Zilhiccenin ilk on gününde oruç tutmanın fazileti nedir?
Zilhiccenin ilk on gününde oruç tutmanın fazileti nedir?
Ziyaretçi
Nafile Oruç Ve Fazileti
Sual: Zilhicce ayında oruç tutmanın fazileti nedir, hangi günlerde oruç tutmalı? Zilhiccenin ilk dokuz gününde oruç tutan, her günü için, helal malından yüz.
Zilhiccenin İlk Dokuz Gününde Oruç Tutmak
Zilhicce ayında çok sevabı var. Bu orucun hükmü nedir? Bir de Arefe Günü bin ihlas-ı şerif okumanın hükmü nedir? Zilhiccenin ilk dokuz gününde oruç tutmak.
Zilhicce Ayında 10 Gun Oruc Tutmanın Fazileti
ZİLHİCCE AYINDA 10 GUN ORUC TUTMANIN FAZİLETİ Zilhicce nin ilk dokuz günü oruç tutanin, ömrü bereketli olur, mali çogalir, çocugu belalardan korunur, Anam babam size feda olsun, bu saatte siz gülmezdiniz, sizi güldüren nedir?
Muhteşem Fırsat Zilhicce'nin On Günü; Leyali
Kurban Bayramı ndan önceki Zilhicce nin ilk on günü ise, ki onlarda yapılan bir iş Zilhicce nin ilk on gününde yapılan işten daha faziletli ve yüce, Resulullahın s.a.v., Arefe günü oruç tutmak, kendisinden önceki senenin.
Nafile Oruç Ve Fazileti
Sual: Zilhicce ayında oruç tutmanın fazileti nedir, hangi günlerde oruç tutmalı? Zilhiccenin ilk 9 günü oruç tutan, her günü için, yüz köle azat etmiş veya cihad.
Zilhicce Ayının Fazileti
Sual: Zilhicce ayının fazileti nedir? Hazret-i Ebüd-derda buyurdu ki: Zilhiccenin ilk 9 günü oruç tutmalı, çok sadaka vermeli, çok dua ve istiğfar etmelidir, çünkü.
Diyanet İşleri Başkanlığı
ORUÇ
Cevap Gönder:
Bu Soruya Gelen Cevaplar:
Misafir KullanıcıZilhiccenin ilk on gününün faziletine işaretle, Hz. Peygamber (s.a.s.); "Allah katında şu on günde işlenecek salih amelden daha sevimli bir amel yoktur." Buyurdu. Sahabiler, "Ey Allah’ın Resülü! Allah uğrunda yapılacak cihattan da mı üstündür? " diye sordular. Bunun üzerine Rasulüllah (s.a.s.); "Evet, Allah yolunda cihat etmekten de. Ancak malını ve canını tehlikeye atarak cihada çıkan, şehit olup dönmeyen kimsenin cihadı başka. (O, bundan üstündür. )" (Buhari, İdeyn 11) buyurmuştur.
Zilhiccenin bu on gününün fazileti hac ibadetinin bu ayda yapılmasından kaynaklanmaktadır (İbn Hacer, Fethu’l-Bari, Beyrut, II, 459). Zira bu günlerde hac ibadetinin bir kısım menasiki yapılmakta bir kısmı da (ziyaret tavafı, şeytan taşlama gibi) ardından gelen teşrik günlerinde gerçekleştirilmektedir.
Çeşitli zamanlarda nafile oruç tutmanın faziletine dair birçok hadis-i şerif vardır. Rivayetlerde Hz. Peygamber (s.a.s.)’in Zilhiccenin dokuz gününde, aşure gününde ve her aydan üç gün oruç tuttuğu belirtilmektedir (Ebu Davud, Sıyam, 61-63). Zilhicce ayının dokuzuncu günü olan kurban bayramının arefesinde tutulan orucun da çok faziletli olduğu bu rivayetlerde zikredilmiştir (Ebu Davud, Sıyam, 64; Tirmizi, Savm 46).14 Şubat 2015 - 08:06:58
Son Sorular:
2798 Gün 8 Saat 43 dk. önce soruldu
Ceylan Ahıgül sordu
3367 Gün 22 Saat 54 dk. önce soruldu
ece çakır sordu
3398 Gün 13 Saat 36 dk. önce soruldu
Erhan Yiğit sordu
3408 Gün 11 Saat 18 dk. önce soruldu
cansu sordu
3412 Gün 6 Saat 37 dk. önce soruldu
mustafa 224 sordu
3420 Gün 5 Saat 42 dk. önce soruldu
emre sordu
3423 Gün 7 Saat 28 dk. önce soruldu
berkay sordu
3427 Gün 1 Saat 46 dk. önce soruldu
ali sordu
3429 Gün 9 Saat 27 dk. önce soruldu
canan sordu
3429 Gün 15 Saat 57 dk. önce soruldu
Şükrü Kum sordu
3434 Gün 1 Saat 39 dk. önce soruldu
Meltem Akar sordu
3441 Gün 8 Saat 52 dk. önce soruldu
Ali Kurtulmuş sordu
3446 Gün 5 Saat 33 dk. önce soruldu
hakan sordu
3450 Gün 6 Saat 9 dk. önce soruldu
arda sordu
3452 Gün 3 Saat 30 dk. önce soruldu
Kerem sordu