Türkiye'nin sayılı barınakları arasında yer alan 18 bin metrekare üzerine kurulu Kahramanmaraş Geçici Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi birçok hayvana ev sahipliği yapıyor.
0
Türkiye'nin sayılı barınakları arasında yer alan 18 bin metrekare üzerine kurulu Kahramanmaraş Geçici Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi birçok hayvana ev sahipliği yapıyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan ve Martı Derneği'nin yanı sıra vatandaşların da destek verdiği rehabilitasyon merkezinde, iki veteriner hekim, bir veteriner sağlık teknikeri, üç hayvan bakıcısı ve iki özel güvenlik personeliyle Kahramanmaraş'ta başıboş sahipsiz sokak hayvanlarına hizmet veriliyor.
İçerisinde yemek hazırlama bölümü, karantina köpek evi, köpek geçici bakım evi, köpek gezinti alanları, köpek kulübe alanları, karantina kedi evi gibi alanlardan oluşan merkez, sokak hayvanlarını özel araçla tek tek topluyor.
Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Mustafa Cıngılı, hasta halde getirilmiş hayvanlara ilk fiziki muayenesini yaptıktan sonra barınaklara alındığı belirterek, "Şu anda getirilen hasta hayvanları biz teslim aldık. Bunların içerisinde uyuz olan, rahatsız olan, hasta olan hayvanlara gerekli tedavisini yapıyoruz. Bunlara kulak küpesi, çip kayıtları yapıldıktan sonra deftere işleniyor. Sahipsiz hayvanların her türlü rehabilitasyonu yapılmakta. Trafik kazası sonucu yaralanan her türlü hayvan, burada sadece kedi ve köpekler değil aynı zamanda kanatlı hayvanlar, sahipsiz hayvanlar; at, tüm sahipsiz hayvanlara burada hizmet verilmekte. Burası Kahramanmaraş'ımız için gerçekten güzel bir tesis" dedi.
Sokak kedilerini ve Rehabilitasyon Merkezi içerisinde oluşturulan kedi evlerinin yaşam alanlarını anlatan Martı Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Mehtap Sağşen ise, "Maraş bakım evi Türkiye'nin sayılı bakım evlerinden ve ormanın içerisinde konuşlanmış bir yer. Orman içinde konuşlandığı için de hayvanlar açısından çok sağlıklı bir ortam. Bütün bakım evlerinin böyle olması gerektiğini düşünüyoruz. Doğal yaşam alanları mevcut kulübeler içerisinde. Kedilerimiz dışarıda özgür. Kedilerin dışarıda olması da çok muntazam bir durum. Biz dernek olarak Kahramanmaraş ve tüm Türkiye'ye sesleniyoruz. Bakım evlerine gidiniz, bakım evlerinden sahipsiz hayvan sahipleniniz. Asla hayvan satış noktalarından almayınız. Çünkü onların sizlere ihtiyaçları var. Var olmak haktır diyoruz" diye konuştu.
(İHA)