Cumartesi17.01.2026
HABERLER - DÜNYA - KOSOVA - PRİŞTİNE
22 Nisan 2015 - 07:42:38

Kosova AB üyesi olacak mı?

İki günlük Kosova ziyaretine başlayan Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev, ülkesinin Kosova'yı AB yolunda desteklemeyi sürdüreceğini belirtti.
Kosova AB üyesi olacak mı? 0 İki günlük Kosova ziyaretine başlayan Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev, ülkesinin Kosova'yı AB yolunda desteklemeyi sürdüreceğini belirtti.
Plevneliev, Priştine'de "İbrahim Rugova" meydanında Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga tarafından karşılandı ardından da iki ülke milli marşları çalındı. Şeref kıtasını selamlayan iki cumhurbaşkanı ardından baş başa görüştü. Heyetler arası görüşmelerin ardından Kosova ile Bulgaristan Cumhurbaşkanları ortak basın toplantısı düzenledi.
Kosova'yı ziyaret eden ilk cumhurbaşkanı sıfatını taşıyan Rosen Plevneliev, Kosova'yı ziyaret eden Bulgaristan'ın ilk cumhurbaşkanı olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. İki ülke arasındaki ilişkilerin başarıyla geliştiğini değerlendiren Plevneliev, Bulgaristan'ın Kosova'yı geleceği parlak olan ticari bir ortak olarak gördüğünü ve gelecek aylar zarfında iki ülke arasında yatırımların korunmasını öngören anlaşmanın imzalanacağını kaydetti. Plevneliev, "Bulgaristan'ın en büyük şirketleri, Kosova'ya yatırım yapmakta hazırlar. Yasal altyapının oluşturulmasının ardından Bulgaristan Kosova'da tarım, turizm, altyapı gibi alanlarda istihdamı artıracak şekilde yatırım yapmayı planlıyor. Balkanlar önemli potansiyele sahip. Çağdaş altyapının tesisi için ortak hareket edebiliriz. Balkan ülkeleri aralarında mutlaka işbirliği yapmalılar" ifadesini kullandı.
Avrupa Projesi'nin, Batı Balkan ülkelerinin Avrupa Birliği'ne kabul edilmesi ile sona ereceğini kaydeden Plevneliev, ülkesinin Kosova'yı AB yolunda desteklemeyi sürdüreceğini belirtti. Bulgaristan Cumhurbaşkanı bir soru üzerine yasa dışı yollarla göç sorunun yalnızca AB nezdinde çözülebileceğini, Avrupa ülkelerine yapılan ve giderek artan göçün ülkelerin tek başına çözebileceği bir sorun olmadığını söyledi.
Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga da, Kosova vatandaşlarına uygulanan vizelerin kaldırılması için Bulgaristan'da yardım istediğini belirterek, Bulgaristan'ın, Kosova'nın AB yolunda verdiği desteği, vize muafiyeti konusunda da vereceğine emin olduğunu kaydetti.
Kosova Meclis Başkanı ile de görüşen Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev, ziyareti kapsamında Kosova'da görev yapan Bulgar askerleri ile de bir araya gelecek.
(İHA)

HABERİN DİĞER RESİMLERİ

Kosova AB üyesi olacak mı? Kosova AB üyesi olacak mı?

Yorum Yaz:



Aramalar:

İkiz Festivali, Bolu Dağı Polisevi, osmaniye üniversitesi taban puanları, ziraat mühendisi hangi ekonomik faaliyete girer, belçika zerrin sarı, masaüstü bilgisayar uzaktan bağlanma, konya güneysınır jandarma karakolu, emniyet genel müdürlüğü istatistikleri, yangın tüpü renkleri, yemek borusu daralması, niyazi erdoğan adres, numan kurtulmuş cemaat, kapalıçarşı nedir, vodafone şimdi ara, seyhan kültür merkezi kursları, altın madalya malzemesi, akhisar belediyespor çaykur rizespor,