Cuma20.09.2024

Moğolca

Moğolca haberleri ilk sayfa

Arama Sonuçları

Moğolca

Moğolcanın en eski metni Yesünke Taşı dır. MS 1225 yılında Uygur yazısıyla yazılmıştır. Onon-Neçinsk Nehri yakınında granit bir taş üzerine yazılan bu yazı beş.

Türkçe Ve Moğolcadaki Ortak Sözcükler

Türkçe ve Moğolca Altay dil ailesine ait olup birbirlerine çok yakındırlar. Bu iki dilin birkaç bin yıl önce birbirinden kopmuş ve ayrı bir gelişim yaşamış oldukları.

Moğolca

altay dil ailesinden, eklemeli bir dil. moğolistan ve çin in kuzeyinde konuşulmaktadır. moğolca ile ilginç bir nokta üçüncü kişiler için özel bir sözcüğün .

Moğolca

moğolca, türkçe yle aynı dil grubu içersinde, altay kolunda birlikte yer alır. moğolca benzeri:

Moğolca

Moğolca ve Türkçe Ural-Altay Dil Ailesinin Altay Kolunda yakın akraba iki dildir. Bu kolda Mançu-Tunguz, Kore ve Japon dilleri de Moğolca ve Türkçe ile.

Moğolca Ve Türkçede Yaşayan Benzer Sözler

Tarihte Türk ve Moğol boyları arasındaki karıĢmalar ve karĢılıklı iliĢkiler, bu iki Doğu Türkistan Kırgız Türkçesinde yer alan Türkçe ve Moğolca ortak.

Tam Metin Pdf

Tarihî gelişmesi bakımından Moğolca, Türkçe kadar işlenmemiş ve do- layısiyle mesinden sonra, istila ettikleri ülkelere askerî gücün yanında Moğol dili ve.

Eski Ye Orta Türkçede Moğolca Kelimeler Ye Moğolca

Moğolca Moğolistan resmi dili. MOĞOLCA türkçe ingilizcesi. 1. n. Mongolian,. MOĞOLCA türkçe almancası. 1. n. Mongolisch. Moğolca hakkında bilgiler.

Moğolca Anlamı Ve Hakkında Bilgi

Moğolca dünyada 5,7 milyon kişi tarafından konuşulan bir dil. Moğolistan, Çin in özerk bir bölgesi olan İç Moğolistan ve az biraz Rusya da.

Ulan Bator Seyr

Türkçe - Moğolca Glosbeda bedava, çevrimiçi sözlük. Söz öbeklerine {2} ve {3} hazır çeviri hafızasına göz at.

Türkçe

Moğolca, bugün ağırlıklı olarak Moğolistan, Çin ve Rusya da konuşulan ve Altay 8 milyon arası göstermişlerdir.1 Günümüz standart Moğol dili, Halha.

Moğol Lehçeleri Ve Bu Alanla İlgili

15 yıllık Moğolca Tercüme Deneyimi ve Profesyonel Moğolca Tercümanlardan Oluşan Kadromuzla Noter Yeminli Moğolca Çeviri Hizmetleri. Yurtdışından gelen .

Moğolca İle Türkçe İlişkileri

2014 den bu yana üye; Bugün; Offline. Naranzul S. Moğolca Öğretmenliği. Fatih, İstanbul; Moğolca; Bahçelievler, Beşiktaş, Fatih, Kadıköy, Kemerburgaz, Sarıyer.

Altay Dil Grubu; Türkçe Moğolca Tunguzca Japonca Ve Korece

Moğolca kökenli sözcükler Türkçe kategorisindeki sayfalar. Toplam 21 taneden, aşağıdaki 21 sayfalar bu kategoridedir.

Kategorimoğolca Kökenli Sözcükler Türkçe

Türkçe, Korece, Moğolca ve Mançu-Tunguzcanın Karşılaştırmalı Ses ve Biçim Bilgisi - Han-Woo Choi - ( indirimli : Kitap.

Türkçe Korece Moğolca Ve Mançu

moğolca: ural-altay dil grubunun altay koluna mensup eklemeli bir dil. günümüzde etkin olarak çin in kuzeydoğusu ve moğolistan da konuşulur ve bu ülk.

Moğolca

Moğolca konusunda baya işinize yarayacak bir eser. Dilbilgisi de arıyorum ama bulamıyorum. Bu yoruma katılıyor musunuz? Evet 1 Hayır 0 Yanıtla. AzerRail.

Moğolca

Dr. Tuncer Gülensoy un Moğolca ve Türkçe de Yaşayan Benzer Sözler Üzerine başlıklı bir makalesi vardı. Moğolca nın Türkiye deki çok.

Devlet Otoritesinin Moğolca'sı

Moğolca, Moğolistan ve civardaki bazı özerk bölgelerde resmî olan Asya dilidir. Asya kıtasında konuşulan Ural-Altay dil ailesinden bir dildir 6 milyon kişi.

Mogolca Tercume

içinde yemek fiilinin bulunduğu Türki ve Moğolca ifadeler ele alınmış, yemek fiilli ifadelerdeki yemek fiilinin mecazi anlamları tahlil edilmiştir. Değişik dillerin.

Moğolca Ve Türki Dillerde 'yemek' Fiilli İfadeler

MOĞOLCA ESERLERİ. Eserleri Sırala. Eserleri Sırala Tüm EserlerMoğolca EserleriYabancı Dilde Eserleri. 4. Eserler. mogolca 3. 0.

Moğolca Eserleri

Çok desteklenen tezlerden birisi Türkçe nin Moğol dilleriyle yakından ilişkisi olduğudur. İki dildeki sözcüklerin ve gramerin birbirine yakınlığı bu iki dilin A.

01 Mircan Kaya Hödööd Bozkırda Moğolca 28.10.2014 Kanaviçe

Anemone

Bab-ı Âlem Uluslararası Öğrenci Derneği 2. Uluslararası Şiir Gecesi

KÜLTÜR-SANAT

3473 Gün 15 Saat 13 dk. önce yayınlandı

1