İncil’e nasıl iman ederiz?
İncil’e nasıl iman ederiz?
Ziyaretçi
İncil'e Nasıl İman Ederiz?
Bu bakımdan, Allah tan Hz. İsa ya indirildiği şekliyle ona inanmak imanın gereklerindendir. Fakat günümüzde İncil in bu orijinal metni elde yoktur. Bu gün İncil.
İncil'e Nasıl İman Etmeliyiz?
indirildiği şekliyle kutsal kitap İncil e inanmak İslam dininde imanın gereklerindendir. Biz Allah a c.c ve bize indirilenlere iman ettik deyin.
İncil'e Nasıl İman Ederiz?
Kelime olarak müjde, talim ve öğretici anlamına gelen İncil, Hz. Îsa aracılığıyla insanlara indirilen kutsal kitabın adıdır. İncil, İsrailoğulları na.
Din İşleri Yüksek Kurulu Dini Sorular
DİNLER
Cevap Gönder:
Bu Soruya Gelen Cevaplar:
Misafir KullanıcıKelime olarak "müjde, talim ve öğretici" anlamına gelen İncil, Hz. İsa aracılığıyla insanlara indirilen kutsal kitabın adıdır. İncil, İsrailoğulları’na daha önce gönderilen Tevrat’ı tasdik eden bir kitaptır. Kur’an-ı Kerim’de: "O Peygamberlerin izleri üzere Meryemoğlu İsa’yı, önündeki Tevrat’ı doğrulayıcı olarak gönderdik. Ona, içerisinde hidayet ve nur bulunan, önündeki Tevrat’ı doğrulayan, Allah’a karşı gelmekten sakınanlar için doğru yola iletici ve bir öğüt olarak İncil’i verdik." (Maide, 5/46) buyrulmaktadır. Bu ayette de belirtildiği gibi İncil Tevrat’ı tasdik edicidir.
Şüphesiz İncil Allah tarafından indirilmiştir. Bu bakımdan, Allah’tan Hz. İsa’ya indirildiği şekliyle ona inanmak imanın gereklerindendir. Fakat günümüzde İncil’in bu orijinal metni elde yoktur. Bu gün İncil adı altında mevcut olan kitap, insanlar tarafından müdahaleye maruz kalmış ve bozulmuştur. Günümüzde İncil’de yer alan bilgiler hakkında bir Müslüman’ın takınması gereken tavır şu şekilde ifade edilebilir: Eğer bu bilgiler, Kur’an ve sahih hadislerdeki bilgilere uygunsa kabul; değilse ise reddedilir. Ayet ve hadislerde hiç bahsedilmiyor ve İslam’ın temel prensiplerine de zıt düşmüyorsa Hz. Peygamber (s.a.s.)’in şu tavsiyesi doğrultusunda hareket edilir: "Ehl-i Kitabı tasdik de etmeyin, tekzip de (yalanlamayın). ‘Biz Allah’a ve bize indirilenlere iman ettik’ deyin." (Buhari, Tefsir, 13)
14 Şubat 2015 - 08:10:58
Son Sorular:
3095 Gün 22 Saat 14 dk. önce soruldu
Ceylan Ahıgül sordu
3665 Gün 12 Saat 26 dk. önce soruldu
ece çakır sordu
3696 Gün 3 Saat 7 dk. önce soruldu
Erhan Yiğit sordu
3706 Gün 0 Saat 49 dk. önce soruldu
cansu sordu
3709 Gün 20 Saat 8 dk. önce soruldu
mustafa 224 sordu
3717 Gün 19 Saat 13 dk. önce soruldu
emre sordu
3720 Gün 20 Saat 59 dk. önce soruldu
berkay sordu
3724 Gün 15 Saat 17 dk. önce soruldu
ali sordu
3726 Gün 22 Saat 58 dk. önce soruldu
canan sordu
3727 Gün 5 Saat 28 dk. önce soruldu
Şükrü Kum sordu
3731 Gün 15 Saat 10 dk. önce soruldu
Meltem Akar sordu
3738 Gün 22 Saat 23 dk. önce soruldu
Ali Kurtulmuş sordu
3743 Gün 19 Saat 4 dk. önce soruldu
hakan sordu
3747 Gün 19 Saat 40 dk. önce soruldu
arda sordu
3749 Gün 17 Saat 2 dk. önce soruldu
Kerem sordu