Cumartesi21.09.2024

Tarihi Selimi Camii

Tarihi Selimi Camii haberleri ilk sayfa

Arama Sonuçları

Tarihi Selimi Camii

Edirne Valiliği organizasyonunda, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, İl Müftülüğü ve Şehit Aileleri Derneği nin katkılarıyla, 18 Mart.

Selimiye Camii

Atla: kullan, ara. Başlığın diğer anlamları için Selimiye Camii Lefkoşa sayfasına bakınız. Selimiye Cami ve Külliyesi. UNESCO İnşaat başlangıç tarihi, 1568.

Tarihi Selimi Camii

Selimiye Camii Mimar Sinan ın 80 yaşında yaptığı ve ustalık eserim dediği anıtsal yapı Osmanlı-Türk sanatının ve dünya Mimarlık tarihinin baş yapıtlarındandır.

Selimiye Camii

Selimiye de ikisinde camiye bitişik olanlarında 3 ayrı yoldan 3 şerefesine çıkılan. Edirne de Selimiye, Türkler için ben on tarihi kubbedenbiri değildir.

Selimiye Camii Tanıtımı

Mimar Sinan ın 80 yaşında yarattığı ve ustalık eserim diye nitelediği yapıt olan Selimiye Camii, Osmanlı-Türk mimarlık tarihinin olduğu kadar, dünya mimarlık.

Selımıye Camıı`nin Tarihçesi

Selimiye Camii Edirne II. Selim in emri üzerine Mimar Sinan tarafından Kıbrıs ın fethiyle elde edilen ganimetlerle eski sarayın baltacılar koğuşunun bulunduğu.

Edirne Selimiye Camii Akustik Özelligi Ve Tarihi.

Mimarlık tarihinde en geniş mekana kurulmuş yapı olarak nitelenen Selimiye Camisi, yerden yüksekliği 43.28 m. olan, 31.30m. çapındaki kubbesiyle ilgi çeker.

Selimiye Camii

Edirne Selimiye Camii ve Külliyesi Edirne. UNESCO Dünya Miras Listesine Alınma Tarihi: 2011. Yeri: Marmara Bölgesi, Edirne Boylam: 26˚34 Doğu

Edirne Selimiye Camii Ve Külliyesi

Selimiye Camii II. Selim in Mimar Sinan a yaptırdığı, Osmanlı sanatının ve dünya mimarlık tarihinin baş yapıtlarındandır. Mimar Sinan 80 yaşında yaptığı bu.

Selimiye Camii

Istanbul - 2010

Güneş Tutulması ve Tarihi Edirne Selimi Camii

KÜLTÜR-SANAT

3472 Gün 11 Saat 45 dk. önce yayınlandı

1