Seferi olan kişi cemaate namaz kıldırabilir mi? Yolculukta Bir beldede evi olan kimse orada on beş günden az kalsa seferi olur mu? Anne babasının yaşadığı.
Sual: Ev bulunmayan bir adaya veya bir dağ başına yiyecek ve içecek götürüp kamp 15 günden fazla nereye giderse gitsin orada mukim olur. Eğer ben İzmir e 3 günden az kalmak için gidersem İzmir de seferi mi olurum yoksa mukim mi? Sual: Seferi olan kimse Cuma günü zuhr-i ahiri iki rekat mı dört rekat mı kılar?
Namazlar ve Namaz hakkında soru ve cevaplar Kategorisinden Bir beldede evi olan kimse orada on beş günden az kalsa seferi olur mu?
Birden çok yerde evi olan bir kimse, buralara gittiğinde seferi olur mu? Bir beldede evi olan kimse orada on beş günden az kalsa seferi olur.
1 - Behce Fetvalarından: Kişi, ikaamete niyet etmeksizin, bir beldede uzun bir müddet 6 - Soru: Bir kimse, kendi memleketinden başka bir yere göç etse ve orada 9 - Soru: Bir kimse, ikamet mahallinden vatan-ı aslisine gittiğinde seferi olur mu? 13 - Soru: Kestirme yoldan gidildiği takdirde, seferi mesafeden az olan bir.
8 Soru: Gelin olan kız 15 günden az bir zaman için baba memleketine girer mi? 15 günden az kalsa bile damat seferi olur mu hanımının Şöyle ki; Bir kimse içinde bulunduğu memleketinden ayrılıp, bir beldeye intikal ederse, eski vatan- ı aslîsi iptal olur ve taşındığı yer Çünkü yolcu oraya intikal etmiştir.
Sual: Seferde olan zengin, kurban bayram?n?n üçüncü günü vatan-? aslisinin içinden transit geçse kurban kesmesi vacib olur mu? 15 günden az kalmak üzere memleketine gidince orada seferi Yani bir kimse, Haymana da doğsa, vatan-ı aslisi Haymana olur.. Beş dakika bile kalsa seferi olmaz.
. yazları oraya gidiyor, 15 günden az kalmaya niyet ettiğinde orada seferî olur mu? hizmetler sebebiyle sürekli bir şekilde yerleşilmeyen beldeler on beş günden Bu yüzden insanın asıl vatanı olan yer, diğer ikamet ve sükna vatanları ile bozulmaz. Soru: Bir kimse, kendi memleketinden başka bir yere taşınsa ve orada.
1 – Behce Fetvalarından: Kişi, ikaamete niyet etmeksizin, bir beldede uzun bir müddet olacağı gibi, Mekke veya Medine de 15 günden az kalacaksa orada da seferi olur. Cevap: En az 90 km. uzaklıktaki bir yere giden kimse, seferi olur. Cevap: Vatan-ı sükna, yolculuk yapan bir kimsenin onbeş günden daha az bir.
Görüntü kirliliğinin yaşandığı bir dünyada DOST TV, insanı tüm duyularıyla Bir beldede evi olan kimse orada on beş günden az kalsa seferi olur mu?
3046 Gün 21 Saat 39 dk. önce soruldu
3616 Gün 11 Saat 50 dk. önce soruldu
3647 Gün 2 Saat 32 dk. önce soruldu
3657 Gün 0 Saat 13 dk. önce soruldu
3660 Gün 19 Saat 32 dk. önce soruldu
3668 Gün 18 Saat 38 dk. önce soruldu
3671 Gün 20 Saat 24 dk. önce soruldu
3675 Gün 14 Saat 42 dk. önce soruldu
3677 Gün 22 Saat 23 dk. önce soruldu
3678 Gün 4 Saat 53 dk. önce soruldu
3682 Gün 14 Saat 35 dk. önce soruldu
3689 Gün 21 Saat 48 dk. önce soruldu
3694 Gün 18 Saat 29 dk. önce soruldu
3698 Gün 19 Saat 5 dk. önce soruldu
3700 Gün 16 Saat 26 dk. önce soruldu