Borçlunun kurban kesmesi gerekir mi?
Borçlunun kurban kesmesi gerekir mi?
Ziyaretçi
Borcu Olan Kurban Kesmeli Midir?
Kurbanın veya zekatın farz olmasının şartlarından biri de, borçlu olmamaktır. olan bir Müslüman ın zekat ve kurban gibi ibadetlerini de yerine getirmesi gerekir.
Kurban Rehberi
Mezheplerin çoğuna göre Şafii/Maliki/Hanbeli udhiye kurbanı kesmek sünnettir. Hanefî mezhebinde ise 6 Borçlunun kurban kesmesi gerekir mi? Borçlunun.
Standart Sorularda Ara
Kimler kurban kesmekle yükümlüdür? Kurban keserken Allah ın isminin anılmasının, besmele çekilmesinin hükmü Borçlunun kurban kesmesi gerekir mi?
Borçlunun Kurban Kesmesi Gerekir Mi?
4 Kurban Bayramı na 35-40 günlük bir süre kala Diyanet İşleri Başkanlı, Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı Dini Soruları Cevaplandırma.
Borçlunun Kurban Kesmesi Gerekir Mi?
4 Borçlu olan kimse kurban kesebilir mi? kısaca borcu olduğu halde malıda varsa ve borcu malından az ise o kişininde kurban kesmesi gerekir.
Borçlu Olan Kişinin Kurban Kesmesi Doğru Mu?
Borçlu olanların kurban kesmeleri doğru değildir. İmkanımız olduğu halde Powered by Joomla!-Sorunsuz g r n m i in Internet Explorer 8 ve st gereklidir.
Kurban Kesmede Zenginliğin Ölçüsü
Mükellef ise, yani akıl, baliğ ve mukim ise, yalnız kendisi için kurban kesmek de Babanın kurban kesmesi gerekir. Bu durumda kurban kesmem gerekir mi?
Borçlu Olan Kimse Kurban Keser Mi?
Kurban kesmek Nisap miktarı mala sahip olana, yani asli ihtiyaçlarından fazla malı asli ihtiyaçlarından fazla mal kalırsa, bu durumda kurban kesmesi gerekir.
Borçluyken Kurban Kesmek
Bu kurban bayramında eşimle ikimizin ayrı ayrı kurban kesmesi gerekir mi? Yoksa sadece eşim kesse olur mu? Selamünaleyküm.Aile bütçesi.
Borçlunun Kurban Kesmesi Gerekir Mi?
Borçlunun kurban kesmesi gerekir mi. Kurban, zorunlu ihtiyaçları ve borçları dışında belirli nisap miktarda mala sahip olan kişiye vaciptir. Hz. Peygamber.
Cevap Gönder:
Misafir Kullanıcı tarafından yazılan
Kurban, zorunlu ihtiyaçları ve borçları dışında belirli (nisap) miktarda mala sahip olan kişiye vaciptir. Hz. Peygamber (s.a.s.) imkan bulduğu halde kurban kesmeyenlerle ilgili ağır ifadeler taşıyan hadisiyle (İbn Mace, Edahi, 2), bir taraftan kurban ibadetinin imkan bulmaya, güç yetirmeye bağlı olduğunu ifade ederken, bir yandan da güç yetirenin kurban kesmesinin gerektiğine işaret etmektedir. Buna göre kurban ibadetiyle yükümlü olabilmek için belli bir mali imkana sahip olmak gerekir ki, bunun ölçüsü de, ister nami (artıcı) olsun isterse nami olmasın, üzerinden bir yıl geçmiş olsun ya da olmasın, temel ihtiyaçları ve borçlarından başka, nisap miktarı mala sahip olmaktır. Temel ihtiyaçlarından ve borcundan başka 80. 18 gr. altın veya bunun değerinde para veya eşyaya sahip olan kişi dinen zengindir ve kurban keser (Mevsıli, İhtiyar, İstanbul, V, 723). Kişinin malı olmakla birlikte borçlu da olsa ve borcu ile asli ihtiyaçları çıktıktan sonra nisap miktarı malı kalsa o kişi kurban keser. Fakat temel ihtiyaçları ve borçları için ayıracağı para haricinde bu kadar bir mala sahip olmayan kişinin kurban kesmesi gerekmez.bu yoruma cevap yazıyorsunuz...
Bu Soruya Gelen Cevaplar:
Misafir KullanıcıKurban, zorunlu ihtiyaçları ve borçları dışında belirli (nisap) miktarda mala sahip olan kişiye vaciptir. Hz. Peygamber (s.a.s.) imkan bulduğu halde kurban kesmeyenlerle ilgili ağır ifadeler taşıyan hadisiyle (İbn Mace, Edahi, 2), bir taraftan kurban ibadetinin imkan bulmaya, güç yetirmeye bağlı olduğunu ifade ederken, bir yandan da güç yetirenin kurban kesmesinin gerektiğine işaret etmektedir. Buna göre kurban ibadetiyle yükümlü olabilmek için belli bir mali imkana sahip olmak gerekir ki, bunun ölçüsü de, ister nami (artıcı) olsun isterse nami olmasın, üzerinden bir yıl geçmiş olsun ya da olmasın, temel ihtiyaçları ve borçlarından başka, nisap miktarı mala sahip olmaktır. Temel ihtiyaçlarından ve borcundan başka 80. 18 gr. altın veya bunun değerinde para veya eşyaya sahip olan kişi dinen zengindir ve kurban keser (Mevsıli, İhtiyar, İstanbul, V, 723). Kişinin malı olmakla birlikte borçlu da olsa ve borcu ile asli ihtiyaçları çıktıktan sonra nisap miktarı malı kalsa o kişi kurban keser. Fakat temel ihtiyaçları ve borçları için ayıracağı para haricinde bu kadar bir mala sahip olmayan kişinin kurban kesmesi gerekmez.14 Şubat 2015 - 08:05:51
Son Sorular:
2798 Gün 3 Saat 37 dk. önce soruldu
Ceylan Ahıgül sordu
3367 Gün 17 Saat 49 dk. önce soruldu
ece çakır sordu
3398 Gün 8 Saat 30 dk. önce soruldu
Erhan Yiğit sordu
3408 Gün 6 Saat 12 dk. önce soruldu
cansu sordu
3412 Gün 1 Saat 31 dk. önce soruldu
mustafa 224 sordu
3420 Gün 0 Saat 36 dk. önce soruldu
emre sordu
3423 Gün 2 Saat 22 dk. önce soruldu
berkay sordu
3426 Gün 20 Saat 40 dk. önce soruldu
ali sordu
3429 Gün 4 Saat 21 dk. önce soruldu
canan sordu
3429 Gün 10 Saat 51 dk. önce soruldu
Şükrü Kum sordu
3433 Gün 20 Saat 33 dk. önce soruldu
Meltem Akar sordu
3441 Gün 3 Saat 46 dk. önce soruldu
Ali Kurtulmuş sordu
3446 Gün 0 Saat 27 dk. önce soruldu
hakan sordu
3450 Gün 1 Saat 3 dk. önce soruldu
arda sordu
3451 Gün 22 Saat 25 dk. önce soruldu
Kerem sordu