Kurbanın hükmü nedir?
Kurbanın hükmü nedir?
Ziyaretçi
Kurban Kesmenin Hükmü
Mehmet Bey: Kurban bayramında kurban kesmenin hükmü nedir? Bazen farz gibi anlaşılıyor ve gücü yetmeyen insanlar da, kesmeye zorlanıyor. Kimileri vacip .
Kurbanın Mahiyeti Ve Hükmü
Kurbanın hükmü nedir? Kimler kurban kesmekle yükümlüdür? Kurban keserken Allah ın isminin anılmasının, besmele çekilmesinin hükmü nedir? Hangi dualar.
Kurban İbadetinin Hükmü Nedir?
Kurban bir gelenek değil, meşruiyeti kitap, sünnet ve icma-ı ümmet ile sabit olan bir ibadettir. Kurban da zekat gibi Hicretin ikinci yılında meşru kılınmıştır. Allah ü.
Kurban Kesmenin Hükmü Nedir?
Kurban denince aksine bir kayıt olmadığı sürece genelde Kurban Bayramında kesilen kurban ve onun hükmü anlaşılır. Kurban bayramında.
Kurban Rehberi
2 Kurbanın hükmü nedir? Mezheplerin çoğuna göre Şafii/Maliki/Hanbeli udhiye kurbanı kesmek sünnettir. Hanefî mezhebinde ise tercih edilen görüş,.
Kurbanın Dinî Hükmü Nedir?
Kurban kesmek, hicretin 2. yılında meşru` kılınmıştır. Meşrûiyeti, Kitab, Sünnet ve İcma` ile sabittir.
Mezheplere Göre Kurban Kesmenin Hükmü Nedir?
Kurban kesmenin hükmü: Fakihler kurban kesmenin hükmü hakkında farklı görüşlere sahiptir. Acaba kurban kesmek vacip midir, yoksa sünnet.
Kurban Kesmenin Hükmü Nedir?
Kurban denince aksine bir kayıt olmadığı sürece genelde Kurban Bayramında kesilen kurban ve onun hükmü anlaşılır. Kurban bayramında.
Hanefi Ve Şafilerde Kurban Kesmenin Hükmü Nedir?
kesmenin hükmü nedir? Mumsema Hanefi ve Şafilerde kurban kesmenin hükmü nedir? Alakalı Yazılar Kurban kesmenin dini hükmü nedir ?
Cevap Gönder:
Bu Soruya Gelen Cevaplar:
Misafir KullanıcıSözlükte yaklaşmak, Allah’a yakınlaşmaya vesile olan şey anlamlarına gelen kurban, dini bir terim olarak, Allah’a yaklaşmak ve O’nun rızasına ermek için ibadet maksadıyla, belirli şartları taşıyan hayvanı usulüne uygun olarak kesmeyi ve bu amaçla kesilen hayvanı ifade eder (İbn Abidin, Reddu’l-Muhtar, VI, 312). Kurban Bayramında kesilen kurbana udhiye, hacda kesilen kurbana ise hedy denir.
Akıllı, hür, mukim ve dini ölçülere göre zengin sayılan mümin, ilahi rızayı kazanmak gayesiyle kurbanını kesmekle hem Cenab-ı Hakk’a yaklaşmakta, hem de maddi durumlarının yetersiz olması sebebiyle kurban kesemeyenlere yardımda bulunmaktadır (Serahsi, el-Mebsut, XII, 8; İbn Nüceym, el-Bahru’r-Raik, VIII, 197). Bu ibadetin ruhunda Hakka yakınlık ve halka fedakarlıkta bulunma anlayışı vardır.
Mezheplerin çoğuna göre udhiyye kurbanı kesmek sünnettir (İbn Rüşd, Bidayetü’l-Müctehid, Mısır, 1975, I, 429). Hanefi mezhebinde ise tercih edilen görüş, kurbanın vacip olduğudur (Merğinani, el-Hidaye, IV, 70). Kurban, -fıkhi hükmü ne olursa olsun- Müslüman toplumların belirli simgesi ve şiarı sayılan ibadetlerden biri olarak asırlardan beri özellikle milletimizin dini hayatında önemli bir yer tutmaktadır. Kurban, bir Müslüman’ın bütün varlığını gerektiğinde Allah yolunda feda etmeye hazır olduğunun bir nişanesidir.
14 Şubat 2015 - 08:05:59
Son Sorular:
2632 Gün 16 Saat 24 dk. önce soruldu
Ceylan Ahıgül sordu
3202 Gün 6 Saat 35 dk. önce soruldu
ece çakır sordu
3232 Gün 21 Saat 17 dk. önce soruldu
Erhan Yiğit sordu
3242 Gün 18 Saat 58 dk. önce soruldu
cansu sordu
3246 Gün 14 Saat 17 dk. önce soruldu
mustafa 224 sordu
3254 Gün 13 Saat 23 dk. önce soruldu
emre sordu
3257 Gün 15 Saat 8 dk. önce soruldu
berkay sordu
3261 Gün 9 Saat 26 dk. önce soruldu
ali sordu
3263 Gün 17 Saat 7 dk. önce soruldu
canan sordu
3263 Gün 23 Saat 37 dk. önce soruldu
Şükrü Kum sordu
3268 Gün 9 Saat 20 dk. önce soruldu
Meltem Akar sordu
3275 Gün 16 Saat 32 dk. önce soruldu
Ali Kurtulmuş sordu
3280 Gün 13 Saat 13 dk. önce soruldu
hakan sordu
3284 Gün 13 Saat 49 dk. önce soruldu
arda sordu
3286 Gün 11 Saat 11 dk. önce soruldu
Kerem sordu