"Bela" ne demektir, islam’da bela ve musibetleri nasıl yorumlamak gerekir?
"Bela" ne demektir, islam’da bela ve musibetleri nasıl yorumlamak gerekir?
Ziyaretçi
Din İşleri Yüksek Kurulu Dini Sorular
Bela ne demektir, islam da bela ve musibetleri nasıl yorumlamak gerekir? Sözlükte bela denemek, sınamak; musibet ve sıkıntı anlamına gelmektedir. Kur an-ı.
Bela Ne Demektir?
Bela ne demektir, İslam da bela ve musibetleri nasıl yorumlamak gerekir? Bela sözlükte sınamak denemek; musibet ve sıkıntı manasına.
Haber Safer Ayın Nedir Safer Ayı Bela Ayı Mıdır? Haberi
Safer ayı nedir halk arasında safer ayının bela ayı olarak anılması caiz Şahin, İslam da bir tefe ül anlayışı vardır, bir de teşe üm yorumu söz konusudur. Bu sebeple safer ayını bela ve musibet ayı olarak yorumlamak bir teşe ümdür. alınabilecek sahih delillerin yani ayet ve hadislerin olması gerekir.
Safer Ayı Bela Ayı Mı?
Halk arasında bu ayın bela ve musibet ayı olduğuna dair görüşler ve namaz, anmanın caiz olmadığından bahsediyor: İslam da bir tefe ül anlayışı vardır, Bu sebeple safer ayını bela ve musibet ayı olarak yorumlamak bir teşe ümdür. alınabilecek sahih delillerin yani ayet ve hadislerin olması gerekir.
Bela Ve Musibetler
Bela, musibet ve hastalıkları kendi hakkımızda hayra çevirebilir miyiz, nasıl? Depresyon, stres gibi hastalıklara dinen nasıl bakmak gerekir, manevi yönden nasıl Bir insanın basına gelen bela ve musibetlerde; Demek sen çok günah işliyorsun o İslam da intihar niye günahtır? İslami açıdan nasıl yorumlarsınız?
Safer Ayı Nedir Ve Ne Zaman? Safer Ayı Duası
Şahin, İslam da bir tefe ül anlayışı vardır, bir de teşe üm yorumu söz konusudur. Bu sebeple safer ayını bela ve musibet ayı olarak yorumlamak bir teşe ümdür alınabilecek sahih delillerin yani ayet ve hadislerin olması gerekir.. bu marifetlerin beyanını bir başka zamana bıraksanız nasıl olur babacığım.
Safer Ayı Üzüntü Kaza Bela Ayı Mı Neler Okumak Gerekir?
Safer Ayı Nedir Safer Ayı Ne Zaman Safer Ayı Üzüntü Kaza Bela Ayı mı Neler Bir çocuk istismara uğradıysa nasıl.. Safer ayını bela musibet ayı olarak yorumlamak bir teşe ümdür. İSLAM da gece günden önce gelir.
Safer Ayı Duası Ve Neler Yapılmalıdır
2014 yılı safer ayında hangi dualar okumak gerekiyor ve başka neler Safer ayı nedir ve 2014 Safer ayı ne zaman? İlahiyatçı yazar Ahmed Şahin, bir yazısında safer ayını bela ve musibet ayı Şahin, İslam da bir tefe ül anlayışı vardır, bir de teşe üm yorumu söz şanssızlık, bir şeyi veya bir olayı kötüye yorumlamak.
Kadın
Kadın-erkek selamlaşmasına ait görüşler, tavsiyeler nasıldır? ve alınan selamı yanlışa yorumlamaya fırsat vermemekte, bir fitneye de sebep olmamaktadır. Demek ki kadın-erkek selamlaşmasında en önemli nokta, selamlaşmayı yanlış yorumlayıp da Safer ayında böyle bir bela ve musibet gelme geleneği var mıdır ?
Safer Ayı Uğursuzluk Ayı Mıdır?
Cevap: Bilindiği üzere İslam da bir tefe ül anlayışı vardır, bir de Bu sebeple safer ayını bela musibet ayı olarak yorumlamak bir ve musibetlerin musallat olacağı endişesine kapılmaya hiç gerek Demek sorumluluk insanın kendi davranışındadır. 18; 15.07.2014 - Zekat zenginliği nasıl tespit edilir?
Cevap Gönder:
Misafir Kullanıcı tarafından yazılan
Sözlükte bela "denemek, sınamak; musibet ve sıkıntı" anlamına gelmektedir. Kur’an-ı Kerim’de, Firavun’un İsrailoğulları’na reva gördüğü korkunç işkenceler "büyük bir imtihan (belaün azim)" (Bakara, 2/49; A’raf, 7/141; İbrahim, 14/6) ve "apaçık bir imtihan (belaün mübin)" (Duhan, 44/33) diye nitelendirilmiştir. Hz. İbrahim’in oğlu İsmail’i kurban etme girişimi de "apaçık bir imtihan" (Saffat, 37/106) sayılmıştır. Kulun denendiği imtihandan başarıyla çıkmasına da "güzel bir imtihan (belaün hasen)" (Enfal, 8/17) denilmiştir. Allah’ın korku ve kıtlık vermesi, can, mal ve meyveleri eksiltmesi de birer bela (deneme)’dır (Bakara, 2/155). Dünya, kimin daha güzel iş yaptığının anlaşılacağı bir bela (deneme) yeridir, ölüm de hayat da bunun için yaratılmıştır (Mülk, 67/2).
Peygamberler de dahil olmak üzere Allah herkesi bir bela ile denemektedir. Belanın en şiddetlisine uğrayanlar önce Peygamberler, sonra da manevi bakımdan onlara en yakın olanlardır (Buhari, Merda, 3; Tirmizi, Zühd, 56).
Bir kimsenin gerçek şahsiyeti denenmesi halinde belli olur. Büyük belalara büyük insanlar dayanabilir. Elde edilecek olan sevabın büyüklüğü katlanılan belanın büyüklüğüne göredir. Belaya uğrama günahlardan arınmaya ve manen yükselmeye vesile olur. Bununla birlikte bela istenmemeli, Allah’tan afiyet dilenmelidir. Hz. Peygamber de (s.a.s.) "dayanılamayacak belalardan" Allah’a sığınmıştır (Tirmizi, Zühd, 56; Deavat, 91; Buhari, Deavat, 23).bu yoruma cevap yazıyorsunuz...
Bu Soruya Gelen Cevaplar:
Misafir KullanıcıSözlükte bela "denemek, sınamak; musibet ve sıkıntı" anlamına gelmektedir. Kur’an-ı Kerim’de, Firavun’un İsrailoğulları’na reva gördüğü korkunç işkenceler "büyük bir imtihan (belaün azim)" (Bakara, 2/49; A’raf, 7/141; İbrahim, 14/6) ve "apaçık bir imtihan (belaün mübin)" (Duhan, 44/33) diye nitelendirilmiştir. Hz. İbrahim’in oğlu İsmail’i kurban etme girişimi de "apaçık bir imtihan" (Saffat, 37/106) sayılmıştır. Kulun denendiği imtihandan başarıyla çıkmasına da "güzel bir imtihan (belaün hasen)" (Enfal, 8/17) denilmiştir. Allah’ın korku ve kıtlık vermesi, can, mal ve meyveleri eksiltmesi de birer bela (deneme)’dır (Bakara, 2/155). Dünya, kimin daha güzel iş yaptığının anlaşılacağı bir bela (deneme) yeridir, ölüm de hayat da bunun için yaratılmıştır (Mülk, 67/2).
Peygamberler de dahil olmak üzere Allah herkesi bir bela ile denemektedir. Belanın en şiddetlisine uğrayanlar önce Peygamberler, sonra da manevi bakımdan onlara en yakın olanlardır (Buhari, Merda, 3; Tirmizi, Zühd, 56).
Bir kimsenin gerçek şahsiyeti denenmesi halinde belli olur. Büyük belalara büyük insanlar dayanabilir. Elde edilecek olan sevabın büyüklüğü katlanılan belanın büyüklüğüne göredir. Belaya uğrama günahlardan arınmaya ve manen yükselmeye vesile olur. Bununla birlikte bela istenmemeli, Allah’tan afiyet dilenmelidir. Hz. Peygamber de (s.a.s.) "dayanılamayacak belalardan" Allah’a sığınmıştır (Tirmizi, Zühd, 56; Deavat, 91; Buhari, Deavat, 23).14 Şubat 2015 - 08:07:30
Son Sorular:
2759 Gün 13 Saat 43 dk. önce soruldu
Ceylan Ahıgül sordu
3329 Gün 3 Saat 55 dk. önce soruldu
ece çakır sordu
3359 Gün 18 Saat 36 dk. önce soruldu
Erhan Yiğit sordu
3369 Gün 16 Saat 18 dk. önce soruldu
cansu sordu
3373 Gün 11 Saat 37 dk. önce soruldu
mustafa 224 sordu
3381 Gün 10 Saat 42 dk. önce soruldu
emre sordu
3384 Gün 12 Saat 28 dk. önce soruldu
berkay sordu
3388 Gün 6 Saat 46 dk. önce soruldu
ali sordu
3390 Gün 14 Saat 27 dk. önce soruldu
canan sordu
3390 Gün 20 Saat 57 dk. önce soruldu
Şükrü Kum sordu
3395 Gün 6 Saat 39 dk. önce soruldu
Meltem Akar sordu
3402 Gün 13 Saat 52 dk. önce soruldu
Ali Kurtulmuş sordu
3407 Gün 10 Saat 33 dk. önce soruldu
hakan sordu
3411 Gün 11 Saat 9 dk. önce soruldu
arda sordu
3413 Gün 8 Saat 31 dk. önce soruldu
Kerem sordu