Çarşamba26.03.2025
HABERLER - ASAYİŞ - TÜRKİYE - DİYARBAKIR
18 Ağustos 2015 - 14:46:17

Diyarbakır Lice'de Gökçe-Gömeç mevkii özel güvenlik bölgesi ilan edildi

Diyarbakır Valiliği tarafından dün akşam saat 21.00'dan itibaren sokağa çıkma yasağının uygulandığı Lice ilçesinde bulunan Gökçe-Gömeç bölgesinin 18 Temmuz-3 eylül 2015 tarihleri arasında özel güvenlik bölgesi ilan edildiğini açıkladı.
Diyarbakır Lice'de Gökçe-Gömeç mevkii özel güvenlik bölgesi ilan edildi 0 Diyarbakır Valiliği tarafından dün akşam saat 21.00'dan itibaren sokağa çıkma yasağının uygulandığı Lice ilçesinde bulunan Gökçe-Gömeç bölgesinin 18 Temmuz-3 eylül 2015 tarihleri arasında özel güvenlik bölgesi ilan edildiğini açıkladı.
Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamada, il sınırları içinde faaliyet gösteren bölücü terör örgütü ve diğer terör örgütlerinin son zamanlarda yapmış oldukları terör ve yıldırma eylemlerinin, kenti sosyal ve ekonomik gelişmesini olumsuz etkilediği belirtildi. Açıklamada, "Bu eylemler neticesinde vatandaşlarımız, ekonomik, sosyal faaliyetlerini yürütme ve seyahat etme haklarını kullanmaktan mahrum kalmıştır. Günlük hayatları olumsuz etkilenen vatandaşlarımız büyük mağduriyet yaşamaktadırlar. Diyarbakır Valiliği, öncelikle vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması, mevcut huzur ve güven ortamının devam ettirilmesi, devletimizin ve milletimizin her türlü terörist tehdidi ve saldırıdan korunması maksadıyla; bölgesinde emniyet ve asayiş temin etmek için ilgili mevzuat çerçevesinde her türlü tedbiri almaktadır. Bu tedbirler kapsamında, 2565 sayılı Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanunu'nun 32/A maddesi gereğince halen operasyonel faaliyetlerin devam ettiği Lice ilçesi sınırlarında bulunan Gökçe - Gömeç bölgesi (Kuzey'de Kutlamış Mahallesi ve Duru Karakolu, Doğu'da Kayacık Mahallesi, Güneydoğu'da Goçkar Dağı, Güney'de Gökçe ve Yazıköy mahalleleri, Batı'da Komelan Tepe, Yayvan ve Kırım mahalleleri arasında kalan alan) 18 Ağustos - 3 Eylül 2015 tarihleri arasında 'Özel Güvenlik Bölgesi' ilan edilmiş olup vatandaşlarımızın yukarıda belirtilen bölgelere girmesi yasaklanmıştır" denildi.
(İHA)

Yorum Yaz:



Aramalar:

Diyarbakır-Elazığ karayolu, Ege Bölgesi'nde fırtına, mehmet şimşek cari açık, dede korkut roman tahlili, diyetisyen fatma tuğba aydın, altınordu spor fenerbahçe maçı ne zaman, söylemezsem olmaz özgür aras, türkiye istatistik kurumu sakarya şubesi, zonguldak taşkömürü havzasının oluşumu, seda sayan vikipedi, denizli devlet hastanesi online randevu alma, ibrahim şahin trabzon, hema taşkömürü, arel çevre yatırımları enerji ve elektrik üretimi ltd.şti, seyhan demir, kiraz mevsimi görseller, hasan ali kaldırım nerede oynuyor,