Pazartesi30.12.2024
HABERLER - GENEL - TÜRKİYE - İSTANBUL
22 Ağustos 2015 - 22:45:06

Avrasya Tüneli ne zaman bitecek?

Kazlıçeşme ve Göztepe arasını 15 dakikaya indirecek olan Avrasya Tüneli'nde TBM adı verilen tünel kazma makinesiyle yapılan deniz altındaki 3 bin 344 kilometrelik kazı, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılacağı törenle bugün Avrupa yakasında sonlandırılacak.
Avrasya Tüneli ne zaman bitecek? 0 Kazlıçeşme ve Göztepe arasını 15 dakikaya indirecek olan Avrasya Tüneli'nde TBM adı verilen tünel kazma makinesiyle yapılan deniz altındaki 3 bin 344 kilometrelik kazı, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılacağı törenle bugün Avrupa yakasında sonlandırılacak.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 19 Nisan 2014'te Asya yakasında başlayan Kazlıçeşme ve Göztepe arasını 15 dakikaya indirecek olan Avrasya Tüneli (İstanbul Boğazı Karayolu Tüp Geçişi) kazı çalışmaları, Başbakan Davutoğlu'nun katılacağı törenle Avrupa yakasında sonlandırılacak. Başbakan Ahmet Davutoğlu, Asya ve Avrupa'yı deniz tabanı altından geçen karayolu tüneliyle birbirine bağlayacak Avrasya Tüneli Projesi'nde, deniz altındaki tünelde kazı işleminin bitmesine tanıklık edecek. Proje için özel olarak üretilen ve İstanbul Boğazı altında 3 bin 344 kilometrelik alanı kazarak ilerleyen TBM'yle (tünel açma makinesi) iki kıta deniz tabanı altında birleştirilmiş olacak.

DENİZ ALTINDAKİ 3 BİN 344 KİLOMETRELİK KAZI TAMAMLANDI
Kazlıçeşme-Göztepe hattında hizmet verecek Avrasya Tüneli ile İstanbul'da trafiğin çok yoğun olduğu güzergahta yolculuk süresi 15 dakikaya kadar inecek. Avrasya Tüneli toplam 14,6 kilometrelik üç ana bölümden oluşuyor. Projenin en önemli aşamasını 3,4 kilometre uzunluğundaki Boğaz Geçişi oluşturuyor. Boğaz Geçişi, dünyanın en gelişmiş TBM teknolojisinden yaralanılarak tamamlandı.

100 DAKİKAYI 15 DAKİKAYA İNDİRECEK
İstanbul'da trafiğin çok yoğun olduğu güzergahta, günde 100 bin aracı aşan kapasitesi ile kıtalararası trafik sorununun çözümüne katkı sağlayacak, yolculuk süresini 100 dakikadan 15 dakikaya kadar indirecek Avrasya Geçişi Projesi'nde en zor bölüm, planlanan süresinden önce ve başarıyla tamamlandı. Türkiye, tünelcilik teknolojisinde çağ açan Avrasya Geçişi ile dünyanın en başarılı mühendislik eserlerinden birine sahip olacak.
Toplam bin 672 bilezikten (ring) oluşan tünele, olası büyük bir depreme karşı tünelin dayanıklılığını artırmak amacıyla iki ayrı noktada sismik bilezik monte edildi. Özel olarak tasarlanan ve laboratuvarlarda test edilerek başarısı kanıtlandıktan sonra üretilen sismik bilezikler, mevcut çap ve sismik aktivite seviyesi göz önüne alındığında TBM tünelcilik sektöründe dünyadaki 'ilk' uygulama özelliğine sahip. Ayrıca tüneldeki bileziklerin üretiminde kullanılan yüksek performanslı prekast beton, 100 yıl servis süresi hedeflenerek, Yapı Merkezi tesislerinde üretildi. Uluslararası sertifika kuruluşunca yapılan analiz ve simülasyonlarda segment ömürlerinin en az 127 yıl olduğu rapor edildi.

PROJEDE 2 BİN 124 KİŞİ GÖREV ALDI
Avrasya Geçişi Projesi'nde 2 bin 124 çalışan görev alırken, inşaatta toplam 250 iş makinesi kullanılıyor. İş güvenliği ve sağlığı, proje süresince her zaman birinci planda tutuldu. Projede çalışanlara 41 bin saat İş Güvenliği, Sağlığı ve Çevre Eğitimi verildi. İş güvenliği kurallarının eksiksiz şekilde uygulandığı projede bugüne kadar herhangi bir ciddi yaralanma ile sonuçlanan olay yaşanmadı.
(İHA)

Yorum Yaz:



Aramalar:

İslam Kalkınma Bankası, İzmir Yolu Acemler Mevkisi, tarım işçilerinin yevmiyeleri, ali ismail korkmaz ülkücü, çorumspor transfer haberleri, yeşilayla ilgili kısa şiirler, lokum dolapları, istiklal caddesi mekanlar, ataşehir çamolukspor puan durumu, demba ba beykoz, sinan erdem spor salonu faaliyetleri, meriç nehri kirliliği, cumhuriyet caddesi idealtepe, deccal cep telefonu, gribal enfeksiyon kulak ağrısı, feshane tanıtım, selçuk inan düğün,