Cumartesi11.10.2025
HABERLER - ÇEVRE - TÜRKİYE - KONYA
25 Mart 2015 - 09:52:24

Konya'da Başbakan Ahmet Davutoğlu Hatıra Ormanı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Başbakan Ahmet Davutoğlu adına Konya'da hatıra ormanı tesis etti. Başbakan Ahmet Davutoğlu Hatıra Ormanı 12 saatte tamamlandı.
Konya'da Başbakan Ahmet Davutoğlu Hatıra Ormanı 0 Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Başbakan Ahmet Davutoğlu adına Konya'da hatıra ormanı tesis etti. Başbakan Ahmet Davutoğlu Hatıra Ormanı 12 saatte tamamlandı.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı, ülkeye hizmetleri olan devlet adamları adına hatıra ormanları kuruyor. Bu çerçevede, Bakanlığın Başbakan adına tesis ettiği hatıra ormanının 12 saat gibi rekor bir sürede tamamlanarak Türkiye'nin en hızlı hatıra ormanının Konya'da oluşturulduğu belirtildi.

BAŞBAKAN ADINA DÖRT BİN FİDAN TOPRAKLA BULUŞTURULDU
Başbakan Ahmet Davutoğlu adına Konya'nın Meram ilçesi Dutlukır mevkisinde tesis edilen hatıra ormanı 20 dekar alan üzerinde oluşturuldu. Hatıra ormanında ortalama boyları 1,5 metre olan 300 mavi servi, 2 bin 500 sedir ve bin 200 karaçam olmak üzere toplam 4 bin fidan toprakla buluşturuldu.
Ülkeye önemli hizmetleri olan devlet adamları adına hatıra ormanı kurma geleneğini başlatan Orman ve Su İşleri Bakanlığının bundan sonra da bu geleneği devam ettireceği ifade edildi. Hatıra ormanı ağaçlandırmalarına verilen isimler değiştirilemediği gibi bu sahalarda gerçek ve tüzel kişilerin isim hakkı saklı bulunduruluyor. Oluşturulan veya isimlendirilen hatıra ormanlarının yanması veya diğer nedenlerle kaldırılması halinde, bu alanlar yeniden ağaçlandırılarak aynı isimler veriliyor.
(İHA)

HABERİN DİĞER RESİMLERİ

Konya'da Başbakan Ahmet Davutoğlu Hatıra Ormanı Konya'da Başbakan Ahmet Davutoğlu Hatıra Ormanı Konya'da Başbakan Ahmet Davutoğlu Hatıra Ormanı

Yorum Yaz:



Aramalar:

Intel Galileo-İcat Kiti Programı, Eski Lübnan Başbakanı, hava hortum jakları, marmaris ilçe emniyet müdürlüğü, beylikdüzü migros taksi, adana adliyesi hakimi mehmet kaya, şanlıurfa cezaevinde olay, özhan eren şarkı sözleri, şafak pavey ve deniz gezmiş akrabamı, ekonomi bakanı özel kalem, lale mansur oda beni seviyor, halil güler kaymakçı belediye başkanı, yangın her aşkın yolu sözleri, diyanet hac fiyatları listesi, juventus transferleri, sucuk ekmek menüsü, gezi parkı ünlü,