Alkolün en büyük zararları nelerdir? Alkolün zararları ve bağımlılık
Alkolün zararı konusunda karşımıza tek çıkan sorun bağımlılık mıdır?
Akif Esen
Alkolün Vücuda Verdiği Zararlar
Alkolün Vücuda Verdiği Zararlar Nelerdir? Kanser riskini çok büyük oranda arttıran alkol, yemek borusu, gırtlak, mide ve pankreas kanserlerinin en önemli.
Alkolün Zararları Nelerdir?
Ciddi bir toplumsal sorun olan alkol ve alkolün zararları hakkında kapsamlı ve anlaşılır ekonomiye ve cinsel hayata verdiği zararlar, alkol bağımlılığı, alkolizm, .
Alkol Bağımlılığı
Alkolik, alkolün kendisine zararlı olduğunu bildiği halde içmekten, kendini alamayan kişidir. Anne ve babasında alkolizm sorunu olan çocuklarda alkolizm.
Alkolün Karaciğere Zararı
Alkolün karaciğere zararı, alkoün karaciğere zararları - Madde Bağımlılığı. zararı;. Karaciğer vücudumuzdaki en büyük ve en karmaşık organlarımızdan biridir.
Alkolün Verdiği Zararlar
Alkolün verdiği zararlar, Alkolün vücuda kısa sürede verdiği zararlar, Alkolün vücuda uzun sürede verdiği zararlar - Madde Bağımlılığı. kiloda doğmasına, bebekte görülen gelişim geriliğine,çatal dudaklığa ve küçük kafalılığa neden olduğu.
Alkol Bağımlılığı
Alkol bağımlılığının vücuda zararları nelerdir? Alkol bağımlılığı için tedavi olmayı reddeden bir hasta varsa yakınlarının nasıl bir yol izlemesi gerekir?
Alkolün Zararları
Alkolün zararları önce kalp damarlarının ve buna bağlı olarak cilt damarlarının genişlemesine yol açar. Beyine Ya da alkolün tercih edilme sebepleri nelerdir? Alkolün bağımlılık halini alması ve bir hastalık olarak kabul edilmesi çok eski çağlara dayanmaktadır. Alkol hafızayıda büyük zararlara uğratır.
Sigara Ve Alkolün Sağlığa Zararları
Sigara ve alkol kullanımı; bağımlılığa neden olan, hem kullanan kişiye hem de Sigara ve alkol kullanımının insan sağlığına zararları: Kanser riskini büyük oranda artırır. HALİT YEREBAKAN / Tavuk alırken nelere dikkat.
Alkol Kullanımının Bedensel Etkileri
Bu nedenle alkol bağımlısı bir kişi için bu tıbbi sonuçlar alkolü bırakmada önemli Alkolün bırakılması ve vitaminlerin yerine konması ile bilişsel işlevler büyük.
Alkol Kullanımının Merkezi Sinir Sistemine Etkisi
Alkolün bırakılması ve vitaminlerin yerine konması ile bilişsel işlevler büyük Alkole bağlı koma: Kan alkol düzeyi 500 mg/dl olduğu zaman koma görülür.
Cevap Gönder:
Çiğdem Gedikli tarafından yazılan
Bazı insanlar “bağımlı olmadıktan sonra alkol bana bir zarar vermez” diye düşünür. Bu doğru değildir. Bağımlılık alkolün yol açabileceği zararlardan sadece bir tanesidir. Bunun dışında, mesela alkolik olmayan, ara sıra alkol alan bir kişi de alkollüyken kaza yapabilir, alkollüyken kavgalara karışabilir, alkolsüzken yapmayacağı bir takım şeyler yapabilir. Çünkü alkol kişinin otokontrolünü zayıflatır ve muhakemesini bozar. Öte yandan araştırmalar ara sıra da olsa içilen fazla miktarda alkolün özellikle de genç bir insanın beyin gelişimini olumsuz etkilediğini, hafızasını, öğrenme kapasitesini bozduğunu gösteriyor. Nörolojik gelişimlerinin devam ettiği bir süreçte nörotoksik, yani sinir siteminin direkt olarak zehirleyici etkisi olan bir maddenin genç insanlar üzerinde kalıcı zararları var. Son olarak alkolik siroz, alkolik hepatit dediğimiz kavramlar var. Bunlar bazen alkolizme bağlı hepatit, siroz veya pankreatit gibi anlaşılıyor. Oysa bunlar alkolizme bağlı değil, alkole bağlı demektir. Bir kişi çok alkol içip alkolik olmasa, alkole bağlı bir takım davranışsal sorunlar, ailevi problemler, mesleki güçlükler yaşamıyor olsa bile fazla alkol alımına bağlı hepatit, siroz ya da pankreatit geçirebilir.bu yoruma cevap yazıyorsunuz...
Bu Soruya Gelen Cevaplar:
Çiğdem GedikliBazı insanlar “bağımlı olmadıktan sonra alkol bana bir zarar vermez” diye düşünür. Bu doğru değildir. Bağımlılık alkolün yol açabileceği zararlardan sadece bir tanesidir. Bunun dışında, mesela alkolik olmayan, ara sıra alkol alan bir kişi de alkollüyken kaza yapabilir, alkollüyken kavgalara karışabilir, alkolsüzken yapmayacağı bir takım şeyler yapabilir. Çünkü alkol kişinin otokontrolünü zayıflatır ve muhakemesini bozar. Öte yandan araştırmalar ara sıra da olsa içilen fazla miktarda alkolün özellikle de genç bir insanın beyin gelişimini olumsuz etkilediğini, hafızasını, öğrenme kapasitesini bozduğunu gösteriyor. Nörolojik gelişimlerinin devam ettiği bir süreçte nörotoksik, yani sinir siteminin direkt olarak zehirleyici etkisi olan bir maddenin genç insanlar üzerinde kalıcı zararları var. Son olarak alkolik siroz, alkolik hepatit dediğimiz kavramlar var. Bunlar bazen alkolizme bağlı hepatit, siroz veya pankreatit gibi anlaşılıyor. Oysa bunlar alkolizme bağlı değil, alkole bağlı demektir. Bir kişi çok alkol içip alkolik olmasa, alkole bağlı bir takım davranışsal sorunlar, ailevi problemler, mesleki güçlükler yaşamıyor olsa bile fazla alkol alımına bağlı hepatit, siroz ya da pankreatit geçirebilir.02 Mayıs 2015 - 10:48:34
Son Sorular:
2780 Gün 15 Saat 32 dk. önce soruldu
Ceylan Ahıgül sordu
3350 Gün 5 Saat 43 dk. önce soruldu
ece çakır sordu
3380 Gün 20 Saat 24 dk. önce soruldu
Erhan Yiğit sordu
3390 Gün 18 Saat 6 dk. önce soruldu
cansu sordu
3394 Gün 13 Saat 25 dk. önce soruldu
mustafa 224 sordu
3402 Gün 12 Saat 31 dk. önce soruldu
emre sordu
3405 Gün 14 Saat 16 dk. önce soruldu
berkay sordu
3409 Gün 8 Saat 34 dk. önce soruldu
ali sordu
3411 Gün 16 Saat 15 dk. önce soruldu
canan sordu
3411 Gün 22 Saat 45 dk. önce soruldu
Şükrü Kum sordu
3416 Gün 8 Saat 27 dk. önce soruldu
Meltem Akar sordu
3423 Gün 15 Saat 40 dk. önce soruldu
Ali Kurtulmuş sordu
3428 Gün 12 Saat 21 dk. önce soruldu
hakan sordu
3432 Gün 12 Saat 57 dk. önce soruldu
arda sordu
3434 Gün 10 Saat 19 dk. önce soruldu
Kerem sordu