Pazar06.10.2024
HABERLER - GENEL - TÜRKİYE - ŞANLIURFA
07 Ağustos 2015 - 11:38:37

İsotlu dondurma olur mu?

Şanlıurfa'da dondurmacılar, isotlu dondurma ikramına başladı.
İsotlu dondurma olur mu? 0 Şanlıurfa'da dondurmacılar, isotlu dondurma ikramına başladı.
Yemeklere acı katmak için kullanılan isot (biber), bu kez dondurmada kullanılıyor. Hemen hemen her yemekte bolca kullanılan isot, dondurmacıların tezgahlarını süslemeye başladı. İsotun yanı sıra kebabı ve tatlılarıyla meşhur Şanlıurfa'da, isotlu dondurma satışına başlandı. Dondurma külahlarının yerine isot kullanan 25 yıllık dondurmacı Hüseyin Müjde, isotlu dondurmaların 2 TL'den satıldığını kaydetti.
İsotlu dondurmanın büyük ilgi gördüğünü belirten Hüseyin Müjde, "Acı denince akla Şanlıurfa geliyordu. Şanlıurfalılar acılı yemeklerin sonunda tatlıyı da çok seviyor. Biz de acı ve tatlıyı buluşturduk. İsot yemeklerde ve fırında pişirilerek, sofralarda yoğun tüketiliyordu. Dondurma külahı yerine daha doğal olan isotu kullanmaya başladık. Müşteriler ise uygulamayı çok beğendi" dedi.
1 haftadır satılan isotlu dondurmanın kentteki tüm pastane ve dondurmacılarda yaygınlaşması bekleniyor.
(İHA)

HABERİN DİĞER RESİMLERİ

İsotlu dondurma olur mu? İsotlu dondurma olur mu? İsotlu dondurma olur mu?

Yorum Yaz:



Aramalar:

Kanderesi, Uluslararası Kapadokya Kupası, ayten gökçer ve kızı, şevket yılmaz eğitim ve araştırma hastanesi online randevu alma, marsilya evian hangi kanalda, farsça cümleler ve anlamları, beşikdüzü tekne faciası, yıldırım demirören, ismetpaşa mahallesi ergani, halepçe katliamı kürtçe şiir, karamürsel idman yurdu, vedat türkali şeytanın kaşık oyunları, bayraklı onur mahallesi ulaşım, bahçelievler lazer epilasyon, sana olan sevdamdandır bilesin akor, dalyan köfte kaç kalori, mustafa yumlu forma numarası,