Cenaze namazının hükmü nedir?
Cenaze namazının hükmü nedir?
Ziyaretçi
Cenaze Namazının Hükmü Nedir?
cenaze namazının dini hükmü nedir. Cenaze namazı, farz-ı kifayedir. Kadın olsun erkek olsun yalnız bir kişinin bu namazı kılmasıyla farz yerine.
Cenaze Namazı Hükümleri
583- Müslüman bir ölünün veya altı yaşını tamamlamış Müslüman çocuğun namazını kılmak, farzdır. 584- Altı yaşını doldurmamış ama namazın ne olduğunu .
Cenaze Namazı Ve Hükmü
Namaz: Bütün mezheblerin ittifak ettikleri bir nokta da müslümanların, ölüleri üzerine cenaze namazı kılmalarının farz-ı kifaye olduğudur. Bu hükmün.
Cenaze Namazı
Cenaze nasıl kefenlenir? Cenaze kefenlenmeden elbisesiyle gömülebilir mi? Cenaze namazının hükmü nedir? Cenaze namazı nasıl kılınır? Cenaze namazını .
Cenaze Namazı Kılmanın Hükmü Nedir Nasıl Kılınır?
4 Cenaze namazını kılmak haberi olan herkes için farzı kifayedir. Yani ölenin cenaze namazının kılınması farzdır. Ama cenaze namazı kılacak.
İlmihal Tv Cenaze Namazı Kılmanın Hükmü Nedir?
Ölen bir müslümanı yıkamak, kefenlemek ve üzerine cenaze namazını kılıp bir kabre gömmek müslümanlar için bir farz-ı kifayedir. Farz-ı kifaye: Bazı kimselerin .
Cenaze İle İlgili Hükümler
Cenaze namazının hükmü nedir?. 17 Birden fazla cenaze için tek bir cenaze namazı kılınabilir mi? Cenaze geçerken ayağa kalkmanın dini hükmü nedir?
Cenaze Namazının Mescidin Caminin İçinde Kılınmasının Hükmü
Mescidin içinde cenaze namazı kılmak caiz midir. Cenaze namazının mescitte kılınmasının hükmü konusunda doğru olan görüş nedir? diye sorulmuş, bunun.
Cenaze Namazında Tekbir Getirmeyi Unutan Kimsenin Hükmü
İmama uyan kimse memûm yanılır da cenaze namazının tekbirlerinden ikinci veya ve selamda bulunursa salli ve barik dualarını okursa,bunun hükmü nedir?
Cenaze Namazı Kılmanın Hükmü Nedir?
Sevgili lahutii ; Ölen bir Müslümanın Cenaze Namazını kılmak kifaye yoluyla farzdır ve bir kişi bu vazifeyi yerine getirince, diğerlerinden.
Cevap Gönder:
Misafir Kullanıcı tarafından yazılan
Cenaze namazı, farz-ı kifayedir. Kadın olsun erkek olsun yalnız bir kişinin bu namazı kılmasıyla farz yerine getirilmiş olur. Cenaze namazı, Allah’a övgü, Rasulüllah’a (s.a.s.) salat ve ölü için duadan ibarettir. Ölü için cenaze namazı kılınması konusuna Kur’an’da şöyle işaret edilmektedir: "Onlardan ölen hiçbirine asla namaz kılma ve kabrinin başında durma. Çünkü onlar Allah’ı ve Rasulünü inkar ettiler ve fasık olarak öldüler." (Tevbe, 9/84).
Müslümanların ölen din kardeşlerine karşı yerine getirmeleri gereken dini vecibelerin başında cenaze namazı kılınması ve bunun için gerekli hazırlıkların yapılması gelmektedir. Rasulüllah (s.a.s.) bir müslümanın ölümü üzerine, "Bir din kardeşiniz vefat etmiştir. Kalkın, onun cenaze namazını kılın" (Müslim, Cenaiz, 22/66) buyurmuştur. Başka bir hadiste Hz. Peygamber (s.a.s.)’in, Osman b. Maz’un’un cenaze namazını kıldığı ve namazı kılarken dört defa tekbir aldığı belirtilmektedir (İbn Mace, Cenaiz, 24/1502).bu yoruma cevap yazıyorsunuz...
Bu Soruya Gelen Cevaplar:
Misafir KullanıcıCenaze namazı, farz-ı kifayedir. Kadın olsun erkek olsun yalnız bir kişinin bu namazı kılmasıyla farz yerine getirilmiş olur. Cenaze namazı, Allah’a övgü, Rasulüllah’a (s.a.s.) salat ve ölü için duadan ibarettir. Ölü için cenaze namazı kılınması konusuna Kur’an’da şöyle işaret edilmektedir: "Onlardan ölen hiçbirine asla namaz kılma ve kabrinin başında durma. Çünkü onlar Allah’ı ve Rasulünü inkar ettiler ve fasık olarak öldüler." (Tevbe, 9/84).
Müslümanların ölen din kardeşlerine karşı yerine getirmeleri gereken dini vecibelerin başında cenaze namazı kılınması ve bunun için gerekli hazırlıkların yapılması gelmektedir. Rasulüllah (s.a.s.) bir müslümanın ölümü üzerine, "Bir din kardeşiniz vefat etmiştir. Kalkın, onun cenaze namazını kılın" (Müslim, Cenaiz, 22/66) buyurmuştur. Başka bir hadiste Hz. Peygamber (s.a.s.)’in, Osman b. Maz’un’un cenaze namazını kıldığı ve namazı kılarken dört defa tekbir aldığı belirtilmektedir (İbn Mace, Cenaiz, 24/1502).14 Şubat 2015 - 08:08:36
Son Sorular:
2630 Gün 4 Saat 23 dk. önce soruldu
Ceylan Ahıgül sordu
3199 Gün 18 Saat 34 dk. önce soruldu
ece çakır sordu
3230 Gün 9 Saat 15 dk. önce soruldu
Erhan Yiğit sordu
3240 Gün 6 Saat 57 dk. önce soruldu
cansu sordu
3244 Gün 2 Saat 16 dk. önce soruldu
mustafa 224 sordu
3252 Gün 1 Saat 22 dk. önce soruldu
emre sordu
3255 Gün 3 Saat 7 dk. önce soruldu
berkay sordu
3258 Gün 21 Saat 25 dk. önce soruldu
ali sordu
3261 Gün 5 Saat 6 dk. önce soruldu
canan sordu
3261 Gün 11 Saat 36 dk. önce soruldu
Şükrü Kum sordu
3265 Gün 21 Saat 18 dk. önce soruldu
Meltem Akar sordu
3273 Gün 4 Saat 31 dk. önce soruldu
Ali Kurtulmuş sordu
3278 Gün 1 Saat 12 dk. önce soruldu
hakan sordu
3282 Gün 1 Saat 48 dk. önce soruldu
arda sordu
3283 Gün 23 Saat 10 dk. önce soruldu
Kerem sordu