Cumartesi18.10.2025
HABERLER - GENEL - TÜRKİYE - İSTANBUL
17 Mart 2015 - 11:51:56

Guinness Rekortmeni Tolga Murat Balıkçı'nın Kitabı

'Muhteşem Engelli' unvanına sahip, 2013 Guinness Dünya Rekortmeni Tolga Murat Balıkçı, yaşam hikayesini kaleme aldı. Balıkçı kitabını Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sundu.
Guinness Rekortmeni Tolga Murat Balıkçı'nın Kitabı 0 'Muhteşem Engelli' unvanına sahip, 2013 Guinness Dünya Rekortmeni Tolga Murat Balıkçı, yaşam hikayesini kaleme aldı. Balıkçı kitabını Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sundu.
Avrupa Şampiyonluğu, üç Dünya Şampiyonluğu, bir Kainat Şampiyonluğu bulunan ve ağırlık kaldırmada 2013 Guinness Dünya Rekortmeni, 'Muhteşem Engelli' unvanına sahip, engelli vücut geliştirme sporcusu Tolga Murat Balıkçı'nın hayatını anlattığı kitabı, 'Gidene Üzülmeyin, Var Olanı Güçlendirin' piyasaya çıktı. 1998 yılında henüz 17 yaşındayken geçirdiği trafik kazasında sol bacağını kaybetti. Balıkçı, hayata küsmek yerine daha sıkı sarıldı. Vücut geliştirme sporunda engeli olmayan arkadaşlarının kaldıramadığı ağırlıklarla çalıştı. Bunun meyvesini de dünya çapında kazandığı şampiyonluklar ve rekorlarla aldı. Tolga Murat Balıkçı, şimdi hayat hikayesinin tüm engellilere örnek olması için otobiyografisini yazdı.

KİTABI CUMHURBAŞKANINA HEDİYE ETTİ
Kitabının raflardaki yerini aldığı için çok mutlu ve heyecanlı olduğunu söyleyen Tolga Murat Balıkçı, "Benim yaşam amacım, engelli kardeşlerime yaşam kılavuzu olmak, isyanlarının önüne geçmek, şükretmeleri için mücadele etmekti. Kitabım, bir çıkış yolu arayan kardeşlerime yol gösterici niteliğindedir. İlk kitabımı Yeşilay'ın ödül töreninde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a da hediye etme fırsatı buldum. Bu yüzden de çok sevinçliyim. Kitabımız, hem engelli hem de engelli olmayan birçok vatandaşımıza, içlerinde o güne kadar saklı duran, kesintisiz enerji kaynaklarını bulmalarını sağlayacak, yaşam amaçlarını bulmalarına yardımcı olacaktır" diye konuştu.
(İHA)

HABERİN DİĞER RESİMLERİ

Guinness Rekortmeni Tolga Murat Balıkçı'nın Kitabı Guinness Rekortmeni Tolga Murat Balıkçı'nın Kitabı

Yorum Yaz:



Aramalar:

Fashion Week İstanbul Moda Haftası, Kuzeykent Mahallesi, erzurum dadaş, diyetisyen uzmanları, fatih belediye başkanı eşref albayrak, abiye utku, sağlık mahallesi satılık tarla, akbaş köyü denizli, av tüfekleri ithal, brezilya nakışı yapılışı, bursa büyükşehir belediyesi projeleri, afyonkarahisar işkur, segbis adalet, iskenderun anadolu lisesi, kurtuluş savaşı fotoğrafları, almanya öğrenci vizesi, ankara hacettepe üniversitesi hastanesi tahlil sonuçları,