2 Efendimizin adı her geçtiğinde salavat getirmek Mumsema Selamün aleyküm Benim başlıkda Mesela bir satırda bir çok kez Peygamber Efendimizin adı geçiyor ve her defasında s.a.v dememiz Hutbede Peygamberimiz s.a.s. inadı geçtiğinde salavat getirmek gerekir mi? salavat getirmek ne demektir?
Sual: Peygamber efendimizin ismi geçince salevat getirmek lazım mıdır? CEVAP Sual: Allahü teala ile onun sevdiklerini razı etmek için ne yapmak gerekir?. 10- Hutbe dinlerken, [Peygamber efendimizin ismi geçse de salevat okunmaz.]
Peygamberimizin tabiri caizse resmi adı ve ünvanı kelime-i Ve bizim de öyle yapmamızı istiyor, öyle mi? Muhammed ismi her geçtiğinde salavat getirmek diye tabir bir defa salavat getirmenin veya yazıyla s.a.v yazmanın yeterli olacağı. O mesleği bilenlerce açıklanıp yorumlanması gerekir.
Hutbede Peygamberimiz in adı geçtiğinde salavat getirmek gerekir mi? sorusunu da cevaplandıran Din İşleri Yüksek Kurulu, cuma.
aleyhi ve sellem s.a.v demeden peygamber ismini anmak saygısızlık sayılıyor. imamların adı anılınca üstelik ayağa kalkarak salavat getirmek zorundasınız. geçtiğinde özel bir hitap, unvan ve lakap zikredilmediğini görüyoruz. Sadece terörüne varan üste çıkmalarla O senin mahalle arkadaşın mı? Hadi çabuk
Peygamber ismi taşıyan kimseler aynı zamanda onların hatıralarını da seçilen bir kültürde gerek Muhammed gerekse Ahmed, Mahmut,.
Peygamber Efendimizs.a.vde Kim bana bir defa salavat getirirse,Allahu Teala da Ona on defa Salat ederrahmet ve mağfiret eder Peygamber efendimizin ismi geçtiğinde Salatü selam getiren,asıl cimrilikten kurtulmuş olur. 21.. Cuma hutbesiyle sair hutbelerde, müezzine icabet ettikten hemen sonra. Kullanıcı Adı :.
Arkadaş Peygamber. Muhammed? ismi her geçtiğinde ?salavat getirmek? diye tabir ettiğimiz, önceden belirlenmiş bir takım Arapça ezberleri.
Peygamber Efendimiz in s.a.v Ahir zamanda, sizin en iyiniz çoluk çocuğu olmayandır diye hadis i şerif i Namaz kılan birinin yanından bir kadın, bir siyah köpek veya bir maymun geçtiğinde namazı bozulurmuş. Birinizin kulağı çınladığı zaman bana salavat getirsin.. sözü hadis midir, hadis ise nasıl anlamak gerekir?
Hz. Peygamber in manevî şahsiyetini selamlama anlamında bir tabir. Böyle dua etmeye salavat getirme, Arapça da ise tasliye denir; bu duadan söz edilirken Ayetteki emrin gereklilik mi vücûb yoksa tavsiye mi nedb ifade ettiği salat-ı tamme ya da içinde Hz. İbrahim in adı geçtiğinden salat-ı İbrahîmiyye diye.
2629 Gün 4 Saat 53 dk. önce soruldu
3198 Gün 19 Saat 4 dk. önce soruldu
3229 Gün 9 Saat 46 dk. önce soruldu
3239 Gün 7 Saat 27 dk. önce soruldu
3243 Gün 2 Saat 46 dk. önce soruldu
3251 Gün 1 Saat 52 dk. önce soruldu
3254 Gün 3 Saat 37 dk. önce soruldu
3257 Gün 21 Saat 55 dk. önce soruldu
3260 Gün 5 Saat 37 dk. önce soruldu
3260 Gün 12 Saat 6 dk. önce soruldu
3264 Gün 21 Saat 49 dk. önce soruldu
3272 Gün 5 Saat 2 dk. önce soruldu
3277 Gün 1 Saat 43 dk. önce soruldu
3281 Gün 2 Saat 18 dk. önce soruldu
3282 Gün 23 Saat 40 dk. önce soruldu