Salı21.10.2025
HABERLER - ÇEVRE - TÜRKİYE - GAZİANTEP
20 Nisan 2015 - 17:21:26

Gaziantep safari parkı

Türkiye'nin ilk safari parkı 23 Nisan'da açılıyor. Park, yüz ölçümü ve tür sayısı bakımından Avrupa'da ikinci, dünyada ise dördüncü sırada olacak.
Gaziantep safari parkı 0 Türkiye'nin ilk safari parkı 23 Nisan'da açılıyor. Park, yüz ölçümü ve tür sayısı bakımından Avrupa'da ikinci, dünyada ise dördüncü sırada olacak.
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in talimatıyla yapımına bir yıl önce başlanan Safari Parkı, ziyaretçilerine Afrika'ya gitmeye gerek kalmadan safari imkanı sunacak. Yüz ölçümü ve 300 türde 7 binden fazla barındırdığı hayvanla Türkiye'de ilk, Avrupa'da ikinci, dünyada ise dördüncü sırada bulunan hayvanat bahçesinin bir bölümüne yapılan Safari Park'ta, kızıl geyik, alageyik, ceylan, karaca, dağ keçisi, tibet öküzü, manda, deve, kanguru, lamalar, deve kuşu, zebra gibi bir arada yaşayabilecek 25 farklı türden yaklaşık 250 hayvan, doğal ortamlarında özgürce dolaşacak.
Türkiye'de ilk olma özelliği taşıyan ve 150 dönüm arazi üzerine inşa edilen parkı vatandaşlar, özel tasarlanan araçlara binerek, doğal ortamlarında, arada tel örgüler olmadan görme imkanı bulacak.
Çevre düzenlemelerinin devam ettiği park, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda ilk ziyaretçilerini ağırlayacak. Öte yandan bayram dolayısıyla, 23 Nisan Perşembe günü Gaziantep Hayvanat Bahçesi'ne girişler tüm vatandaşlara ücretsiz olacak.
(İHA)

HABERİN DİĞER RESİMLERİ

Gaziantep safari parkı Gaziantep safari parkı Gaziantep safari parkı Gaziantep safari parkı Gaziantep safari parkı

Yorum Yaz:



Aramalar:

paralel yapı operasyonları, Akçay deresi, muğla koop, kongre salonu, içme suyu tahlili nerede yapılır, motosiklet rektifiye, narkotik numara, vatan şaşmaz köpeği, dokuz eylül üniversitesi nöroloji bölümü randevu alma, kumkapı camileri, barcelona oyuncu numaraları, jandarma ne demek, fatih ferace, tem otoyolu dilovası, dağcı filmi, ibrahim çiftçi ülkücü, berlin başkonsolosluğu,