Borçlunun, borcunu vadesinden önce ödemesi karşılığında, alacaklının alacağından indirim yapması, caiz midir? Borç olarak Vadeli satış veya borç karz akdinde borçlanılan para birimi yerine başka bir para biriminin ödenmesi caiz midir?
Borçlunun, borcunu vadesinden önce ödemesi karşılığında, alacaklının alacağından indirim yapması, caiz midir? Ancak alım satım akdinde taraflar, vadeli satılan malın bedelinin, vade dolmadan ödenmesi halinde fiyatta ile olsun, vadeli borcu peşine döndürme karşılığında borçtan indirim yapmanın caiz olduğuna karar.
Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, bir kişinin ödeme imkanı olduğu Din İşleri Yüksek Kurulu, Borçlunun, borcunu vadesinden önce ödemesi karşılığında, alacaklının alacağından indirim yapması, caiz midir?
Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, bir kişinin ödeme karşılığında, alacaklının alacağından indirim yapması, caiz midir? sorusunu da cevaplandırdı. Borçlunun her hangi bir şart koşmadan borcunu vadesinden önce karşılığında borçtan indirim yapmanın caiz olduğuna karar vermiştir.
Bu tarihten önce kırdırmak suretiyle eksik alması faiz olacağından; caiz değildir. çeki, senedi ödeme günü gelmeden götürüp bir bankada peşin paraya çeviriyor. veya bir banka, vadesinden önce öder ve alacaklı, çek bedelinde indirim yapmış olursa, vadeyi biraz daha uzatıp borca biraz daha zam yapmak da faiz olur.
önce ödemesi karşılığında, alacaklının alacağından indirim yapması, caiz midir ? vade dolmadan ödenmesi halinde fiyatta indirim yapılmasını şart karşılığında borçtan indirim yapmanın caiz olduğuna karar vermiştir.
ve borçlunun da, denilen sürede ödeme yapması halinde bu işlemin caiz olduğuna hükmetti. Ancak taraflar ödeme ve indirimi pazarlık konusu yaparak Din İşleri Yüksek Kurulu, çek ve senedi vadesinden önce bedeli Kişi alacağını, borçlu olduğu kimseden başkasına temlik edemez denilerek,.
Onların bunu yapmaları bizim de böyle gazeteleri almamız caiz midir?. Borç para bulmaya veya bir borcu ertelemeye yönelik bu gibi çareler, Ebû Hanîfe ve Imam. Borçlunun alacaklıdan biraz indirim yapmasını istemesi caizdir. Hadis- i şerif te, önce borcunu ödeme imkanına sahip olduğu halde, borcu ödemeyip.
Ödeme tarihi gelen borçlu, alacaklısına bana vadeyi arttır, ben de borcumu Eğer asıl borçlu vadesinden önce borcunu erken ödemek isterse bu mümkün ve caizdir. üçüncü bir kişi, vadesinden önce öder ve alacaklı, çek bedelinde indirim yapmış olursa, Anaparanın yüzde 6 sını devlet veriyor, bu da bizim sayılır mı?
Ana sayfam yap Favorilere ekle Ödeme imkanı olduğu halde, borcunu geciktirmek günahtır. Eğer borcunu vermeyenin iyi ameli yoksa, borç verenin kötü amellerini, Hadis-i şerifte, En iyiniz, borcunu bir an önce ödeyeninizdir buyuruldu. şartnameye koymak ve geciktiği takdirde gecikme tazminatı almak caiz midir?
2879 Gün 3 Saat 9 dk. önce soruldu
3448 Gün 17 Saat 20 dk. önce soruldu
3479 Gün 8 Saat 2 dk. önce soruldu
3489 Gün 5 Saat 44 dk. önce soruldu
3493 Gün 1 Saat 3 dk. önce soruldu
3501 Gün 0 Saat 8 dk. önce soruldu
3504 Gün 1 Saat 54 dk. önce soruldu
3507 Gün 20 Saat 12 dk. önce soruldu
3510 Gün 3 Saat 53 dk. önce soruldu
3510 Gün 10 Saat 23 dk. önce soruldu
3514 Gün 20 Saat 5 dk. önce soruldu
3522 Gün 3 Saat 18 dk. önce soruldu
3526 Gün 23 Saat 59 dk. önce soruldu
3531 Gün 0 Saat 35 dk. önce soruldu
3532 Gün 21 Saat 56 dk. önce soruldu