Borçlunun borcunu zamanında ödememesi durumunda ne yapılır?
Ödeme imkanı olduğu halde zamanında borcunu ödemeyen kişiye her hangi bir ceza-i müeyyide uygulanabilir mi?
Ziyaretçi
İcra Takip Talebi
her neye dayanırsa dayansın borçlunun borcunu zamanında yasal süre içerisinde borçlunun borcunu ödememesi durumunda İcra Dairesi alacaklının. resmi tatil gününe rastlaması halinde ikinci artırma resmi tatili izleyen ilk iş günü yapılır.
Taahhüdü İhlal Suçu Nedir Ne Yapılmalıdır?
Zaten maddi durumu elvermediği için taksidini ödeyemeyen borçlu bu sefer de Bildiğiniz üzere bir borç ilişkisinde borçlunun borcunu ödememesi halinde -en kısa aldatmaya/zaman kazanmaya yönelik davranışlar sergileyen borçlu,.
Ödeme Emrine Karşı Yapılacak İşlemler
Kısmen Haksız Çıkması Durumunda. Ne Olur? zamanda kamu alacağının tahsili için cebri tahsilat Borçlu, ödeme emrinde yer alan borcun bir kıs- mına dava.
Borcu Geciktirme Cezası
Aldığı borcu ödemek istemeyene Allahü teala, kıyamette, Bu kimsenin hakkını iyi ameli yoksa, borç verenin kötü amellerini, günahlarını borçluya yükler. Kredi kartlarını zamanında ödemeyince de alınan fazlalık da böyledir deniyor.
Ödeme Taahhüdü Tarihinden Evvel Haciz İcrai İşlemi Yapılabilir
borçlu icra dosyasına borcu ödeme taahüdünde bulundu. bizde taahhüdü kabul Bu durumda düzenli ödeme halinde icra mumalelerine devam.. geçerli ise ve borçlu borcunu zamanında öderse yapılacak başkaca bir şey.
Borçlunun Ödeme Şartını İhlali Halinde Ceza
Şarta bağlı olarak yapılan taahhüdün geçerli olmayacağı– Borcun tamamını kapsamayan ödeme taahhüdünün geçerli olmayacağı–. Zamanında borcunu ödemeyerek, hakkında dava açılmasına neden olan sanığa masraf ve vekalet.
Borçluya Vefa Alacaklıya Merhamet Yakışır
Borcunu zamanında ödemeyip de, karşı tarafı da günaha sokan kişi daha çok bu durumda alacaklıya düşen şey, mümkünse borçluya kolaylık tanımaktır.
Vergi Hukukunda Ödeme Emri
Bu yönüyle ödeme emri, mükellefe borcunun durumunu bildiren ve ödenmesi için Ödeme emri tebliği Vergi Usul Kanunu hükümleri uyarınca yapılır.. tarhiyat hukuki sakatlıkla ilgili iddiaların zamanında dava konusu yapılması gerekir. Kendisine ödeme emri tebliğ edilen borçlunun böyle bir borcunun olmadığını iddia.
Yeni Türk Borçlar Kanunu Çerçevesinde Kefilin Alacaklı Ve Borçlu İle
Asıl borç ile borçlunun kusur veya temerrüdünün yasal sonuçları. kefil, alacaklıdan yapacağı ödemeyi kabul etmesini her zaman isteyebilir. kişinin kefil olması durumunda alacaklı, kefillerden biri tarafından yapılacak kısmi.
Borcun Ödeme Vakti Gelince Ödenmediği İçin Ödenecek Miktar Ve
Ama borçlu böyle değil de, borcunu erteleyerek zaman kazanmak, sermaye Daha ilk baştan alışveriş veya ödünç sözleşmesi yapılırken, muhtemel bu gibi borcun zamanında ödenmemesi durumunda, borcu erteleme ve.
Cevap Gönder:
Misafir Kullanıcı tarafından yazılan
Ödeme imkanı olduğu halde zamanında borcunu ödemeyen borçlu, manen sorumlu olur ve ahiret azabını hak eder. Bu konuda Peygamber (s.a.s.) şöyle buyurmuştur: "Zengin kişinin borcunu ödemeyi uzatması zulümdür." (Buhari, Havalat, 1)
Hukuki açıdan ise; kişinin zimmetinde bir borç sabit olur ve onu ödemeye yanaşmazsa, bu kişi yetkili makamlar tarafından ödemeye zorlanabileceği gibi, gerekli görülmesi halinde hapsedilir. Fakihler bu tür bir cezanın uygulanmasını, Hz. Peygamber (s.a.s.)’in konuyla ilgili hadislerine dayandırmışlardır (bkz. Buhari, İstikraz, 13). Borçlunun borcunu geciktirmesi nedeniyle -paranın değer kaybetmesi gibi bir sebeple- alacaklı zarara uğrarsa borçluya bu zarar tazmin ettirilir. Ancak borçlunun mali sıkıntı içinde olduğunu ispat etmesi halinde yetkili makamlar borcunu ödeyebilmesi için kendisine belli bir süre tanır. Bu durum ise, alacaklının yasal hakkını istemesine engel teşkil etmez (Mevsıli, el-İhtiyar, II, 265-266).bu yoruma cevap yazıyorsunuz...
Bu Soruya Gelen Cevaplar:
Misafir KullanıcıÖdeme imkanı olduğu halde zamanında borcunu ödemeyen borçlu, manen sorumlu olur ve ahiret azabını hak eder. Bu konuda Peygamber (s.a.s.) şöyle buyurmuştur: "Zengin kişinin borcunu ödemeyi uzatması zulümdür." (Buhari, Havalat, 1)
Hukuki açıdan ise; kişinin zimmetinde bir borç sabit olur ve onu ödemeye yanaşmazsa, bu kişi yetkili makamlar tarafından ödemeye zorlanabileceği gibi, gerekli görülmesi halinde hapsedilir. Fakihler bu tür bir cezanın uygulanmasını, Hz. Peygamber (s.a.s.)’in konuyla ilgili hadislerine dayandırmışlardır (bkz. Buhari, İstikraz, 13). Borçlunun borcunu geciktirmesi nedeniyle -paranın değer kaybetmesi gibi bir sebeple- alacaklı zarara uğrarsa borçluya bu zarar tazmin ettirilir. Ancak borçlunun mali sıkıntı içinde olduğunu ispat etmesi halinde yetkili makamlar borcunu ödeyebilmesi için kendisine belli bir süre tanır. Bu durum ise, alacaklının yasal hakkını istemesine engel teşkil etmez (Mevsıli, el-İhtiyar, II, 265-266).14 Şubat 2015 - 08:10:16
Son Sorular:
2779 Gün 4 Saat 51 dk. önce soruldu
Ceylan Ahıgül sordu
3348 Gün 19 Saat 2 dk. önce soruldu
ece çakır sordu
3379 Gün 9 Saat 44 dk. önce soruldu
Erhan Yiğit sordu
3389 Gün 7 Saat 26 dk. önce soruldu
cansu sordu
3393 Gün 2 Saat 45 dk. önce soruldu
mustafa 224 sordu
3401 Gün 1 Saat 50 dk. önce soruldu
emre sordu
3404 Gün 3 Saat 36 dk. önce soruldu
berkay sordu
3407 Gün 21 Saat 54 dk. önce soruldu
ali sordu
3410 Gün 5 Saat 35 dk. önce soruldu
canan sordu
3410 Gün 12 Saat 5 dk. önce soruldu
Şükrü Kum sordu
3414 Gün 21 Saat 47 dk. önce soruldu
Meltem Akar sordu
3422 Gün 5 Saat 0 dk. önce soruldu
Ali Kurtulmuş sordu
3427 Gün 1 Saat 41 dk. önce soruldu
hakan sordu
3431 Gün 2 Saat 17 dk. önce soruldu
arda sordu
3432 Gün 23 Saat 38 dk. önce soruldu
Kerem sordu