Pazar24.08.2025
HABERLER - GENEL - TÜRKİYE - İSTANBUL
14 Temmuz 2015 - 23:09:25

Selahattin Demirtaş'tan PKK'ya silah bırakma çağrısı

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş PKK'ya silah bırakma çağrısı yaparak, ''Buradan çağrı yapıyorum. PKK, kesinlikle Türkiye'ye karşı silah bırakmalıdır. Bunu inanarak yürekten söylüyorum. Bu savaş bitmelidir'' dedi.
Selahattin Demirtaş'tan PKK'ya silah bırakma çağrısı 0 HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş PKK'ya silah bırakma çağrısı yaparak, ''Buradan çağrı yapıyorum. PKK, kesinlikle Türkiye'ye karşı silah bırakmalıdır. Bunu inanarak yürekten söylüyorum. Bu savaş bitmelidir'' dedi.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, katıldığı bir televizyon programında soruları yanıtladı. Demirtaş programda PKK'ya silah bırakma çağrısı yaptı.

''BUNUN BİR CİDDİYETİ YOK''
''Bizim çağrımıza iş kalmış olsa, iş bu kadar basit olsa sabah kalkalım akşama kadar çağrıyı yapalım'' diyen Selahattin Demirtaş konuşmasında, ''Bunun bir ciddiyeti yok. Çağrıyla olacak iş değil. Çağrı nedir biliyor musunuz ? Partilerin yaptığı çağrılar. Vicdan rahatlatmadır. Toplumu kandırmadır başka bir şey değil. Sizin aracılığınızla ben çağrı yapayım. Ben bir siyasi partinin eş genel başkanıyım. Seçimle iş başına gelmiş bir milletvekiliyim'' ifadelerini kullandı.

''PKK, TÜRKİYE'YE KARŞI SİLAH BIRAKMALIDIR''
Demirtaş PKK'ya silah bırakma çağrısında bulunarak, ''Buradan çağrı yapıyorum. PKK, kesinlikle Türkiye'ye karşı silah bırakmalıdır. Bunu inanarak yürekten söylüyorum. Bu savaş bitmelidir. Bu çağrıyı buradan yürekten de tekrarlıyorum öyle laf olsun diye değil. Keşke gerçekliği olsa ve bir an önce 'Selahattin Demirtaş bize bu çağrıyı yaptı, yarın toplanalım, değerlendirelim, bırakalım' deseler. Fakat toplumu aldatmanın bir anlamı yok. Demirtaş bu çağrıyı yaptı diye, yarın sabah KCK yetkilileri Kandil'de toplantı yapıp hemen silahları bırakmayı tartışmayacaklardır. Kim yaparsa tartışacaktır ? Abdullah Öcalan. O da hangi koşullarda yapabileceğini anlattı. Dolmabahçe mutabakatı bunun içindi. Şimdi KCK son açıklamasında bunu ifade ediyor'' şeklinde konuştu.
(İHA)

Yorum Yaz:



Aramalar:

Suudi Arabistan Prensi, Bursa Büyükşehir Belediyesi, resul dindar bu hasret, kola jilet atma programı, ağrı devlet hastanesi endokrinoloji, diyadin yaşarlar market, turşu püf noktaları, cinsel istismar yasa tasarısı, melihat gülses vücud ikliminin sultanı sensin, haluk koç ve hakan şükür, şam son dakika, tren alsancak, no sobran los motivos, premier lig topçu kafalar, karaman cumhuriyet başsavcılığı iletişim, serdar ortaç özellikleri, suada parti,