Cumartesi02.11.2024
HABERLER - EKONOMİ - TÜRKİYE - İSTANBUL
07 Ekim 2015 - 07:27:26

Türkiye'de açlık ve yoksulluk sınırı ne kadar?

Memur-Sen tarafından her ay düzenli olarak yapılan "açlık-yoksulluk" araştırmasına göre, Türkiye'deki 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı bin 419 lira 29 kuruş, yoksulluk sınırı ise 3 bin 870 lira 504 kuruş olarak belirlendi.
Türkiye'de açlık ve yoksulluk sınırı ne kadar? 0 Memur-Sen tarafından her ay düzenli olarak yapılan "açlık-yoksulluk" araştırmasına göre, Türkiye'deki 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı bin 419 lira 29 kuruş, yoksulluk sınırı ise 3 bin 870 lira 504 kuruş olarak belirlendi.
Memur-Sen Konfederasyonu tarafından her ay düzenli olarak yapılan açlık-yoksulluk araştırmasına göre Eylül ayında Türkiye'deki 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı bin 419 lira 29 kuruş, yoksulluk sınırı ise 3 bin 870 lira 504 kuruş olarak tespit edildi. Yapılan araştırmaya göre madde fiyatlarında düşüş yaşanmazken; aydınlanma madde fiyatının Ağustos ayı ile aynı olduğu gözlendi.
Ağustos ayına göre Eylül ayında gıda maddesi fiyatlarında ortalama yüzde 1,41'lik bir artış oldu. Eylül'de göze çarpan en büyük artış ise yüzde 48,53 artışla karpuz, yüzde 22,01 artışla patlıcan, yüzde 20,43 artışla sivri biber fiyatlarında yaşandı.

GİYİM FİYATLARINDA YÜZDE 1,22'LİK BİR ARTIŞ
Eylül ayında Ağustos ayına göre giyim fiyatlarında ise ortalama yüzde 1,22'lik bir artış gözlendi. Giyim madde fiyatlarında Ağustos ayına göre en göze çarpan değişimlerin yüzde 7,4 artışla erkek spor ayakkabısı, yüzde 7,24 artışla kadın spor ayakkabısı, yüzde 5,87 artışla erkek eşofmanı, yüzde 5,79 artışla erkek sweatshirt ücretleri olurken; en çok göze çarpan düşüşler yüzde 4,88 azalışla erkek tişörtü, yüzde 4,63 azalışla çocuk tişörtü, yüzde 3,07 azalışla kadın tişörtü ürünlerinin fiyatında yaşandı.
Eylül ayında Ağustos ayına göre ısınma madde fiyatlarında ortalama yüzde 0,85'lik bir artış gözlendi.
Eylül ayında Ağustos ayına göre aydınlanma madde fiyatında herhangi bir değişiklik gözlemlenmezken; Eylül ayında Ağustos ayına göre barınma madde fiyatlarında ortalama yüzde 0,8'lik bir artış oldu.

HABERLEŞME, SAĞLIK VE ULAŞIM PAHALANDI
Eylül ayında Ağustos ayına göre sağlık madde fiyatlarında ortalama değişim yüzde 0,62'lik bir artış olarak gözlenirken, ulaşım madde fiyatlarında yüzde 0,77'lik bir artış olduğu belirlendi. Ulaşım madde fiyatlarında Ağustos ayına göre en göze çarpan değişimin yüzde 5,71 artışla uçak bileti ücreti, yüzde 3,65 artışla araba ile ilgili temizlik ve bakım ürünleri, yüzde 2,76 artışla mazot fiyatlarında olduğu gözlendi. Bununla birlikte ulaşım madde fiyatlarında yüzde 0,66 azalışla benzin, yüzde 0,45 azalışla araçların tamir ve bakımına ödenen ücretler(malzeme), yüzde 0,35 azalışla araçların tamir ve bakımına ödenen ücretler (işçilik) madde fiyatlarında düşüş olduğu tespit edildi.
Eylül ayında Ağustos ayına göre haberleşme madde fiyatlarında ise ortalama değişim yüzde 0,31'lik bir artış olarak yansıdı. Haberleşme madde fiyatlarında Ağustos ayına göre en göze çarpan değişimin yüzde 1,88 artışla telefon onarımı, yüzde 0,64 artışla telefon ekipmanları fiyatlarında olduğu gözlendi.
Kişisel temizlik ve bakım madde fiyatlarında yüzde 0,66'lık bir artış gözlendi. Kişisel temizlik ve bakım madde fiyatlarında Ağustos ayına göre en göze çarpan değişimin yüzde 4,35 artışla elektrikli saç bakım aletleri, yüzde 2,65 artışla parfümler, yüzde 1,72 artışla deodorant madde fiyatlarında olduğu tespit edildi.

EĞİTİM-KÜLTÜR FİYATLARINDA ARTIŞ YAŞANDI
Eğitim-kültür madde fiyatlarında yüzde 0,78'lik bir artış oldu. Eğitim-kültür madde fiyatlarında Ağustos ayına göre değişimin yüzde 7,15 artışla hacca gidiş ücreti, yüzde 5,49 artışla edebi kitaplar, yüzde 3,65 artışla futbol topu, yüzde 3,56 artışla yazım ve çizim kitapları madde fiyatlarında olduğu gözlendi. Bununla birlikte eğitim-kültür madde fiyatlarında yüzde 13,92 azalışla yurt içi bir hafta ve daha fazla süreli turlar, yüzde 2,47 azalışla oyun konsolu, yüzde 2,12 azalışla tablet madde fiyatlarında düşüş olduğu tespit edildi.
Çevre ve su madde fiyatlarında yüzde 0,68'lik bir artış yaşandı. Çevre ve su madde fiyatlarında Ağustos ayına göre en göze çarpan değişimin yüzde 1,31 artışla pencere (pvc) madde fiyatında olduğu gözlendi.
(İHA)

Yorum Yaz:



Aramalar:

cıva içerikli lambalar, Caner Gülcan, osmancık oku, numan kurtulmuş ünyenin neresinden, toros ön karlık, bölgesel zayıflama için kil lapası, işsizlik oranı formülü, suruç göleç ilkokulu, ertem eğilmez anıları, ankara emniyet müdürlüğü santral, android hile programları, banka kartları çeşitleri, denizli devlet hastanesi doktor çalışma, gürcüce iyi geceler, akıllı telefon üreten ülkeler, kösem sultan özet, suşehri nüfusu,