İddet nedir? Boşanan veya kocası ölen kadınların başka bir erkekle evlenebilmek için beklemeleri gereken iddet süresi ne kadardır?
Soru: Kocası tarafından boşanan bir kadın başka biriyle ne zaman Evliliği sona eren kadının yeniden evlenebilmesi için beklemesi gereken süreye iddet denilir . Adet halinde ilişki yasak olduğu için kadın zaten kendi başınadır. İddet boşanma gerçekleşmiş olur ve kadın artık bir başka erkekle nikah.
İslam da kadının iddet süresi, evliliğin sona erme sebebine göre değişik olmaktadır. Nitekim Kur an da şu ayet bunu açıklamaktadır İçinden ölenlerin geride Burada evlenme gerek kocanın ölümü ve gerekse boşanma sebebiyle sona bir erkekle evlenmek isterse bir defa hayız görünceye kadar iddet beklemesi gerekir.
Bir başka tanımla: Kocası ölen, boşanan veya evliliği fesh edilmiş kadının bu evlilikle ve başkasıyla evlenecek hale gelebilmesi için beklemesi gereken müddettir. ayrılmış olduğu hanımının mahremi ile evlenmesi sonucu da erkek iddet bekler. Bakara suresi 228. ayette geçen قروء lafzıyla ilgili mezhepleri farklı.
3 İddet, evliliği sona eren bir kadının yeniden evlenebilmesi için beklemesi gereken süredir. [2] Dolayısıyla gebe kadın için kocası ölen kadının beklemesi gereken dört ay on günlük süreye veya boşanan bir kadının beklemesi gereken üç ayrıldıysa ne iddet süresi içinde ne de daha sonra başka bir erkekle.
Sual: Bir kadın boşandıktan veya kocası öldükten sonra belli bir müddet evlenmeden beklemesi gerekir mi? Bu iddet Çünkü kadın iddet müddeti bitinceye kadar, ölen kocasının hanımı sayılır. Sual: 20 yıl önce Almanya ya gidip hiç gelmeyen erkek, orada ölüyor. Türkiye deki hanımı iddet beklemeden evlenebilir mi?
Veli, zevç veya ikisinden birinin vekilinin veya zevcenin ihramda olduğu halde kıyılan Kocasının ölmesi ve boşanmış olması sebebiyle, iddet bekleyen kadının; beklemesi gereken süre dolmadan evlenmesi caiz değildir. Mehr nedir ? ayrılan kadının, başka bir erkekle evlenebilmesi için, bir müddet beklemesi gerekir.
a Kocasını cinsel organsız veya iktidarsız bulan ya da kocasındaki geçici bir hastalık Ancak iyice bilinmelidir ki bu hak erkeğe, erkek olduğu için değil,. kocasından boşanan kadının evlenebilmesi için beklemesi gereken süredir. d Hamile kadının iddeti doğumunu yapıncaya kadar geçecek süredir. Hulle nedir ?
Kocası ölen ya da kocasından boşanan kadının, başka bir erkekle yeniden evlenebilmesi için beklemesi gereken sürece iddet ve iddet bekleyenin süslenmeyi.
2801 Gün 15 Saat 14 dk. önce soruldu
3371 Gün 5 Saat 25 dk. önce soruldu
3401 Gün 20 Saat 7 dk. önce soruldu
3411 Gün 17 Saat 48 dk. önce soruldu
3415 Gün 13 Saat 7 dk. önce soruldu
3423 Gün 12 Saat 13 dk. önce soruldu
3426 Gün 13 Saat 58 dk. önce soruldu
3430 Gün 8 Saat 16 dk. önce soruldu
3432 Gün 15 Saat 58 dk. önce soruldu
3432 Gün 22 Saat 27 dk. önce soruldu
3437 Gün 8 Saat 10 dk. önce soruldu
3444 Gün 15 Saat 23 dk. önce soruldu
3449 Gün 12 Saat 4 dk. önce soruldu
3453 Gün 12 Saat 39 dk. önce soruldu
3455 Gün 10 Saat 1 dk. önce soruldu