Pazar22.09.2024
HABERLER - EKONOMİ - TÜRKİYE - İSTANBUL
04 Mayıs 2015 - 07:38:53

Enflasyon arttı! Gıda'nın enflasyon oranına dikkat

Enflasyon oranları açıklandı. Nisan'da tüketici fiyat endeksi yüzde 1,63; yurt içi üretici fiyat endeksi ise yüzde 1,43 arttı.
Enflasyon arttı! Gıda'nın enflasyon oranına dikkat 0 Enflasyon oranları açıklandı. Nisan'da tüketici fiyat endeksi yüzde 1,63; yurt içi üretici fiyat endeksi ise yüzde 1,43 arttı.
Tüketici fiyat endeksinde, Nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 1,63, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 4,71, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7,91 ve on iki aylık ortalamalara göre de yüzde 8,57 artış gerçekleşti.
Nisan ayında en yüksek artış yüzde 12,30 ile giyim ve ayakkabı grubunda, yıllık en fazla artış ise yüzde 14,36 ile gıda ve alkolsüz içecekler grubunda gerçekleşti.

Yİ-ÜFE
Yurt içi üretici fiyat endeksi ise, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 4,06 artış, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 4,80 artış ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 7,36 artış gösterdi.
(İHA)

HABERİN DİĞER RESİMLERİ

Enflasyon arttı! Gıda'nın enflasyon oranına dikkat Enflasyon arttı! Gıda'nın enflasyon oranına dikkat

Yorum Yaz:



Aramalar:

Andırın-Kadirli yolu, gastroözafagal reflü hastalığı, ziraat türkiye kupası nedir, naziler kimleri öldürdü, turgutlu devlet hastanesi adresi, fatih eğitim ve araştırma hastanesi nerede, osmanoğulları nalbur çerkezköy, boğaziçi üniversitesi işletme mezunları listesi, karşıyaka ürünleri, özel altınordu tıp merkezi, hacı dayı, demet akalın esmer yarim, fatih sultan mehmet hastanesi psikiyatri doktorları, gelin arabası modeli, konya valisi muammer erol göreve başladı, tesco kipa insan kaynakları, devlet memurları kanunu yeni düzenleme,