanser
Bu anormal proteinler vucudun bağışıklık sistemini uyararak antikor yapımına veya kanserli hücreye karşı duyarlılık kazanmış lenfositlerin oluşmasına neden.
Kanser Nedir?
Kanser Nedir? Vücudumuzda tüm organlar hücrelerden oluşur. Sağlıklı vücut hücreleri bölünebilme yeteneğine sahiptirler. Ölen hücrelerin yenilenmesi ve.
Kanser Nedir?
Kanser önemi giderek artan bir sağlık ve yaşam sorunu durumundadır. Ölüm nedeni olarak, kalp ve damar hastalıklarının hemen ardından gelmektedir.
Kanser Hakkında Genel Bilgiler
KANSER NEDİR? Kanser belirli bir doku veya organdaki hasarlı hücrelerin kontrolsüz bir biçimde üreyerek bir kitle veya tümör oluşturmasıdır.Kanser.
Kanser Nedir
Kanser nedir kanserin sebepleri kanserden korunmak vücut hücrelerinin kontrolsüz bir şekide üremeleri ile meydana gelen hastalıktır. Hücreler.
Web Sitesi
Novartis Onkoloji Türkiye resmi web sitesine hoşgeldiniz. Onkoloji araştırmalarımız, ürünlerimiz ve hem hastalar hem de sağlık mesleği mensuplarına yönelik.
Kanser Nedir?
Kanser Nedir? Kanser 21.yüzyılın en önemli sağlık sorunudur. Görülme sıklığı bir çok ülkede kalp hastalıklarını yakalamış hatta geçmiş durumdadır. Kanser, sıkı.
Cevap Gönder:
Öznur Çankaya tarafından yazılan
Yayılma eğilimi olan ve hücrelerin malignan (habis) olarak çoğalmasını anlatan terim. Bu durum bazı hücrelerdeki DNA’nın normal fizyolojik uyarılara yanıt verememesi sonucu, bu hücrelerin kontrolsüz olarak çoğalması nedeniyle oluşur. Kanser hücreleri sağlıklı-normal hücrelere ait besin ögelerini kullanır ve onların çoğalmasını engeller. Etkilediği vücut bölgelerine göre kanserin pek çok çeşidi vardır. Diyet tedavisi: Kanserli hastalarda beslenme durumunu etkileyen en önemli problemler, iştahsızlık, bulantı, kusma, kabızlık, karın ağrısı, kolay yorulma ve ağırlık kaybıdır. Hastanın uygun beden ağırlığını koruyabileceği kalori ayarlaması yapılır. Bazı hastalar bazal enerji harcamalarının yaklaşık iki katı kadar enerjiye gereksinim duyarlar . Etkilenen organın durumuna göre beslenme şekli ayarlanır. Sindirim sistemi kanserlerinde uygulanabilme durumuna göre hasta oral, enteral ya da arenteral olarak beslenir. Göğüs kanserinde diyetin yağdan gelen enerjisi total enerjinin % 25 i olacak şekilde ayarlanır. A, C, E vitaminleri ve selenyumun, antioksian etkileriyle DNA’yı koruduğu ve böylece kanser riskini azalttığı ileri sürülmektedir. Diyetin posalı besinlerden zengin olması barsaktaki karsinojenlere bağlanarak dışarı atılmasını sağlar. Bunun yanında proteaz engelleyici maddeler içeren kurubaklagiller, biyoflavonoidlerden zengin turunçgiller, kayısı, kızıcık gibi meyveler, özel koku ve tat veren indol ve fenol gibi bileşiklerden zengin lahana, karnabahar, turp gibi sebzeler ile sülfürlü ögelerden zengin sarımsak, soğan, pırasa gibi sebzelerin, yapılarındaki bu özel maddelerden dolayı vücuda giren karsinojenleri etkisizleştirdikleri, kanser öncüsü hücrelerin kanser hücrelerine dönüşmesinde etkili olan ajanlara karşı koydukları ve kanser hücrelerinin çoğalmasını yavaşlattıkları belirlenmiştir. Kanser riski sağlıklı diyet önerileri izlenerek azaltılabilir.bu yoruma cevap yazıyorsunuz...
Bu Soruya Gelen Cevaplar:
Öznur ÇankayaYayılma eğilimi olan ve hücrelerin malignan (habis) olarak çoğalmasını anlatan terim. Bu durum bazı hücrelerdeki DNA’nın normal fizyolojik uyarılara yanıt verememesi sonucu, bu hücrelerin kontrolsüz olarak çoğalması nedeniyle oluşur. Kanser hücreleri sağlıklı-normal hücrelere ait besin ögelerini kullanır ve onların çoğalmasını engeller. Etkilediği vücut bölgelerine göre kanserin pek çok çeşidi vardır. Diyet tedavisi: Kanserli hastalarda beslenme durumunu etkileyen en önemli problemler, iştahsızlık, bulantı, kusma, kabızlık, karın ağrısı, kolay yorulma ve ağırlık kaybıdır. Hastanın uygun beden ağırlığını koruyabileceği kalori ayarlaması yapılır. Bazı hastalar bazal enerji harcamalarının yaklaşık iki katı kadar enerjiye gereksinim duyarlar . Etkilenen organın durumuna göre beslenme şekli ayarlanır. Sindirim sistemi kanserlerinde uygulanabilme durumuna göre hasta oral, enteral ya da arenteral olarak beslenir. Göğüs kanserinde diyetin yağdan gelen enerjisi total enerjinin % 25 i olacak şekilde ayarlanır. A, C, E vitaminleri ve selenyumun, antioksian etkileriyle DNA’yı koruduğu ve böylece kanser riskini azalttığı ileri sürülmektedir. Diyetin posalı besinlerden zengin olması barsaktaki karsinojenlere bağlanarak dışarı atılmasını sağlar. Bunun yanında proteaz engelleyici maddeler içeren kurubaklagiller, biyoflavonoidlerden zengin turunçgiller, kayısı, kızıcık gibi meyveler, özel koku ve tat veren indol ve fenol gibi bileşiklerden zengin lahana, karnabahar, turp gibi sebzeler ile sülfürlü ögelerden zengin sarımsak, soğan, pırasa gibi sebzelerin, yapılarındaki bu özel maddelerden dolayı vücuda giren karsinojenleri etkisizleştirdikleri, kanser öncüsü hücrelerin kanser hücrelerine dönüşmesinde etkili olan ajanlara karşı koydukları ve kanser hücrelerinin çoğalmasını yavaşlattıkları belirlenmiştir. Kanser riski sağlıklı diyet önerileri izlenerek azaltılabilir.27 Haziran 2015 - 11:22:51
Son Sorular:
2661 Gün 0 Saat 57 dk. önce soruldu
Ceylan Ahıgül sordu
3230 Gün 15 Saat 8 dk. önce soruldu
ece çakır sordu
3261 Gün 5 Saat 50 dk. önce soruldu
Erhan Yiğit sordu
3271 Gün 3 Saat 31 dk. önce soruldu
cansu sordu
3274 Gün 22 Saat 50 dk. önce soruldu
mustafa 224 sordu
3282 Gün 21 Saat 56 dk. önce soruldu
emre sordu
3285 Gün 23 Saat 41 dk. önce soruldu
berkay sordu
3289 Gün 17 Saat 59 dk. önce soruldu
ali sordu
3292 Gün 1 Saat 41 dk. önce soruldu
canan sordu
3292 Gün 8 Saat 10 dk. önce soruldu
Şükrü Kum sordu
3296 Gün 17 Saat 53 dk. önce soruldu
Meltem Akar sordu
3304 Gün 1 Saat 6 dk. önce soruldu
Ali Kurtulmuş sordu
3308 Gün 21 Saat 47 dk. önce soruldu
hakan sordu
3312 Gün 22 Saat 23 dk. önce soruldu
arda sordu
3314 Gün 19 Saat 44 dk. önce soruldu
Kerem sordu