Kürtaj yaptırmak caiz midir?
Kürtaj yaptırmak caiz midir?
Ziyaretçi
Kürtaj Yaptırmak Caiz Midir? Kürtaj Yaptıran Kişi Allah Cc Huzurunda
Bu müddeti geçtikten sonra kürtaj yaptırmak caiz değildir. Çünkü organları kısmen beliren cenin bir insan hükmündedir. Bu hale gelmiş olan bir.
Kürtaj Yaptırmak İki Aylık Çocuğu Aldırmak Caiz Midir? Kürtaj Yaptıran
Kürtaj yaptıran kişi Allah c.c. huzurunda cinayetle mi yargılanacak? bazı fıkıhçıların ceninin imhasının, çocuk düşürme ve kürtaj yaptırmanın caiz olduğuna.
Kürtaj Yaptırmanın Hükmü Nedir?
Bu durumda hamileliğin sonlandırılması dinimiz açısından caiz midir? Aksi taktirde kürtaj yaptırmak yani cenini öldürmek, doğmuş bir çocuğu.
Kürtaj İslam'a Göre Caiz Midir?
4 Çocuk aldırma kürtaj ilk kırk gün içinde olursa günah değil, veya ilk 120 gün içinde olursa günah değil, diyenler bulunmaktadır. Hangisi.
Doğum Kontrolü Ve Kürtaj
Doğum kontrolü ve kürtaj. Sual: Çocuk olmaması için tedbir almak mesela prezervatif kullanmak caiz mi? CEVAP Evet caizdir. Sual: Kadın çocuk olmaması için.
104 Kürtaj Yaptırmak Caiz Midir?
Soru: Dört aylık olan çocuğu aldırmak caiz değildir deniyor, fıkıh kitaplarında. Ama bugün ultrasonla yapılan tesbitte dört aylık değil ellibeş günde insan şekline .
Dinimizde Kürtaj Haram Mıdır? / İnançlar / Milliyet Blog
Malikî mezhebi ise kürtaji tümden haram sayar, yani kırk günden önce de olsa cenîni öldürme ve düşürmenin caiz olmadığını ifade ederler.
Kürtaj Yaptırmanın Dindeki Yeri? Kürtaj Yaptırmak Caiz Midir?
Çocuk canlı hale geldikten sonra artık bir insan olarak kabul edildiğinden, onu düşürmek, bugünkü tıbbî tabirle kürtaj yaptırmak, yetişkin bir insanı öldürmek.
Cevap Gönder:
Bu Soruya Gelen Cevaplar:
Misafir KullanıcıHayatın korunması, dinin korunmasını emrettiği beş temel değerden biridir. Yaşama hakkı, kadın yumurtasının erkek spermi ile döllenmesiyle başlar. Bundan itibaren, annenin hayatının korunması, yahut birden fazla döllenme olması halinde ceninlerden birine müdahale edilmediği takdirde diğerlerinin de öleceği durumlar dışında her hangi bir yöntemle gebeliğe son vermek caiz değildir.
Hz. Peygamber (s.a.s.)’in, ruhun cenine dört aylık iken üflendiğini bildiren hadisinden (Buhari, Bedü’l-Halk, 6) hareketle bu süreden önce ceninin kürtaj edilebileceği yönünde bir görüş varsa da bu isabetli değildir. Çünkü bu yoruma göre, ruhun üflenmiş olması ceninin müstakil bir kişilik kazanması konusunda ölçü alınmakta, ruh üflenmeden önce cenin bir et parçası sayılmış olmaktadır. Oysa cenin daha döllenmenin gerçekleşmesi ile potansiyel bir insan haline gelmektedir ve dokunulmazdır. Dokunulmazlığı ruhun üflenmesi ile değil, potansiyel insan konumundaki canlı bir varlık oluşundan gelmektedir. Eğer ruh taşımayan canlı bedeni imha etmek caiz olsa idi, uykudaki insanı öldürmek caiz olurdu. Zira Allah Teala uyku halinde insan ruhunun bedenden ayrıldığını haber vermektedir (En’am 6/60; Zümer 39/42 ).14 Şubat 2015 - 08:04:31
Son Sorular:
2876 Gün 16 Saat 46 dk. önce soruldu
Ceylan Ahıgül sordu
3446 Gün 6 Saat 58 dk. önce soruldu
ece çakır sordu
3476 Gün 21 Saat 39 dk. önce soruldu
Erhan Yiğit sordu
3486 Gün 19 Saat 21 dk. önce soruldu
cansu sordu
3490 Gün 14 Saat 40 dk. önce soruldu
mustafa 224 sordu
3498 Gün 13 Saat 45 dk. önce soruldu
emre sordu
3501 Gün 15 Saat 31 dk. önce soruldu
berkay sordu
3505 Gün 9 Saat 49 dk. önce soruldu
ali sordu
3507 Gün 17 Saat 30 dk. önce soruldu
canan sordu
3508 Gün 0 Saat 0 dk. önce soruldu
Şükrü Kum sordu
3512 Gün 9 Saat 42 dk. önce soruldu
Meltem Akar sordu
3519 Gün 16 Saat 55 dk. önce soruldu
Ali Kurtulmuş sordu
3524 Gün 13 Saat 36 dk. önce soruldu
hakan sordu
3528 Gün 14 Saat 12 dk. önce soruldu
arda sordu
3530 Gün 11 Saat 33 dk. önce soruldu
Kerem sordu