Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesinde (NASA) görevli bilim adamları, Kızıl Gezegen'le ilgili yeni bulgular paylaştı.
0
Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesinde (NASA) görevli bilim adamları, Kızıl Gezegen'le ilgili yeni bulgular paylaştı.
Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi'nde (NASA) görevli bilim adamları, bir zamanlar su içerdiğini düşündükleri ılık Mars yüzeyinin güneş fırtınaları ve atmosferindeki gaz kaybı nedeniyle "soğuk ve kurak" bir yere dönüşmüş olabileceğine dair bilgiye ulaştıklarını açıkladı. Bilim adamları, bulgular çerçevesinde, Kızıl Gezegen'in atmosferinin güneş fırtınaları sırasında ciddi oranda aşındığını ve gaz kaybettiğini bildirdi.
Kurumun uzay aracı sayesinde ulaşılan bilgilere göre, Mars atmosferindeki gaz, güneş fırtınaları nedeniyle saniyede 100 gram azalıyor ve uzun zaman içinde bu oran giderek büyüdüğü için ciddi miktarlara ulaşıyor.
NASA'nın daha önceki araştırmalarında Mars'ın bazı bölgelerinde bolca su bulunduğuna dair, nehir yatakları ya da sadece su bulunduğunda oluşabilen mineral tortuları gibi işaretler elde edilmişti. Bilim adamları, bu bulgular ışığında gezegenin atmosferinin daha yoğun olduğunu, Mars yüzeyinde milyarlarca yıl önce ırmaklar, göller, hatta okyanuslar bulunmuş olabileceğini açıklamıştı.
(İHA)