Dua nedir, nasıl yapılmalıdır?
Dua nedir, nasıl yapılmalıdır?
Ziyaretçi
Dua Nedir Nasıl Yapılmalıdır?
Sözlük anlamı ile dua çağırmak, seslenmek, istemek, yardım talep etmek demektir. Dini bir terim olarak dua ise, insanın bütün benliğiyle Allah a yönelerek .
Dua Nedir? Nasıl Yapılır?
Nasıl yapılır? Dualar ve Dua ve önemi Kategorisinden Dua nedir? Dua, dille yapıldığı gibi, fiillerle, kabiliyetlerle ve halimizle de yapılabilir.
Dua
Dua nedir, nasıl yapılmalıdır? Ezan duasının dini hükmü nedir ve nasıl yapılır? Ezan duasını camilerde açıktan okumakta bir sakınca var mıdır? Duada ellerin.
Fethullah Gülen Web Sitesi
Fethullah Gülen: Prizma: Çizgimizi Hecelerken: Dua nedir? Dua, Rabbimiz e karşı yapılan çok sırlı, gizli ve kudsî bir ubûdiyettir. Evet o, en.
Dua Nedir Ve Niçin Dua Ederiz.?
En kolay, en ucuz yani bedava, ve en tesirli şey DUA dır. İşte bu yüzdendir ki, DUA için, `mü minin silahıdır buyurulmuştur. DUA nasıl silah olur?
Dua Nedir Nasıl Yapılır?
Dua kelime olarak, çağırmak, seslenmek, istemek, yardım talep etmek manalarına gelir. Dinimizde ise dua, Allah ın yüceliği karşısında kulun aczini itiraf etmesini.
Dua Nedir? Nasıl Yapılmalıdır?kaç Türlüdür? Şekli Var Mıdır?yeri
DUA NEDİR, NASIL YAPILMALIDIR? DUA MÜMİNİN SİLAHIDIR! diyor Allah Rasûlü Aleyhisselam!. Acaba biliyor muyuz dua niçin bu kadar önemlidir?
Dua Nedirnasıl Yapılmalıdır?
dua ne demektir,dua nasıl yapılır,islama göre dua ne demektir,dinimizde dua nedir,dinimizde duanın yeri nedir,kuranı kerimde kaç yerde dua.
Mevlid Kandili Duası Nedir? Nasıl Yapılır?
2015 Mevlid Kandili için en güzel mesajları ve duaları sizler için bir araya getirdik . 2015 yılına Mevlid Kandili ile merhaba diyeceğiz.
Dua Nedir? Nasıl Yapılır?
Resulullah s.a.v.buyuruyor ki:Dua ettiğiniz zaman,kabul olunacağına inanarak Allah a dua edin.Bilmiş olunuz ki,gafil kalpile yapılan duaları.
Cevap Gönder:
Misafir Kullanıcı tarafından yazılan
Sözlük anlamı ile dua "çağırmak, seslenmek, istemek, yardım talep etmek" demektir. Dini bir terim olarak dua ise, insanın bütün benliğiyle Allah’a yönelerek maddi ve manevi isteklerini O’na arz etmesi demektir. Temeli, insanın Allah’a halini arz etmesi ve O’na niyazda bulunması olduğuna göre dua, Allah ile kul arasında bir irtibattır.
Duada daima tazim ve tazimle birlikte istekte bulunma anlamı vardır. Dua aynı zamanda zikir ve ibadettir. Böylece duada biri zikir ve saygı, diğeri de dilek olmak üzere iki unsur hep yan yana bulunur. Bu sebeple Hz. Peygamber (s.a.s.) "Dua ibadetin özüdür." (Tirmizi, Deavat, 1) buyurmuştur. Aynı sebeple en önemli ibadet olan namaz, dua (salat) kelimesiyle ifade edilmiştir (En’am, 6/52; Kehf, 18/28). Diğer bir ayette de, "De ki; duanız olmasa Rabbim size ne diye değer versin." (Furkan, 25/77) buyurulmak suretiyle insanın ancak Allah’a olan bu yönelişiyle değer kazanabileceği belirtilmiştir. Duanın sadece Allah’a yöneltilmesi; Allah’tan başkasına, putlara veya kendilerine üstün nitelikler izafe edilen başka yaratıklara dua ve ibadet edilmemesi hususu Kur’an’da ısrarla vurgulanmıştır (Şuara, 26/213; Kasas, 28/88).bu yoruma cevap yazıyorsunuz...
Bu Soruya Gelen Cevaplar:
Misafir KullanıcıSözlük anlamı ile dua "çağırmak, seslenmek, istemek, yardım talep etmek" demektir. Dini bir terim olarak dua ise, insanın bütün benliğiyle Allah’a yönelerek maddi ve manevi isteklerini O’na arz etmesi demektir. Temeli, insanın Allah’a halini arz etmesi ve O’na niyazda bulunması olduğuna göre dua, Allah ile kul arasında bir irtibattır.
Duada daima tazim ve tazimle birlikte istekte bulunma anlamı vardır. Dua aynı zamanda zikir ve ibadettir. Böylece duada biri zikir ve saygı, diğeri de dilek olmak üzere iki unsur hep yan yana bulunur. Bu sebeple Hz. Peygamber (s.a.s.) "Dua ibadetin özüdür." (Tirmizi, Deavat, 1) buyurmuştur. Aynı sebeple en önemli ibadet olan namaz, dua (salat) kelimesiyle ifade edilmiştir (En’am, 6/52; Kehf, 18/28). Diğer bir ayette de, "De ki; duanız olmasa Rabbim size ne diye değer versin." (Furkan, 25/77) buyurulmak suretiyle insanın ancak Allah’a olan bu yönelişiyle değer kazanabileceği belirtilmiştir. Duanın sadece Allah’a yöneltilmesi; Allah’tan başkasına, putlara veya kendilerine üstün nitelikler izafe edilen başka yaratıklara dua ve ibadet edilmemesi hususu Kur’an’da ısrarla vurgulanmıştır (Şuara, 26/213; Kasas, 28/88).14 Şubat 2015 - 08:04:58
Son Sorular:
2801 Gün 20 Saat 53 dk. önce soruldu
Ceylan Ahıgül sordu
3371 Gün 11 Saat 4 dk. önce soruldu
ece çakır sordu
3402 Gün 1 Saat 45 dk. önce soruldu
Erhan Yiğit sordu
3411 Gün 23 Saat 27 dk. önce soruldu
cansu sordu
3415 Gün 18 Saat 46 dk. önce soruldu
mustafa 224 sordu
3423 Gün 17 Saat 51 dk. önce soruldu
emre sordu
3426 Gün 19 Saat 37 dk. önce soruldu
berkay sordu
3430 Gün 13 Saat 55 dk. önce soruldu
ali sordu
3432 Gün 21 Saat 36 dk. önce soruldu
canan sordu
3433 Gün 4 Saat 6 dk. önce soruldu
Şükrü Kum sordu
3437 Gün 13 Saat 48 dk. önce soruldu
Meltem Akar sordu
3444 Gün 21 Saat 1 dk. önce soruldu
Ali Kurtulmuş sordu
3449 Gün 17 Saat 42 dk. önce soruldu
hakan sordu
3453 Gün 18 Saat 18 dk. önce soruldu
arda sordu
3455 Gün 15 Saat 40 dk. önce soruldu
Kerem sordu