Pazartesi20.10.2025
HABERLER - ASAYİŞ - TÜRKİYE - İSTANBUL
30 Nisan 2015 - 23:16:17

Hakim Metin Özçelik tutuklandı

"Paralel yapı" soruşturmasında mahkemeye sevk edilen Hakim Metin Özçelik tutuklandı. Hakim Mustafa Başer için ise henüz bir karar verilmediği öğrenildi.
Hakim Metin Özçelik tutuklandı 0 "Paralel yapı" soruşturmasında mahkemeye sevk edilen Hakim Metin Özçelik tutuklandı. Hakim Mustafa Başer için ise henüz bir karar verilmediği öğrenildi.
Paralel yapı soruşturmasında geçtiğimiz hafta sonu İstanbul 29. ve 32. Asliye Ceza Mahkemesi hakimleri yetkili olmadıkları halde yaklaşık 70 kişi hakkında tahliye kararı vermişti. 'Yok hükmündeki' tahliye kararları işleme konulmamıştı. Kararların ardından HSYK iki hakimi açığa alarak haklarınsa soruşturma izni vermişti.
İki hakim hakkında incelemelerde bulunan HSYK müfettişleri, bugün Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurarak, 2 hakim hakkında "örgüt üyeliği" suçundan tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilmeleri yönünde karar verilmesini istedi. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı da, HSYK müfettişlerinin talebini kabul ederek dosya üzerinden iki hakimi de tutuklanma talebi ile Bakırköy Nöbetçi 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk etti.
Kararın ardından adliyeye gelerek teslim olan hakimlerden Metin Özçelik çıkarıldığı Nöbetçi 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nce tutuklandı.
Tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk edilen Hakim Mustafa Başer'in ise şu sıralar adliyeye doğru geldiği ifade edildi. Hakim Başer, hakkında şuana kadar herhangi bir tutuklama kararının verilmediği öğrenildi.
(İHA)

Yorum Yaz:



Aramalar:

MILWAUKEE, Çankaya Köşkü, melet fargo, lokum olsa ben yokum, ahmet çakar fırat aydınus, erbil giyim samsun, abdullah gül ve recep tayyip erdoğan vine, adli tıp kurumu disiplin kurulları ve disiplin amirleri yönetmeliği, şili uçakla kaç saat, kamyoncu deyişleri, nemlendirici buhar, bademli lokum, sarayburnu limanına nasıl gidilir, psikolog oktay cüce, ateş refrakter, hatalı sollama kusur, yükseköğretim kurulu - ana sayfa,