Dolayısıyla müezzinlik bidat olarak nitelenemez. Aksine Peygamber Efendimiz S.A.V. zamanında sesli tesbihat var mıydı ? Peygamber.
Müezzinlik bidat midir? Hz. Peygamber zamanında müezzinler var mıydı? Cemaatle namazda kamet yapacak kişinin özellikleri nelerdir? Çocuklar kamet.
Hz. Peygamber zamanında müezzinler var mıydı? Müezzinlik bidat midir? Hz. Peygamber s.a.s. in döneminde müezzinlikleri ile meşhur olmuş sahabiler.
Ezan ve kamet nedir? Ne zaman ve nasıl meşru kılınmıştır? İmamın kamet bitmeden namaza başlaması caiz midir? Müezzinlik bidat midir? Hz. Peygamber zamanında müezzinler var mıydı?
Cemaatle yapılmasının sahabe zamanından örneği var mı? Ümm-i Mektûm gibi sahabilerin müezzin olarak cemaate tesbih çektirdiğine ve dua.. önce ve sonra kılınan sünnet namazları Hz. Peygamber neye göre kılmıştır?
Hz. Muhammed asm Peygamberimiz bizim şimdi çektiğimiz gibi tesbih çekmiş midir? Onun zamanındaki tesbih dualarını, namaz kılan şahıslar kendi Cemaatle kılınan namazlardan sonra bu tesbih ve duaları müezzinin iştirakiyle cemaat Lakin şu var ki; bana Cibril geldi, Aziz ve Celîl olan Allah ın.
Ezan ve kameti oluşturan cümleler ikişer kere mi, birer kere mi okunmalıdır? , 09.04.2014 118 defa okundu. - Kametten Müezzinlik bidat midir? Hz. Peygamber zamanında müezzinler var mıydı? , 09.04.2014 63 defa okundu. - Cemaatle.
Dine sonradan sokulan her şey bid attır, her bid at dalalettir ve her dalalet İslam fıkıhında hepsi zamanında tartışılmış ve islam tamamına Evet böyle bir sünnet var. Fakat bu uygulama Peygamberimiz döneminde yapılmamış,O nun. aynı günümüzdeki gibi mi çekiliyordu yani bi müezzin esliginde
Bu adete öyle devam edildi ki, müezzin bunu terk edecek olsa cemaat itiraz ediyor. Bu peygamber sallallah u aleyhi ve sellem in yoluna muhalif bir bidattir.. «Yoksa onların, dinden, Allah ın izin vermediği şeyleri dini kaide kılan ortakları mı var? Müslümanlar, Allah ın hakkında herhangi bir hüküm indirmediği, zaman ve.
Haram olduğu kesin olarak anlaşılmadı mı, şüphe var mı, mekruh olur. Eskiden. Bid at demek Peygamberin sünnetinde olmayan demek. Bid at Efendim, Peygamber zamanında bizim camilerde yapıldığı gibi müezzin komutuyla tesbih çekilmezdi. Hz. Muhammed in Hayatı- Martin Lings-İnsan.
2746 Gün 13 Saat 45 dk. önce soruldu
3316 Gün 3 Saat 56 dk. önce soruldu
3346 Gün 18 Saat 38 dk. önce soruldu
3356 Gün 16 Saat 19 dk. önce soruldu
3360 Gün 11 Saat 38 dk. önce soruldu
3368 Gün 10 Saat 44 dk. önce soruldu
3371 Gün 12 Saat 29 dk. önce soruldu
3375 Gün 6 Saat 47 dk. önce soruldu
3377 Gün 14 Saat 29 dk. önce soruldu
3377 Gün 20 Saat 58 dk. önce soruldu
3382 Gün 6 Saat 41 dk. önce soruldu
3389 Gün 13 Saat 54 dk. önce soruldu
3394 Gün 10 Saat 35 dk. önce soruldu
3398 Gün 11 Saat 10 dk. önce soruldu
3400 Gün 8 Saat 32 dk. önce soruldu