Cuma27.02.2026
HABERLER - SPOR - TÜRKİYE - EDİRNE
24 Temmuz 2015 - 08:02:57

Tarihi Kırkpınar Güreşleri başladı

Olimpiyatlardan sonra dünyanın en eski spor organizasyonu olan Tarihi Kırkpınar Güreşlerinde pehlivanlar er meydanına çıktı.
Tarihi Kırkpınar Güreşleri başladı 0 Olimpiyatlardan sonra dünyanın en eski spor organizasyonu olan Tarihi Kırkpınar Güreşlerinde pehlivanlar er meydanına çıktı.
Edirne Sarayiçi Er Meydanı'nda düzenlenen 654. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri, sabah saat 09.00'da Minik-1, Minik-2, Teşvik-1, Teşvik-2, Tozkoparan, Ayak Boy kategorilerinde başladı. Bu kategorilerdeki yüzlerce pehlivan sahada yağlanarak, 50 yılı aşkın süredir tarihi Kırkpınar Er Meydanı'nda cazgırlık yapan başcazgır Şükrü Kayabaş'ın manileriyle peşrev çekti.
Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne bu yıl rekor düzeyde güreşçi kayıt yaptırdı. Minik pehlivanların müsabakaları çok çekişmeli geçerken, günler öncesinden Kırkpınar'a hazırlanan güreşçiler rakiplerini kısa sürede tuş ederek dinlenmek üzere soyunma odalarının yolunu tuttu.

CUMHURİYET TARİHİ REKORU KIRILDI
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 2015 Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde bu yıl Cumhuriyet tarihinde bir ilk yaşandığını belirterek, bin 923 pehlivanın kayıt yaptırdığını söyledi.
(İHA)

HABERİN DİĞER RESİMLERİ

Tarihi Kırkpınar Güreşleri başladı Tarihi Kırkpınar Güreşleri başladı Tarihi Kırkpınar Güreşleri başladı Tarihi Kırkpınar Güreşleri başladı

Yorum Yaz:



Aramalar:

İdil Kültür Merkezi, Devrekani, suriyeli mültecilere üniversite yolu, kuluçka sorunları, çed raporu ne kadar sürede alınır, kurşunlu dernekler birliği, kandan alkol ölçümü, anka yayınları, dolapdere gedizler telefon, selda alkor sarkilari, müjdat gezen dizileri, hamur lisesi, mersin şeker, ismail tok hatmi şerif, çevre ve şehircilik bakanı güllüce, ferhan şensoy aykırı sorular, farsça leyla,