Yeryüzünde sıcaklık dağılışını etkileyen en önemli faktördür. Güneş Bitki örtüsü , güneş ışınlarının bir kısmını emerek gündüz yerin fazla ısınmasını önler.
. olması iklimi nasıl etkiler? bitki örtüsünün yok olması ikl. 5 yıl önce. İklimler; sıcaklık, basınç - rüzgarlar ve nem - yağış özelliklerinin bir araya gelmesiyle belirir.
Güneş ışınlarının geliş açısı, Güneşlenme süresi, Yükselti, Nemlilik, Okyanus Akıntıları, Rüzgarlar, Kara ve Deniz Dağılışı, Bitki Örtüsünün.
Yeryüzündeki sıcaklığı etkileyen 9 faktör vardır. Bunlar Bitki Örtüsü Bitki örtüsü, günes isinlarinin bir kismini emerek gündüz yerin fazla isinmasini önler.
Hava sıcaklığı denizlerdeki su seviyesini nasıl etkiler? Bitki örtüsü, günes isinlarinin bir kismini emerek gündüz yerin fazla isinmasini önler.
Ormanlık ve çıplak alanlar da sıcaklık dağılışını etkiler. Bitki örtüsü güneş enerjisinin bir kısmını emerek yerin fazla ısınmasını önler. Gece ise.
İklimin Etkisi Yağışlı bölgelerde gür bitki toplulukları görülürken kurak. Doğal bitki örtüsü sıcaklık ve yağış rejiminin sonucudur. Yanıt A.
Yeryüzünde sıcaklık dağılışını etkileyen en önemli faktördür. Yükseldikçe sıcaklık azalmasına bağlı olarak bitki örtüsü geniş yapraklı orman.
gibi etmenlerin etkisiyle sıcaklık ve yağış bölgelere göre değişir.. Karakteristik bitki örtüsü zeytin, zakkum, mersin, kocayemiş, defne v.b. bitkilerden oluşan.
2- Yer Şekillerinin Etkisi:Yükselti, dağların uzanışı, bakı gibi faktörler iklimin sıcaklık ve yağış koşullarını belirlediklerinden bitki örtüsünün.
3090 Gün 16 Saat 51 dk. önce soruldu
3660 Gün 7 Saat 2 dk. önce soruldu
3690 Gün 21 Saat 44 dk. önce soruldu
3700 Gün 19 Saat 25 dk. önce soruldu
3704 Gün 14 Saat 44 dk. önce soruldu
3712 Gün 13 Saat 50 dk. önce soruldu
3715 Gün 15 Saat 35 dk. önce soruldu
3719 Gün 9 Saat 53 dk. önce soruldu
3721 Gün 17 Saat 35 dk. önce soruldu
3722 Gün 0 Saat 4 dk. önce soruldu
3726 Gün 9 Saat 47 dk. önce soruldu
3733 Gün 17 Saat 0 dk. önce soruldu
3738 Gün 13 Saat 41 dk. önce soruldu
3742 Gün 14 Saat 16 dk. önce soruldu
3744 Gün 11 Saat 38 dk. önce soruldu