Çarşamba11.06.2025
HABERLER - GENEL - TÜRKİYE - İSTANBUL
20 Mart 2015 - 13:47:48

Türkiye'de Güneş tutulması

2015 yılının ilk ve en önemli gök olayı olan "Güneş tutulması" bugün gerçekleşti. Ay'ın yörünge hareketi sırasında Dünya ile Güneş'in arasına girmesiyle oluşan tutulma, önce daha batıda yer alan ülkelerde görüldü.
Türkiye'de Güneş tutulması 0 2015 yılının ilk ve en önemli gök olayı olan "Güneş tutulması" bugün gerçekleşti. Ay'ın yörünge hareketi sırasında Dünya ile Güneş'in arasına girmesiyle oluşan tutulma, önce daha batıda yer alan ülkelerde görüldü.
Tutulma dünyada olduğu gibi Türkiye'de de ilgiyle takip edildi. İlk olarak saat 10.48'de İzmir'de izlenmeye başlayan tutulma, saat 13.02'de Türkiye yolcuğunu tamamladı. Tutulma İstanbul'da ise saat 10.52'de parçalı olarak başladı ve saat 11.56'da maksimum seviyeye ulaştı.
(İHA)

HABERİN DİĞER RESİMLERİ

Türkiye'de Güneş tutulması Türkiye'de Güneş tutulması

Yorum Yaz:



Aramalar:

düğün sezonu, Zümrütevler, tema nasıl yapılır, istanbul kemerburgaz üniversitesi optisyenlik, erdemir özelleştirme, henkel çalışan maaşları, danıştay başkanı yürütmeyi durdurma, kazım kazım hangi ülkeli, yusuf ziya yılmaz vikipedi, kiev varşova tren, brucella filmi, fatih terim ziyaret, maden ocağı ruhsat sorgulama, ersan ilyasova game logs, şota arveladze van gaal, korkuteli bozova jandarma karakolu, tuba ergin şahin,