Evde ekmek pişirme
Evde ekmek pişirme hakkında bilgi alabilir miyim?
Rıdvan Güngüneş
Evde Ekmek Nasıl Yapılır?
4 Sanki ekmek bir an önce pişerse mayalanması sırasında atladığım her ne ise o yoluna girecekmiş gibi ekmeği hemen pişirmeye kalkardım.
Ekmek Yapmayı Öğrenin
Evde ekmek yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. mayalandığını, hangi şartlarda dinlendirildiğini ve pişirme yöntemlerini öğreneceğiniz videoları izlemek .
Pınar Sedef Ünal Evde Fırında Ekmek Yapımı
2 EVDE FIRINDA EKMEK YAPIMI. Evde ekmek yapmak gibisi var mı? Bu seferde sizlerle fırında pişirdiğim ekmeğimi paylaşmak istiyorum.
Evde Yumuşacık Ekmek Tarifi Makinesiz
Evde ekmek yapmak istiyorsunuz ama ekmek makinanız yok , yada daha. Fırının içine 1 kase su koyun yada pişirirken nemi ile kabuğunun.
Kendi Tarifimizi Hazırlayalım
Hamur konusunda temel bilgileri biliyor ve ekmek yapımında da tecrübeniz mevcut ise, sıra mutlaka kendi ekmeğinize ait tarifi hazırlamaya ve pişirmeye gelmiş.
Evde Somun Ekmek Yapımı Fırında
EVDE MAKİNE OLMAYINCA ÖLÇÜLERİ DEĞİŞTİREREK FIRINDA. bir şeyler pişireceğim buda sizin tarifiniz ile ekmek olacak facebook.
Sevgiden Esintiler En Kolay Ev Ekmeği Nasıl Yapılır?
Evde ekmek yapmanın en zevkli yönü pişerken eve yayılan o 180 derecede ısıttığımız fırınımızda üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
Evde Ekmek Hamuru Nasıl Yapılır? Videolu Anlatım
5 Evde ekmek yaparken hamuru pişirmeden önceki aşamalar nelerdir? Ekmek hamuru yaparken, protein değeri yüksek unlara bakmanız.
Cevap Gönder:
Bu Soruya Gelen Cevaplar:
Nazlı YılmazTicari şömineli fırınları evlerde üretmek çok zordur.
İyi bir fırının özellikleri arasında tabanda kalın pişirme taşları ve tercihen de gaz ateşiyle ısıtılmasıdır.
Fırının, ısıtma elemanları fırının üst kısmında bulunmalı ve fırının her bölgesindeki ısı şiddeti kontrol edilebilmelidir.
Ev yapımı ile ticari yapım ekmeklerdeki en önemli fark, ticari fırınlarda buhar tüplerinin olması ve bu tüplerin yüksek miktarda buharı dağıtabilmesidir. Buhar ekmeğin dış tabaksındaki nişastayı ve proteini jelatinize ederken sert bir kabuk oluşmaz. Buhar uzaklaştırıldıktan sonra, jelatinize olmuş tabaka dışarıda kurutulur ve böylece kıtır kıtır bir kabuk oluşur. Buhar olmaksızın, ekmeğin dış kısmının kıtır olmasını sağlamak çok daha zordur
Diğer bir önemli fark ise ticari donat fırınlardır, bunların yukardan aşağı boyu çok uzun değildir ve buda ısıyı evdeki fırınlara göre daha yoğun yapar.
Pişirme taşlarının kalınlığı aynı zamanda ısı alıcı olarak görev yapar ve kabuk oluşmadan önce ekmeğe maksimum ısıyı ulaştırır, böylece daha iyi hacimli ekmek oluşmuş olur. Ev fırınlarında, ince bir buhar tabaksı ekmeği sarar ve ekmeğe yeterli ısı transferini engeller.
Konveksiyonel fırınlar daha iyi çalışır.
Evde, gerçek bir donat fırına benzetmek için birkaç şey yapılabilir. İyi bir kalın pişirme taşı alın ve bunu önceden ekmeği pişireceğiniz fırın içersine koyun. Taşı mümkün olduğunca fırının tavanına yakın koymaya çalışın böylece ekmeğin kabarması için yer bırakmış olursunuz. Bu sayede daha kuvvetli bir ısı verebilirsiniz.
Kaliteli bir buhar için de, ekmeği pişirmeden hemen önce üzerine su püskürtün.02 Temmuz 2015 - 13:32:27
Son Sorular:
2663 Gün 5 Saat 16 dk. önce soruldu
Ceylan Ahıgül sordu
3232 Gün 19 Saat 27 dk. önce soruldu
ece çakır sordu
3263 Gün 10 Saat 8 dk. önce soruldu
Erhan Yiğit sordu
3273 Gün 7 Saat 50 dk. önce soruldu
cansu sordu
3277 Gün 3 Saat 9 dk. önce soruldu
mustafa 224 sordu
3285 Gün 2 Saat 15 dk. önce soruldu
emre sordu
3288 Gün 4 Saat 0 dk. önce soruldu
berkay sordu
3291 Gün 22 Saat 18 dk. önce soruldu
ali sordu
3294 Gün 5 Saat 59 dk. önce soruldu
canan sordu
3294 Gün 12 Saat 29 dk. önce soruldu
Şükrü Kum sordu
3298 Gün 22 Saat 11 dk. önce soruldu
Meltem Akar sordu
3306 Gün 5 Saat 24 dk. önce soruldu
Ali Kurtulmuş sordu
3311 Gün 2 Saat 5 dk. önce soruldu
hakan sordu
3315 Gün 2 Saat 41 dk. önce soruldu
arda sordu
3317 Gün 0 Saat 3 dk. önce soruldu
Kerem sordu