Çikolatanın erime noktası
Çikolatanın erime noktası hakkında bilgi alabilir miyim?
Fahri Menteş
Food
Food-Info> Sorular ve Cevaplar > Gıda ürünleri> Çikolata Çikolata üreticileri belirli sıcaklık aralarındaki çikolatanın erime noktası ve katı yağ içeriği.
Çikolatanın Donma Noktası Erime Noktası Kaynama
Çikolatanın donma noktası erime noktası kaynama noktası Çikolata sıcakta erir soğukta donar aşırı sıcakta ise kaynar yani başka bişi bilmiom.
Çikolatanın Reolojik Ve Tekstürel Kalitesini
Bu çikolatanın erime noktasını yükseltmiş ve kristallerin bütün poliformik formları katılaşmayla beraber oluşmuştur.Basınç kaldırıldığında ise düşük polimorfik.
Gıda Mühendisi Çikolata Hammadde Ve Özellikleri
2 Yağın miktarı, erime noktası ve sertliği gibi özellikleri kakaonun çeşidine ve Bu değişiklikler çikolatanın lezzetinin gelişmesine ve tohumların.
Çikolatada Bileşen Etkileşimleri Ve Kaliteye Etkileri
Çikolatada bileşen etkileşimleri, üretimde uygulanan işlemler, çikolata kalitesi Bu kristal yapılardan en yüksek erime noktasına sahip ve stabilitesi en yüksek.
Sanset Gıda
Çikolatanın tarihi 19. yüzyılda başlar, fakat öyküsü daha eskidir. İspanyol kaşifler Kristof Ana Sayfa - Çikolata Dünyası - Çikolata Hakkında Merak Ettikleriniz.
Kakao Yağı
Çikolatanın kakao yağının bir kısmının, kakao yağı eşdeğerleri ile yer değiştirilmesi,. 2 / 7 Yaygın olan katı kakao yağının erime noktası ortalama 34– 38°C dir.
Çikolata Kursu Seçmeden Önce! » Cikolatakursu.org
Gerçek çikolatanın erime sıcaklığı 30 derecenin altındadır ve vücut ısısıyla erir. Bu nedenle elinizde hemen erimeyen, ağza atınca damağınızda kayıp gitmeyen .
Science Of Chocolate
MELTING POINT. When the chocolate begins to get warm, it will soften and then it will melt and become liquid. The softening point of chocolate is about 85F and.
How To Melt Chocolate
Always melt chocolate slowly, at a low temperature. The melting point of chocolate is between 86° F. 30° C and 90° F. 32° C, lower than body temperature.
Cevap Gönder:
Bu Soruya Gelen Cevaplar:
Serpil DemirciÇikolata ve içindeki maddelerin tipi, son ürünün ısıya direncini ve erimesini etkiler. Çikolatanın erimesi ağız hissi ve tat için önemlidir. Çikolatada yağ elementleri sürekli fazı oluşturmaktadır ve bunun içine diğer bütün bileşenler girer. Bu nedenle, kullanılan yağın erime özelikleri tropik iklimlerde çikolatanın stabilitesi üstüne son derece etkilidir. Çikolata üreticileri belirli sıcaklık aralarındaki çikolatanın erime noktası ve katı yağ içeriği hakkında bilgi sağlamaları gerekmektedir.
Erime noktası
Ürünü ağızda erimesini sağlamak için, erime noktası 36˚C veya az daha fazlası olmalıdır. Eğer erime noktası çok yüksek ise ağızda mumsu ve tamamen erimeyen bir yapı oluşur. Eğer erime noktası çok düşük ise ürün yaz aylarında veya sıcak iklimlerde depolama esnasında stabilitesini koruyamayacaktır. Yağlar belirli bir sıcaklık aralığı üzerinde erir ve bu nedenle erime noktasının altındaki herhangi bir sıcaklıkta yağ kısmen katı formda ve kısmen de sıvı formdadır.
Kristalizasyon
Kakao yağı polimorf ve 6 kristal formdan fazla forma sahiptir, ve sadece V formu veya beta formu ısı direnci ve erime özellikleriyle ilgilidir. Şekerlemenin üretimi sırasında sadece dayanıklı beta kristallerinin oluşmasını sağlamak için çikolata kitlesinin katılaştırmadan önce sertleştirilmesi gerekmektedir. Doğru sertleştirme işlemi dayanıklı bir raf ömrünün oluşmasını sağlar.
Süt yağı
Sütlü çikolata yapımında ürüne süt yağı ilavesi ürünün yumuşamasına ve ısıya daha az dirençli olmasına neden olur. Süt yağının, kakao yağına göre farklı bir kristal formu vardır ve uyuşmazlık meydana getirerek ürünün stabilitesinin kaybolmasına neden olur. Kakao yağının yağ elementi tamamen veya kısmen bitkisel katı yağlarla yer değiştirilerek ısıya direnci artırılabilir.
Kakao yağı eşdeğerleri
Çikolatanın kakao yağının bir kısmının, kakao yağı eşdeğerleri (CBEs) ile yer değiştirilmesi çikolatanın ısıl stabilitesini artırır. Sıcak iklimlere sahip ülkelerde CBEs'in ilavesi ile çikolatanın raf ömrü önemli bir düzeyde artırılmaktadır. CBEs palm ve shea yağların türetilen bitkisel yağlardır ve kimyasal ve fiziksel olarak kakao yağına çok benzerdirler. CBEs kakao yağından ısıl direnç özelliği açısından daha üstün olarak yapılabilir.
Kakao yağı ikameleri
Kakao yağının büyük kısmının, kakao yağı ikameleri (CBRs) ile yer değiştirmesi ısıya direnci artırır. CBRs, soya yağı, pamuk tohumu yağı ve hindistancevizi yağlarından türetilmektedirler. Kakao yağından çok farklı bir kompozisyona sahiptirler. CBRs'in kakao yağından daha yüksek bir erime noktasına sahip olmaları ısıya direnç özelliklerini de artırmaktadır. CBRs içeren ürünler her zaman çikolata olarak adlandırılamazlar.
Kakao yağının ve CBEs'lerin stabilitesini artırmak için serleştirme ve soğutma işlemleri de oldukça önemlidir ve bu nedenle de ısıl dirençleri artmaktadır.
Sertleştirme ve soğutma
Sertleştirme, çikolatanın gerekli raf ömrüne sahip olmasını sağlamak için gereklidir. Sertleştirmenin sürekli bir işlem olması vasıtasıyla çikolata soğutulur ve kakao yağı dayanıklı ve dayanıksız tohum kristalleri oluşur. Çikolatada sadece istenilen beta kristallerini korumak için, çikolata iki formu arasındaki erime noktasına ısıtılır, sütlü çikolata için 31-32 C derece ve yarı-tatlı çikolata için 32-33 C derecedir. Sütlü çikolata daha düşük sıcaklıklarda sertleştirilir çünkü süt yağı tohum kristallerinin oluşmasını durdurur. Sıcaklıklar, hammaddenin kalitesine ve içerisindeki maddelere bağlı olarak değişkenlik gösterir. Bu noktada birçok dayanıksız kristaller erir gider, fakat bazı tohum kristalleri hala kalabilir. Sertleştirmede süre de önemlidir, tohum kristallerinin gelişmesi ve olgunlaşması için bir süreye ihtiyaçları vardır. Çikolata doldurma ve kalıplama bölgesinde kullanılmadan önce biraz ‘kalma' süresine ihtiyaç duyar. Bu sürenin uzunluğu çikolatanın tavsiye edilen kullanımına bağlı olarak değişkenlik gösterir.
Sertleştirilmiş çikolata, tercih edilen dayanıklı kristalleri artırmak için yumuşak koşullarda soğutulmaya ihtiyaç duyar. Bu işlem için en uygun sıcaklık 13-15 C derecedir. Orta dereceli rüzgar hızı, kristalizasyon ısısını almak için soğutma tünelinde tavsiye edilir. Sıcaklık, oda sıcaklığına kadar aşamalı olarak, tüneline sonuna doğru artırılmalıdır.02 Temmuz 2015 - 12:07:54
Son Sorular:
2629 Gün 4 Saat 59 dk. önce soruldu
Ceylan Ahıgül sordu
3198 Gün 19 Saat 10 dk. önce soruldu
ece çakır sordu
3229 Gün 9 Saat 52 dk. önce soruldu
Erhan Yiğit sordu
3239 Gün 7 Saat 33 dk. önce soruldu
cansu sordu
3243 Gün 2 Saat 52 dk. önce soruldu
mustafa 224 sordu
3251 Gün 1 Saat 58 dk. önce soruldu
emre sordu
3254 Gün 3 Saat 43 dk. önce soruldu
berkay sordu
3257 Gün 22 Saat 1 dk. önce soruldu
ali sordu
3260 Gün 5 Saat 43 dk. önce soruldu
canan sordu
3260 Gün 12 Saat 12 dk. önce soruldu
Şükrü Kum sordu
3264 Gün 21 Saat 55 dk. önce soruldu
Meltem Akar sordu
3272 Gün 5 Saat 8 dk. önce soruldu
Ali Kurtulmuş sordu
3277 Gün 1 Saat 49 dk. önce soruldu
hakan sordu
3281 Gün 2 Saat 24 dk. önce soruldu
arda sordu
3282 Gün 23 Saat 46 dk. önce soruldu
Kerem sordu